bundesligaΕπί τη ευκαιρία της διακοπής των πρωταθλημάτων λόγω των αγώνων μπαράζ για το Euro 2012, το onlinestoixima.com ρίχνει μια ματιά στους πιθανούς πρωταθλητές των τεσσάρων «μεγάλων» ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Η αρχή έγινε με την [intlink id=”4553″ type=”post”]Premier League[/intlink], ακολούθησαν [intlink id=”4559″ type=”post”]Serie A[/intlink] και [intlink id=”4571″ type=”post”]La Liga[/intlink] και ο κύκλος των πρωταθλημάτων ολοκληρώνεται με την Bundesliga.

Πρόκειται, ίσως, για το πλέον «ξεκάθαρο» πρωτάθλημα και ο λόγος είναι απλός. Η Bayern Munich έχει πάρει κεφάλι με 28 βαθμούς έπειτα από 12 αγωνιστικές, η περυσινή πρωταθλήτρια Dortmund, η Werder Bremen και η – έκπληξη της σεζόν ως τώρα – Gladbach είναι στους 23 ενώ η φιλόδοξη Schalke έχει 22.

Μετά την ήττα της πρεμιέρας, η Bayern (στο 1.22 στην αγορά Νικητής) αφήνιασε. Αήττητο σερί οκτώ αγωνιστικών (επτά νίκες, μια ισοπαλία) και 25-0 γκολ έφερε την ομάδα του Jupp Heynckes στην κορυφή. Τα στατιστικά σαφώς και είναι με το μέρος τους: καλύτερη επίθεση με 32 γκολ, όταν η Dortmund είναι στα 26, και καλύτερη άμυνα με μόλις 4 γκολ παθητικό – από 9 έχουν Dortmund και Gladbach. Με τον Mario Gomez (στο 1.40 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ) να είναι σεληνιασμένος, με 13 γκολ στο πρωτάθλημα και 20 σε όλες τις διοργανώσεις, οι Βαυαροί μοιάζουν να μην έχουν αντίπαλο εντός συνόρων. Το Champions League είναι άλλη υπόθεση, αν και εκεί οι παίκτες του Heynckes δείχνουν για την ώρα να τα καταφέρνουν περίφημα (στο 5.50 στην αγορά Νικητής Τουρνουά), με τον τελικό να διεξάγεται στη «δική τους» Allianz Arena. Πού να επιστρέψει υγιής και ο Arjen Robben

Μπορεί να ξεκίνησε μουδιασμένα τη σεζόν, ωστόσο στην πορεία η Borrusia Dortmund (στο 5.00 στην αγορά Νικητής) βρίσκει ρυθμό. Πέντε νίκες και μια ισοπαλία στα έξι τελευταία ματς, με γκολ 19-3, έφεραν στη δεύτερη θέση την περυσινή πρωταθλήτρια του Jurgen Klopp που πιθανότατα συμβιβαστεί με μια θέση στην κορυφαία 4αδα (στο 1.30), έχοντας και υποχρεώσεις στο Champions League. Η άλλη Borrusia, αυτή του Monchengladbach (στο 51.00 στην αγορά Νικητής), έρχεται από δυο διαδοχικές νίκες, έχει ως κορυφαίο παίκτη τον Marco Reus (στο 51.00 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ) – που έχει  επτά γκολ και τρεις ασίστ μέχρι στιγμής – αλλά ακόμα και μια θέση στην κορυφαία 4άδα (στο 3.50) θεωρείται υπέρβαση για την ομάδα του Lucien Favre που μέχρι πρόσφατα πάλευε για την παραμονή της στην Bundesliga.

Werder Bremen (στο 23.00 στην αγορά Νικητής) και Schalke (στο 21.00 στην αγορά Νικητής) έχουν ως ηγέτες τους Claudio Pizzaro (στο 4.00 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ) και Klaas-Jan Huntelaar (στο 6.00 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ) με 11 και 10 γκολ αντίστοιχα, όμως με τις άμυνες που διαθέτουν (16 και 18 γκολ παθητικό, αντίστοιχα), δύσκολα θα φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, η ομάδα του Thomas Schaaf και το συγκρότημα του Huub Stevens να τερματίσουν στην κορυφαία 4άδα – αμφότερες στο 2.00. Ειδικά η Schalke έχει να σκέφτεται και τις υποχρεώσεις της στο Europa League, με τις φιλοδοξίες να είναι υψηλές (στο 18.00 στην αγορά Νικητής).

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

SCHALKE    Να τερματίσει στην κορυφαία 4άδα @ 2.00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).