Europa-LeagueΜετά τους [intlink id=”4824″ type=”post”]ομίλους 1-2-3[/intlink], σειρά παίρνουν οι όμιλοι 7-8-9 και κάπου εδώ ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του Europa League. Το στοιχηματικό ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί σε ομάδες που έχουν κίνητρο και στόχους και καλούνται να αντιμετωπίσουν αδιάφορες.

Στον 7ο όμιλο, η AZ Alkmaar (στο 1.50) υποδέχεται την, πρωτοπόρο κι έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση και την πρώτη θέση, Metalist Kharkiv (στο 6.25). Η AZ χρειάζεται νίκη για να μην περιμένει το αποτέλεσμα της Austria Wien (στο 1.50) που έχει δυο βαθμούς λιγότερους και φιλοξενεί την ίδια ώρα την ουραγό και αδιάφορη Malmo (στο 5.75). Οι Ολλανδοί έχουν το πλεονέκτημα και σε περίπτωση ισοβαθμίας απέναντι στους Αυστριακούς, εκτός κι αν η Austria καταφέρει να καλύψει χάντικαπ 6 τερμάτων! Λογικά και οι δυο άσοι θα επαληθευτούν. Θα προτιμήσω, πάντως, το over 2,5 γκολ (στο 1.78) στην αναμέτρηση της Austria με τη Malmo, μιας και οι Αυστριακοί έχουν πέντε στα πέντε over 2,5 γκολ μέχρι στιγμής ενώ το ίδιο συνέβαινε και με τους Σουηδούς μέχρι και το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με την AZ – μάλιστα, είχαν τρία στα τέσσερα over 3,5 γκολ ως τότε!

Στον 8ο όμιλο, μόνο η Braga μπορεί να αισθάνεται σίγουρη, καθώς ότι κι αν συμβεί στην εκτός έδρας αναμέτρησή της με την Club Brugge, έχει πάρει το εισιτήριο για τους 32 του Europa League. Όμως… Η Brugge (στο 2.35) χρειάζεται τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην Braga (στο 3.50) προκειμένου να προκριθεί και αυτή – και μάλιστα ως πρώτη – καθώς η Birmingham City (στο 1.45), που έχει τρεις βαθμούς λιγότερους, αναμένεται να πάρει εύκολα ή δύσκολα τη νίκη υποδεχόμενη την ουραγό και αδιάφορη Maribor (στο 7.25). Η βολική ισοπαλία (στο 2.80) θα φέρει πρώτη την Brugge και δεύτερη την Braga, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού την Birmingham. Αν όμως η Braga κερδίσει την Brugge και η Birmingham κάνει το καθήκον της, τότε οι Αγγλοι θα περάσουν ως δεύτεροι! Θα κρατήσω απλά την λογική νίκη της Birmingham και από εκεί και πέρα, ας βγάλουν τα μάτια τους…

Στον 9ο όμιλο, όλα τα λεφτά είναι η αναμέτρηση στο Friuli, με την Udinese (στο 1.57) να φιλοξενεί την Celtic (στο 6.00). Εάν οι Σκοτσέζοι κερδίσουν, ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με τους Ιταλούς και παίρνουν το εισιτήριο της πρόκρισης, μιας και υπερτερούν στα μεταξύ τους παιχνίδια. Η Udinese θα παίξει για δυο αποτελέσματα, ενώ σε περίπτωση δικής της νίκης και ήττας της Atletico Madrid (στο 1.45) από την ουραγό και αδιάφορη Stade Rennais (στο 7.25) στην Ισπανία, θα πάρει και την πρώτη θέση του ομίλου. Η λογική λέει πως στο Vicente Calderon θα γίνει ανοιχτό παιχνίδι και το over 2,5 γκολ (στο 1.85) θα εμφανιστεί εύκολα. Οσο για το ματς στην Ιταλία; Η Celtic είναι κάκιστη εκτός έδρας και η Udinese μπορεί να πάει το ματς εκεί που θέλει. Οι αποδόσεις, πάντως, δεν βοηθούν και μόνο ένα ποντάρισμα στον Antonio Di Natale (στο 1.85 στην αγορά Να Σκοράρει Στον Αγώνα) αξίζει τον κόπο.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

AZ ALKMAARMETALIST KHARKIV         1 @ 1.50

AUSTRIA WIEN – MALMO         OVER 2,5 ΓΚΟΛ @ 1.78

BIRMINGHAMMARIBOR        1 @ 1.45

ATLETICO MADRID – RENNAIS          OVER 2,5 ΓΚΟΛ @ 1.85

DI NATALE ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ UDINESE – CELTIC @ 1.85

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).