salpiggidis_paokΜετά το διήμερο του Champions League, σειρά παίρνει το Europa League με την 4η αγωνιστική των ομίλων του. Το ελληνικό ενδιαφέρον – και αθλητικό αλλά και στοιχηματικό – πέφτει σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που έχουν διαφορετικούς στόχους κόντρα σε Shamrock Rovers FC και FC Lokomotiv Moskva, αντίστοιχα. Για τους παίκτες του στοιχήματος, πάντως, ο στόχος είναι κοινός: το κέρδος!

Η Shamrock Rovers FC θα προσπαθήσει να πάρει τον πρώτο της βαθμό (ή και τους πρώτους της βαθμούς) στη φάση των ομίλων του Europa League, καθώς ο ΠΑΟΚ πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι στο Δουβλίνο για αυτή την αναμέτρηση στο Tallaght Stadium για τον 1ο Ομιλο. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 πριν από δυο εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη, με τους Costin Lazar (στο 7.00 να πετύχει γκολ και σήμερα) και Vieirinha (στο 2.80 να πετύχει γκολ και σήμερα) να σκοράρουν για την ομάδα του Laszlo Boloni και τον Karl Sheppard να ισοφαρίζει προσωρινά για τους Ιρλανδούς.

Η ομάδα του Michael O’Neill κατέκτησε τον 17ο τίτλο της ιστορίας της πριν μερικές ημέρες και θα έχει ανεβασμένη ψυχολογία για τη σημερινή αναμέτρηση. Ωστόσο, η Shamrock (στο 3.60 η νίκη της) ακόμα δεν έχει πάρει βαθμό στον όμιλο ενώ έχει μόλις μια νίκη στα επτά τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της (δυο ισοπαλίες, τέσσερις ήττες). Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ (στο 2.05 η νίκη του) είναι αήττητος στα οκτώ τελευταία ευρωπαϊκά του παιχνίδια (από τέσσερις νίκες και ισοπαλίες), αλλά και αήττητος στα πέντε πιο πρόσφατα ταξίδια του (δυο νίκες, τρεις ισοπαλίες)! Εχει, όμως, πολλές απουσίες ο «Δικέφαλος του Βορρά».

AEK FCΟ «Δικέφαλος του Νότου», από την άλλη, χρειάζεται μόνο νίκη επί της FC Lokomotiv Moskva στο Ολυμπιακό Στάδιο προκειμένου να διατηρήσει ζωντανές τις λιγοστές ελπίδες πρόκρισης από τον 12ο Ομιλο. Η ΑΕΚ έχει το… απόλυτο μηδέν (0) σε βαθμούς ως τώρα και ο Νίκος Κωστένογλου θα παρατάξει μια ενδεκάδα με πολλές αλλαγές και παίκτες που δεν έχουν ιδιαίτερο χρόνο συμμετοχής. Πριν από δυο βδομάδα, ο αρχηγός Dmitri Sychev (στο 2.70 να πετύχει και σήμερα γκολ) ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στην Lokomotiv, με τους Δημήτρη Σιαλμά (στο 4.20 να πετύχει και σήμερα γκολ) και Felipe Caicedo να διαμορφώνουν το τελικό 3-1 της Μόσχας.

Η ΑΕΚ (στο 3.75 η νίκη της) έχει τρία στα τρία over 2.5 γκολ μέχρι στιγμής, με τέρματα 3-9 (δηλαδή 4 γκολ κατά μέσο όρο ανά αγώνα, η Lokomotiv (στο 1.95 η νίκη της) έχει συντελεστή τερμάτων 5-4 (δηλαδή 3 γκολ κατά μέσο όρο ανά αγώνα) και δύο στα τρία over 2.5 γκολ. Εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα…

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

SHAMROCK ROVERS – ΠΑΟΚ  UNDER 2.5 ΓΚΟΛ @ 1.60

Δ. ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ    ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ SHAMROCK ROVERS – ΠΑΟΚ @ 2.50

ΑΕΚ – LOKOMOTIV MOKSVA  OVER 2.5 ΓΚΟΛ @ 1.85

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).