stoixeia-logariasmos-trapezaΈνα από τα προαπαιτούμενα έγγραφα για ταυτοποίηση στην betfair είναι ένας λογαριασμός του κατόχου με εμφανή τα στοιχεία διεύθυνσης κατοικίας του. Ο λογαριασμός, που μπορεί να είναι ρεύματος, τηλεφωνίας, ύδρευσης κι οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο πρόσφατης ημερομηνίας, στόχο έχει την επαλήθευση της εγγυρότητας της διεύθυνσης κατοικίας, ώστε να ταυτοποιηθεί η χώρα προέλευσης του πελάτη της betfair. Μπορεί να μοιάζει μια ασήμαντη διαδικασία για τον παίκτη του στοιχήματος, η διαφορά όμως στην κερδοφορία της ίδιας της betfair είναι πολύ μεγάλη, αφού με βάση την κατοικία, προκύπτει και η φορολόγηση των κερδών της εταιρίας. Κι αν νομίζετε πως δεν επηρεάζει το στοίχημά σας στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων, θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε, ειδικά εάν κάνετε trading.

Η ταυτοποίηση πελάτη της betfair δεν είναι κάτι καινούριο, ούτε στο χώρο του στοιχήματος, αλλά ούτε και στον επιχειρηματικό κόσμο. Η ταυτοποίηση, γνωστή ως know your customer (KYC), σκοπό έχει να εμποδίσει την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων και το ξέπλυμα χρήματος. Σε όλο τον κόσμο η ταυτοποίηση πελάτη ελέγχεται από διαφόρους ελεγκτικούς μηχανισμούς της κάθε χώρας, οι οποίες συνεργάζονται μεταξύ τους για την αρτιότερη ταυτοποίηση των πελατών κάθε χρηματοοικονομικής υπηρεσίας. Αν και οι περισσότεροι Έλληνες πελάτες είναι διστακτικοί στην παροχή των πληροφοριών που τους ζητούνται, όπως η προσωπική ταυτότητα και η διεύθυνση κατοικίας, η αλήθεια είναι ότι η ταυτοποίηση γίνεται προς όφελός τους και για την δικιά τους προστασία, πέρα από τον γενικότερο οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο.

 Στην περίπτωση της betfair ωστόσο, η ταυτοποίηση υφίσταται και για έναν ακόμα λόγο που ακούει στο όνομα «φορολογία». Η betfair σύμφωνα με τον Αγγλικό νόμο καλείται να καταβάλει 15% φόρο όταν δέχεται στοιχήματα από πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου. Σίγουρα όμως θα έχετε ακούσει πως το ανταλλακτήριο λειτουργεί γραφεία και στη Μάλτα, μέσω του οποίου δρομολογούνται τα στοιχήματα των πελατών εκτός Αγγλίας, όπως των Ελλήνων. Η Μάλτα επιβάλλει μόλις 4% φόρο στη betfair, η οποία μεταφέρει τις εντολές στοιχημάτων μέσω του νησιού της Μεσογείου για τους διεθνείς πελάτες της. Τουλάχιστον εκείνους οι οποίοι διαμένουν σε μια χώρα με θολό νομοθετικό πλαίσιο γύρω από το στοίχημα, όπως η Ελλάδα. Παρόλα αυτά ακόμα και για τους Ιταλούς πελάτες οι οποίοι μεταφέρονται αυτόματα στο betfair.it, τα στοιχήματα καταλήγουν στο σύστημα της betfair μέσω των servers στη Μάλτα.

Το γεγονός αυτό επιπλέον έχει αντίκτυπο και στην τοποθέτηση στοιχημάτων. [intlink id=”4335″ type=”post”]Οι Έλληνες παίκτες στοιχηματίζουν με μισό δευτερόλεπτο καθυστέρηση[/intlink], εξαιτίας αυτής της μεταφοράς δεδομένων. Για να αποφευχθεί αυτή η καθυστέρηση, που είναι τεράστιο ζήτημα για όποιον ασχολείται με το trading και ειδικά με το scalping όπου η ταχύτητα διαβίβασης εντολών είναι μείζονος σημασίας, κάποιοι αλλάζουν τη [intlink id=”4401″ type=”post”]διεύθυνση IP[/intlink] του υπολογιστή τους, ώστε να φαίνεται πως συνδέονται μέσω Αγγλίας. Δημοφιλείς υπηρεσίες προς αυτήν την κατεύθυνση είναι τα virtual private networks, το οποίο εφαρμόζει και η [intlink id=”4313″ type=”post”]έκδοση VPS του Bet Angel Professional[/intlink]. Εντούτοις δεν αρκεί αυτό για να μεταφερθεί η εντολή του πελάτη της betfair κατευθείαν στην Αγγλία και να παρακαμφθεί η Μάλτα.

Η διεύθυνση κατοικίας είναι το κριτήριο βάση του οποίου αποφασίζεται η πορεία του στοιχήματός σας. Εάν αποδείξετε πως είστε κάτοικος Αγγλίας, τότε παρακάμπτετε το μισό δευτερόλεπτο καθυστέρηση και επιπλέον κοστίζετε και παραπάνω ως πελάτης στη betfair! Εάν τώρα δεν μπορείτε να το αποδείξετε με κάποιο λογαριασμό που σας ζητείται, μια επιλογή είναι να αλλάξετε μόνοι σας τη διεύθυνση κατοικίας στα στοιχεία του λογαριασμού σας, αφού γίνει η ταυτοποίηση. ΠΡΟΣΟΧΗ! Η αλλαγή αυτή ενδεχομένως να οδηγήσει σε επαλήθευσή της με νέα ταυτοποίηση πελάτη, οπότε και η μη απόδειξή της από μέρους σας να καταλήξει σε τερματισμό του λογαριασμού σας και δέσμευση των χρημάτων που έχετε στη betfair.

Η ταυτοποίηση πελάτη της betfair δεν είναι κάτι που θα πρέπει να φοβίζει, ούτε χρειάζεται άγχος και πανικός θαρρείς και σας αναζητά η Interpol! Μια απλή φωτοτυπία της ταυτότητας και κομμάτι του λογαριασμού ρεύματος αρκούν για να καταγράψει η betfair τη διεύθυνση κατοικίας σας και να εναρμονιστεί με τη νομοθεσία, καταβάλλοντας το ανάλογο φόρο στη αντίστοιχη χώρα. Όχι, δε χρειάζεται επικυρωμένη από τα ΚΕΠ φωτοτυπία όπως της εικόνας!

fototypia-taytotita-logariasmos-pistotiki

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.