euroleague-basketballΠροτού ξεκινήσω τα προγνωστικά για την 4η αγωνιστική της Euroleague που συνεχίζεται την Πέμπτη, να… εξομολογηθώ πρώτα την αμαρτία μου: σπάνια ασχολούμαι με άθλημα με την πορτοκαλί μπάλα, ωστόσο με τις πιθανότητες επιτυχίες να είναι 50-50, νομίζω πως μπορούμε να χτυπήσουμε φλέβα χρυσού και euro!

Μια γηπεδούχος ομάδα που… διψάει για μια ακόμα νίκη και ο φιλοξενούμενος πρωταθλητής Ευρώπης που έρχεται από την πρώτη φετινή του ήττα στον 2ο Ομιλο, συνθέτουν ένα πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι που κοντράρεται στη Γερμανία. Η Bamberg θα έχει ξανά στις τάξεις της των πρώην της σκόρερ, Julius Jenkins, που δεν αγωνίστηκε το Σαββατοκύριακο καθώς γέννησε η γυναίκα του. Ο Παναθηναϊκός θα στερηθεί για έναν μήνα των υπηρεσιών του Κώστα Τσαρτσαρή, που χτύπησε στην ήττα από την CSKA Moscow ενώ απουσιάζει εδώ και καιρό ο Στράτος Περπέρογλου, όπως και ο John Goldsberry της Bamberg.

Εκτός από το πλεονέκτημα της έδρας, η Bamberg (στο 3.95 στην αγορά Στοίχημα Νίκης) έχει να λέει πως είναι δεύτερη στην λίστα με τα λιγότερα λάθη της Euroleague, κάτι που θα «δοκιμαστεί» καθώς ο Παναθηναϊκός (στο 1.25 στην αγορά Στοίχημα Νίκης) είναι πρώτος στην κατηγορία με τα κλεψίματα. Επιπλέον, οι Γερμανοί είναι στην τελευταία θέση της κατηγορίας με τα κερδισμένα ριμπάουντ! Με την Bamberg να σημειώνει 79,5 πόντους κατά μέσο όρο και τον Παναθηναϊκό 86,8, με την επιστροφή του Jenkins και την διάθεση των παικτών του Zeljko Obradovic να αντιδράσουν μετά την ήττα από την CSKA Moscow, το να σημειωθούν πάνω από 153,5 πόντοι (στο 1.87 στην αγορά Συνολικό Σκορ), φαντάζει άκρως εφικτό.

Δυο ομάδες με το ίδιο ρεκόρ ως τώρα, 2-2, κοντράρονται στην Madrid Caja Magica. Αμφότερες έρχονται από ήττες, ωστόσο η Real Madrid ξεκινάει απόψε μια σειρά πέντε αγώνων με τους τέσσερις να είναι εντός έδρας και, εάν εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα αυτό, μπορεί να βρεθεί και στην κορυφή του 3ου Ομίλου. Η Anadolu Efes όμως, φτάνει στην ισπανική πρωτεύουσα έχουν δυο νίκες σε ισάριθμα ταξίδια της μέχρι στιγμής! Ο Novica Velickovic, που έπαιξε μόνο στην πρεμιέρα, θα απουσιάσει ξανά για την Real (στο 1.22 στην αγορά Στοίχημα Νίκης) ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Tarence Kinsey για την Efes (στο 4.30 στην αγορά Στοίχημα Νίκης) που δεν υπολογίζει σίγουρα στον Kerem Gonlum.

Η Real είναι τέταρτη στη λίστα με τις καλύτερες επιθετικά ομάδες (με 86,5 πόντους κατά μέσο όρο) ενώ έχει και την παράδοση στο πλευρό της: είναι η τέταρτη διαδοχική χρονιά που οι δυο ομάδες κοντράρονται μεταξύ τους στην κανονική διάρκεια της Euroleague, με τους Ισπανούς να μετρούν έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια επί της Efes! Χωρίς τον Kinsey, οι Rudy Fernandez και Jaycee Carroll θα έχουν την ευκαιρία να αυξήσουν τους μέσους όρους τους. Πάντως, στις τέσσερις ήττες των δυο ομάδων φέτος, η συνολική διαφορών πόντων ήταν μόλις 15. Κάτι που δείχνει πως θα γίνει ακόμα ένα κλειστό παιχνίδι, με τη Real να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο.

Προγνωστικά μπάσκετ:

BAMBERG – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ            OVER 153,5 @ 1.87

REAL MADRIDEFES    ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η REAL ΜΕ 6-10 @ 4.75

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).