Serie-A-2011-2012Επί τη ευκαιρία της διακοπής των πρωταθλημάτων λόγω των αγώνων μπαράζ για το Euro 2012, το onlinestoixima.com ρίχνει μια ματιά στους πιθανούς πρωταθλητές των τεσσάρων «μεγάλων» ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Η αρχή έγινε με την [intlink id=”4553″ type=”post”]Premier League[/intlink] και σειρά παίρνει η Serie A.

Η πρώτη κατηγορία της Ιταλίας παρουσιάζει αρκετές εκπλήξεις κι ενώ βρισκόμαστε στη 10η αγωνιστική της. Δεν είναι τυχαίο πως στην κορυφή βρίσκονται με 21 βαθμούς η Lazio και η Udinese, έναν βαθμό λιγότερο έχει η πρωταθλήτρια AC Milan ενώ στους 19, αλλά με έναν αγώνα λιγότερο, βρίσκεται η Juventus. Οσο για την Inter Milan; Είναι στους 8 ενώ η Napoli έχει 14, όμως αμφότερες χρωστούν κι ένα παιχνίδι.

Εχοντας το απόλυτο στο Friuli (πέντε στα πέντε, με 10-1 γκολ) η Udinese (στο 20.00) συνεχίζει τις εξαιρετικές παρουσίες των τελευταίων ετών. Οπλο της, όπως δείχνουν και τα στατιστικά, η άμυνα, καθώς σε 10 αγώνες έχει δεχτεί μόλις 4 γκολ! Είναι χαρακτηριστικό πως τα τρία από τα γκολ αυτά, τα δέχθηκε στα δυο τελευταία παιχνίδια – στην ήττα 2-0 στην Napoli (πρώτη φετινή) και στο 2-1 επί της Siena. Αν δεν είχε και τις υποχρεώσεις για το Europa League, η εκτελεστική δεινότητα του αρχηγού Antonio Di Natale (στο 3.50 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ) που έχει σημειώσει ήδη 8 γκολ, θα εγγυόταν μια θέση στην πρώτη τριάδα (στο 3.00).

Η ομάδα που πάει με… σπασμένα φρένα φέτος είναι η Lazio (στο 15.00). Αήττητο σερί επτά αγωνιστικών – με πέντε νίκες και δυο ισοπαλίες – και με αρκετές λύσεις στο σκοράρισμα. Θα πρέπει, όμως, η ομάδα του Eduardo Reja να βελτιώσει τις επιδόσεις της στο Olimpico, μιας και έχει «πετάξει» ήδη επτά βαθμούς ενώ υπάρχουν και οι υποχρεώσεις για το Europa League. Πάντως, η πλέον φορμαρισμένη ομάδα είναι η AC Milan (στο 1.85). Μετά την ήττα 2-0 στη Juventus, η ομάδα του Massimiliano Allegri σημείωσε πέντε διαδοχικές νίκες (με γκολ 18-6). Η περυσινή πρωταθλήτρια, όμως, θα πρέπει να τα φέρει βόλτα με τα προβλήματα που προέκυψαν με τους Antonio Cassano και Gennaro Gattuso, αλλά και με τις υποχρεώσεις της στο Champions League. Αλλωστε, ο ευρωπαϊκός θρόνος (στο 29.00 η AC Milan για την κατάκτησή του) είναι ο πρωταρχικός φετινός της στόχος.

Για τη Juventus (στο 3.50) το ζητούμενο είναι η επιστροφή στα ευρωπαϊκά σαλόνια μετά την αποτυχημένη περυσινή σεζόν. Και η ομάδα του Antonio Conte τα καταφέρνει περίφημα ως τώρα, παραμένοντας η μοναδική αήττητη στη Serie A! Πιο ρεαλιστικός στόχος, όμως, μοιάζει η επιστροφή της στην πρώτη τριάδα (στο 1.20 μόλις) και μια θέση στο Champions League της επόμενης περιόδου. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τη Napoli (στο 10.00) που έχοντας και τις υποχρεώσεις του Champions League καλείται να διαφυλάξει, τα περυσινά κεκτημένα – στο 2.50 να τερματίσει στην πρώτη τριάδα.

Inter Milan (στο 15.00) και Roma (στο 20.00) έχουν χάσει ήδη πολύτιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου. Και οι δυο ομάδες προσφέρονται στο 3.75 για να τερματίσουν στην πρώτη τριάδα. Ειδικά για τους Nerrazzuri του Claudio Ranieri, πιο πιθανό φαντάζει να κατακτήσουν το Champions League (στο 34.00) παρά να επιστρέψουν στην κορυφή της Serie A.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

LAZIO           Να τερματίσει στην πρώτη τριάδα @ 2.85

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).