UEFA_Euro_2012_logoΜε τις τρεις από τις τέσσερις ομάδες που θα δώσουν το παρών στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012 να έχουν ξεκαθαρίσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό από την Παρασκευή, οι αγώνες ρεβάνς της Τρίτης προσφέρονται, κυρίως, για στοίχημα. Μόνο στο Πορτογαλία – Βοσνία/Ερζεγοβίνη υπάρχει και αγωνιστικό ενδιαφέρον.

Ivica Olic, Mario Mandzukic και Vedran Corluka έδωσαν στην ομάδα του Slaven Bilic μια περιφανή νίκη με 3-0 μέσα στην Turk Telekom Arena της Κωνσταντινούπολης επί της Τουρκίας. Η Κροατία (στο 1.70) μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει την πρόκριση στη ρεβάνς στο Stadio Maksimir του Ζάγκρεμπ, αν και ο Luka Modric δήλωσε πως «δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ούτε λεπτό». Ο Bilic δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Corluka και Tomislav Dujmovic, αλλά ακόμα περισσότερες είναι οι απουσίες για τον Ολλανδό προπονητή της Τουρκίας (στο 4.80), Guus Hiddink. Οι Emre Belozoglu, Hakan Balta, Sabri Sarioglou και Arda Turan συμπλήρωσαν κάρτες και δεν υπολογίζονται!

Στο Estadio do Sport Lisboa e Benfica της Λισσαβόνας, ο Cristiano Ronaldo και η παρέα του θα προσπαθήσουν να πάρουν την μικρότερη των νικών επί της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης (στο 9.00) για να βρεθούν στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Η Πορτογαλία (στο 1.35), παρά τις ευκαιρίες που είχε, έμεινε στο 0-0 την Παρασκευή στη Ζένιτσα. Με Nani, Ronaldo και Helder Postiga οι Ιβηρες είναι το φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2012, αλλά ακόμα και για την κατάκτηση του τροπαίου (στο 19.00 στην Αγορά Ποιος Θα Αναδειχθεί Νικητής). Με μπροστάρη τον σούπερ σταρ της Real Madrid!

Το ζευγάρι ανάμεσα σε Ιρλανδία (στο 1.35) και Εσθονία (στο 9.00) έχει κριθεί, μετά το επιβλητικό πέρασμα της ομάδας του Giovanni Trapattoni από το Ταλίν με 4-0, με τα γκολ των Keith Andrews, Jon Walters και Robbie Keane (2). Στον επαναληπτικό τα πάντα θα εξαρτηθούν από τα κέφια των Ιρλανδών. Πόσο μάλλον όταν οι Εσθονοί, εκτός από ψυχολογία, θα στερηθούν και των υπηρεσιών των Raio Piiroja και Andrei Stepanov που αποβλήθηκαν την Παρασκευή.

Τα γκολ των Vaclav Pilar και Tomas Sivok στο δεύτερο ημίχρονο έδωσαν στην Τσεχία (στο 2.70) τη νίκη 2-0 επί του Μαυροβουνίου (στο 2.55) στο Stadio Letna της Πράγας και μεγάλο προβάδισμα ενόψει της σημερινής ρεβάνς στην Ποντγκόριτσα. Παιχνίδι ανοιχτό σε προγνωστικά, αλλά μάλλον κλειστό σε σκορ…

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ      UNDER 2,5 ΓΚΟΛ @ 1.80

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ          ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ Ο RONALDO @ 1.60

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΤΣΕΧΙΑ         UNDER 2,5 ΓΚΟΛ @ 1.666

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).