Μια γρήγορη αναζήτηση για τα προγνωστικά του ποδοσφαιρικού αγώνα FC Koln εναντίον Mainz για το πρωτάθλημα της Bundesliga φανέρωσε μια γενική τάση για στοίχημα υπέρ της Koln. Από τα 6 αγγλόφωνα άρθρα προγνωστικών (previews) που διάβασα, τα 5 στοιχηματίζουν υπέρ της νίκης της γηπεδούχου ομάδας με το τελευταίο να ποντάρει στο ασιατικό στοίχημα, καλύπτοντας την ισοπαλία. Πιθανόν η σχετικά γενναιόδωρη απόδοση του 2.50 που συναντά κανείς στις εταιρίες στοιχημάτων σε συνδυασμό με τη φόρμα και την προϊστορία της Koln κόντρα στην Mainz να οδηγούν πολλούς tipsters στην πρόταση του άσου στο συγκεκριμένο αγώνα ποδοσφαίρου. Ελπίζοντας πως αρκετοί θα είναι εκείνοι που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των προγνωστικών, θα στοιχημάτιζε κανείς υπέρ της Koln με σκοπό να κάνει trading και να κλείσει το στοίχημά του με ένα κατά στοίχημα σε χαμηλότερη απόδοση.trading-stoixima-betfair-koln-mainz-yper

Το υπέρ στοίχημα του trader ταιριάστηκε στο 2.64 αν και θα μπορούσε να τοποθετηθεί στο 2.66 με σκοπό να εξοικονομήσει ένα τικ επιπλέον. Μια πιθανή πτώση της απόδοσης της Koln μέχρι το 2.50 θα αποφέρει 11 ευρώ κέρδος, οποιαδήποτε κι αν είναι η έκβαση του αγώνα, όπως άλλωστε φαίνεται από την παρακάτω εικόνα.

trading-stoixima-betfair-koln-mainz

Ωστόσο δεν είναι φυσικά σίγουρο πως η απόδοση του στοιχήματος θα πέσει και τα προγνωστικά μπορεί να μην είναι ικανά να ωθήσουν τους παίκτες να στοιχηματίσουν υπέρ της Koln. Σε περίπτωση που η απόδοση δεν μετακινηθεί ιδιαίτερα ο trader θα βρεθει να χάσει ή να κερδίσει ελάχιστα ευρώ. Τι θα γίνει όμως εάν η απόδοση ανηφορίσει αρκετά; Θα πρέπει να ορίσει ένα σημείο εξόδου ([intlink id=”1696″ type=”post”]stop loss[/intlink]) στο οποίο θα κλείσει το trade του με ζημία. Το σημείο αυτό το ορίζει στο 2.74 όπου το κατά στοίχημα των 192.7 ευρώ θα του περιορίσει τη ζημία στα 7.30 ευρώ.

trading-stoixima-betfair-koln-mainz-zimia

Είναι δυνατόν τα προγνωστικά να οδηγήσουν την απόδοση του στοιχήματος της Koln οκτώ τικς χαμηλότερα; Θα το γνωρίζουμε στις 21:30 απόψε το βράδυ που είναι η ώρα έναρξης του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ Koln και Mainz. Προς το παρόν ο trader ήδη ξέρει τι θα κάνει είτε η απόδοση πέσει, είτε ανέβει, κάτι που θα πρέπει να το γνωρίζει ο καθένας από πριν όταν επιχειρεί trading στο στοίχημα! Στην ουσία ρισκάρει 7.30 ευρώ για να κερδίσει 11 ευρώ από το συγκεκριμένο trading και για να βγει μακροχρόνια κερδισμένος, θα πρέπει να έχει πιθανότητα επιτυχίας μεγαλύτερη του 40%. Όπως άλλωστε κι οποιοσδήποτε στοιχηματίσει υπέρ της Koln με απόδοση 2.50, εντελώς συμπτωματικά!

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.