live-stoixima-formula-1-nikitis-texniki-analysiTo live στοίχημα του νικητή του Grand Prix Βραζιλίας της Formula 1 μπορεί να μην είχε διακυμάνσεις, αλλά στο γράφημα της απόδοσης του στοιχήματος για νίκη του Mark Webber η τεχνική ανάλυση κατέγραψε σχηματισμούς, που υπό ορισμένες συνθήκες θα μπορούσε ένας trader να εξασφαλίσει κέρδη πριν την ολοκλήρωση του αγώνα της Formula 1. Αν και κατόπιν εορτής είναι εύκολο για οποιονδήποτε να ερμηνεύσει τους σχηματισμούς με βάση την τεχνική ανάλυση, ωστόσο απλοί κανόνες trading αρκούν για να κερδίσει κανείς χρήματα στο live στοίχημα, ακόμα και στο ριψοκίνδυνο στοίχημα της Formula 1, όπου ο κίνδυνος της εγκατάλειψης του οδηγού παραμονεύει σε κάθε στροφή. Για άλλη μια φορά η στήριξη κι αντίσταση στο στοίχημα αποδείχθηκαν το Α και το Ω για όποιον επέλεξε το [intlink id=”724″ type=”category”]trading[/intlink] στο ζωντανό στοίχημα.

Στο γράφημα του Mark Webber για νικητή του Grand Prix Βραζιλίας, του τελευταίου αγώνα του φετινού πρωταθλήματος Formula 1, υπάρχουν 3 επίπεδα στήριξης κι αντίστασης, βασικά χαρακτηριστικά της τεχνικής ανάλυσης. Καθώς το πρώτο επίπεδο (10.0) διασπάστηκε, το επίπεδο αντίστασης της πτωτικής τάσης πήρε τη θέση του επιπέδου στήριξης της πτώσης που θα ακολουθούσε. Οι traders στο ανταλλακτήριο της Betfair είχαν δύο ευκαιρίες να «μπουν» στην αγορά και να παίξουν υπέρ του Mark Webber, όταν η απόδοση «διόρθωσε» μέχρι το 10.0 πριν επανέλθει στην πτωτική πορεία. Σημείο stop loss ενδεχομένως να αποτελούσε το 12.50 για τους πιο ριψοκίνδυνους traders, αν και το 16.0 θα αποτελούσε τη πιο ασφαλή επιλογή του stop loss, της εντολής εξόδου δηλαδή από το trade σε περίπτωση που ο οδηγός της Formula 1 αντιμετώπιζε δυσκολίες.

Έχοντας η απόδοση ήδη δοκιμάσει το επίπεδο στο 5.0 έστω και στιγμιαία, με το ίδιο σκεπτικό οι traders είτε θα έκλειναν το [intlink id=”6″ type=”category”]live στοίχημά[/intlink] τους σε εκείνο το επίπεδο αντίστασης της πτώσης, είτε θα στοιχημάτιζαν κατά του Webber με απόδοση 5.0 εφόσον δεν είχαν τοποθετηθεί στο ζωντανό στοίχημα, ελπίζοντας πως η πτώση της απόδοσης δε θα συνεχιζόταν. Μην ξεχνάμε όμως πως η ασφαλέστερη τακτική trading είναι να ακολουθείται η πορεία της γενικής τάσης και να μην επιχειρείται η εύρεση του χαμηλότερου σημείου πριν την αναστροφή της τάσης. Η τάση είναι πάντα η φίλη των traders. Μια άλλη τακτική της τεχνικής ανάλυσης είναι το breakout, οπότε σε αυτήν την περίπτωση οι traders θα έπαιζαν υπέρ τον Webber όταν διασπάστηκε το επίπεδο αντίστασης στο 5.0. Δεδομένου όμως της γρήγορης εξέλιξης του live στοιχήματος, κάτι τέτοιο έχει μεγαλύτερο κίνδυνο και μικρότερο όφελος, όπως μπορεί κανείς να αντιληφθεί από το μικρό περιθώριο πτώσης που ακολουθεί μετά από κάθε breakout.

Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, η καλύτερη μέθοδος είναι να ακολουθούμε την τάση και να τοποθετούμαστε στην αγορά σε κάθε διόρθωση της τιμής. Έτσι και στο ζωντανό στοίχημα ακόμα και της Formula 1, δύο σημεία εισόδου στο 10.0 και άλλα δύο στο 4.50 αποτέλεσαν πολύ καλές αφορμές για trading στο στοίχημα στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων. Η εξασφάλιση σίγουρου κέρδους θα γινόταν κατά τη διάρκεια της πτώσης, ενώ στην ιδανική τοποθέτηση ακριβώς πάνω στα παραπάνω επίπεδα οι traders δεν βρέθηκαν ποτέ στα μείον! Φυσικά όπως είπαμε, μετά Χριστόν προφήτης γίνεται ο καθένας και η εφαρμογή της τεχνικής ανάλυσης κατά τη διάρκεια ενός ζωντανού στοιχήματος είναι οπωσδήποτε δύσκολη. Δεν αποκλείεται όμως στον επόμενο αγώνα της Formula 1 να ρίξετε μια διαφορετική ματιά στο live στοίχημα του νικητή!

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.