Borussia DortmundΗ τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League θα ξεκαθαρίσει πολλά σε ό,τι έχει να κάνει με τις ομάδες που θα συνεχίσουν στους 16 του θεσμού, αλλά και ποιες θα πάρουν προβάδισμα για την κατάληψη της τρίτης θέσης που εξασφαλίζει συνέχεια της ευρωπαϊκής πορείας στο Europa League.

Πριν από δυο εβδομάδες, η AC Milan δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της BATE Borisov, ωστόσο το 2-0 ήταν μια από τις πέντε διαδοχικές νίκες που έχει σημειώσει το τελευταίο διάστημα η ομάδα του Massimiliano Allegri. Οι δυο ομάδες κοντράρονται εκ νέου στο Dinamo Stadion του Minsk και οι στόχοι είναι ξεκάθαροι. Η BATE θέλει να πάρει βαθμό ή βαθμούς για να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι της Victoria Plzen στη μάχη της τρίτης θέσης ενώ η Milan χρειάζεται τη νίκη για να παίξει την επόμενη αγωνιστική την πρωτιά του 8ου ομίλου κόντρα στην Barcelona.

Οι Ιταλοί είναι σε εκπληκτική κατάσταση και ειδικά κάποιο ποδοσφαιριστές σκοράρουν κατά ριπάς. Χατ-τρικ ο Kevin-Prince Boateng στο 4-3 επί της Lecce, χατ-τρικ ο Antonio Nocerino στο 4-1 επί της Parma, δύο γκολ ο Zlatan Ibrahimovic στο 3-2 επί της Roma… Οι παίκτες της Milan θα παίξουν και για τον Antonio Cassano που το βράδυ του Σαββάτου μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο!

Η BATE κατέκτησε πριν μερικές ημέρες τον 6ο διαδοχικό και όγδοο συνολικά τίτλο της στην Vysshaya Liga αλλά ο Viktor Goncharenko τόνισε πως «για να κερδίσουμε ή ακόμα και να σκοράρουμε πρώτοι, πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι πίσω και διψασμένοι μπροστά. Χρειαζόμαστε την υποστήριξη των οπαδών και τους οφείλουμε κάτι από το ματς με την Barcelona (0-5)». Δύσκολα θα πάρουν, όμως, κάτι.

Στην υποστήριξη του κόσμου στάθηκε και ο Jürgen Klopp καθώς η Borrusia Dortmund καλείται να πάρει τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό για να τον προσπεράσει στη βαθμολογία και να συνεχίσει να ελπίζει στην κατάληψη της δεύτερης θέσης  του 6ου Ομίλου. Ο τεχνικός των Γερμανών τόνισε πως η ομάδα του δεν θα επιτεθεί αφελώς απέναντι σε μια ομάδα που γνωρίζει πολύ καλά πώς να αντεπιτίθεται, κάτι που φάνηκε στο 3-1 του Πειραιά. Γι’ αυτό θα χρειαστεί σοβαρό τον Shinji Kagawa. Ο Ιάπωνας ήταν πηγή κινδύνων για την άμυνα του Ολυμπιακού στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ωστόσο η επιπολαιότητα τον εμπόδισε από το να βρει δίχτυα.

Ο Ernesto Valverde έχει στη διάθεσή του τον Βασίλη Τοροσίδη αλλά και τον Ljubomir Fejsa, αλλά δεν μπορεί να υπολογίζει στον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Το θέμα για τον προπονητή των Ελλήνων είναι πώς θα καταφέρει να περιορίσει τα… λάθη του Franco Costanzo που στέρησαν δυο πολύτιμους βαθμούς στο 2-2 με τον ΟΦΗ το Σάββατο για την ελληνική Super League.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

BATE BORISOV – AC MILAN    2 @ 1.60

BORUSSIA DORTMUND – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ     1 @ 1.40

KAGAWA     ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ @ 2.55

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).