jesualdo ferreiraΌταν όλος ο κόσμος ασχολείται με το θέμα της Ελλάδας και τα οικονομικά τεκταινόμενα αυτής της χώρας, δε νομίζω να περιμένετε από εμένα να μην ασχοληθώ και στοιχηματικά με το ποδόσφαιρο της χώρας μου. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσω κάτι πριν προχωρήσω. Η σημερινή μου πρόταση είναι λίγο περίεργη αφού αφορά προγνωστικό ποδοσφαίρου κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και προϋποθέσεις. Και εξηγώ. Αφορά προγνωστικά ποδοσφαίρου και στοιχήματος online στην καθαρή και κυριολεκτική βάση αυτού. Το παρόν δεν αποτελεί βοήθεια για τον παίκτη που απλά θέλει να βάλει το στοίχημα του, να πάει για καφέ και βόλτα και μετά απλά να τσεκάρει κατά το πόσο αυξήθηκε ο λογαριασμός τους στην εταιρία που επιλέχτηκε το στοίχημα.

odds Panathinaikos_AEKΤο παιχνίδι που με απασχολεί σήμερα είναι αυτό του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ και αποτελεί το παιχνίδι, το οποίο μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλων των Ελλήνων, εκτός  βέβαια από τα πολιτικά δρώμενα στη χώρας μας. Ξεκινώντας από τις αποδόσεις παρατηρώ ότι η απόδοση που προσφέρεται για τη νίκη του Παναθηναϊκού κυμαίνεται από το απίστευτα χαμηλό 1.60 μέχρι το επίσης μη αποδεκτό 1.75. Ακόμα και ο Έλληνας bookmaker το έχει κοστολογήσει στο 1.60. Στο ανταλλακτήριο της Betfair η απόδοση βρίσκεται λίγο ψηλότερα, λογικά αφού υπάρχει και η προμήθεια του ανταλλακτηρίου, στο 1.76-1.77. Μπορεί όμως τόσο η εικόνα όσο και η στατιστική επεξεργασία των συμπεριφορών των ομάδων να δικαιολογούν μία τόσο χαμηλή κοστολόγηση της νίκης του Παναθηναϊκού? Η απάντηση είναι απλή. Ναι μπορεί.  Υπάρχει αξία στο συγκεκριμένο στοίχημα?  Απαντάω και πάλι απλά. Όχι.

Η ομάδα του J. Ferreira δείχνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αφού στα πρώτα έξι παιχνίδια που έχει δώσει στο πρωτάθλημα, μετράει πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Η ομάδα του παράγει ωραίο ποδόσφαιρο με έμφαση στο passing game (τουλάχιστον αυτό το είδαμε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ), βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και απαλλαγμένη από το άγχος των συνεχόμενων παιχνιδιών αφού δεν έχει Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, και πάνω από όλα δείχνει ότι παλεύει όλα τα παιχνίδια ως σύνολο, ως ομάδα. Αυτό κανείς το καταλαβαίνει ακόμα και από τον τρόπο που πανηγυρίζουν τα γκολ που επιτυγχάνουν καθώς επίσης και από την αλλαγή προς το καλύτερο του S. Leto, ο οποίος έχει την ποδοσφαιρική παιδεία να προσφέρει ακόμα περισσότερα στην ομάδα του αλλά και στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

BF odds

Από την άλλη πλευρά έχω γράψει ξανά ότι η ΑΕΚ αποτελεί αντικείμενο ειδικής ποδοσφαιρικής μελέτης αφού μόνο συνεπείς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η πορεία της τα τελευταία χρόνο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του Ελληνικού πρωταθλήματος. Χάνει με κατεβασμένα τα χέρια 3-0 από τον ΠΑΟΚ και την επόμενη αγωνιστική παίρνει το διπλό στον Πανιώνιο. Αποσπά την ισοπαλία από τον Ολυμπιακό (και μάλιστα μπορούσε να πάρει και τη νίκη αφού έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο) και εν συνεχεία συλλέγει τρία γκολ από την ομάδα του Αναστόπουλου. panathinaikos_greece_clubΚαι σαν να μην έφτανε αυτό την επομένη φτάνει σε μία θριαμβευτική νίκη επί του Άρη με 3-0. Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι αν μπορούμε να βασιστούμε ότι αυτή η ομάδα θα παρουσιαστεί με κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο στο σημερινό ντέρμπι. Εγώ απαντάω όχι. Τέτοιου είδους παιχνίδια είναι τελείως διαφορετικά και φυσικά όλα μπορούν να συμβούν.

Φυσικά η άποψη μου είναι ότι ο τελικός νικητής του ντέρμπι θα είναι ο Παναθηναϊκός, ωστόσο τόσο η συμπεριφορά της ομάδας του Κωστένογλου όσο και οι προσφερόμενες αποδόσεις με αποτρέπουν από το στοιχηματισμό πριν την έναρξη του παιχνιδιού.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Παναθηναϊκός live if odds ≥ 2.00

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).