xrimata-fevgounΦαίνεται πως οι εξελίξεις του επικείμενου νόμου περί διαδικτυακού στοιχήματος παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Είχα γράψει πριν 10 μέρες πώς το [intlink id=”4887″ type=”post”]νομοσχέδιο θα επιβαρύνει κυρίως τα ΜΜΕ λόγω της απομάκρυνσης διαφημίσεων[/intlink] παγκοσμίου φήμης εταιριών στοιχημάτων, καθώς πλέον ελάχιστες ενδιαφέρθηκαν για αδειοδότηση στην Ελληνική αγορά (μόλις 3 συν μια Ελληνική από ό,τι διαβάζω) και πλέον θα τερματίσουν τη λειτουργία τους στην Ελλάδα. Έτσι μετά την [intlink id=”3888″ type=”post”]Eurobet που έφυγε το Σεπτέμβρη[/intlink] και τη [intlink id=”4881″ type=”post”]Ladbrokes που σταμάτησε να δέχεται Έλληνες πελάτες χθες[/intlink], πλέον το επόμενο θύμα θα είναι οι αθλητικές εφημερίδες και κανάλια. Τελευταίες μάλλον θα πληγούν οι [intlink id=”4895″ type=”post”]στοιχηματικές σελίδες που ήδη μεταναστεύουν σε .com καταλήξεις και servers εξωτερικού[/intlink], προσπαθώντας να μετριάσουν την αναπόφευκτη ζημιά. Ακόμα όμως μια άμεση προέκταση της δυσλειτουργίας του ελληνικού κράτους είναι η ισοπέδωση του επαγγελματικού αθλητισμού, όπως σωστά επισημαίνει το Nova Σπορ FM.

ladbrokes-istoselida-ellada
Η Ladbrokes ενημερώνει τους Έλληνες πελάτες στην αρχική της σελίδα.

Θυμάμαι πριν αρκετά χρόνια που είχα πληροφορηθεί από φερέγγυο παράγοντα της αγοράς του διαδικτυακού στοιχήματος για τα ποσά που δαπανούνταν σε τηλεοπτικούς σταθμούς και αθλητικές ιστοσελίδες για προώθηση και διαφήμιση bookmakers. Δεκάδες χιλιάδες ευρώ κόστιζε μηνιαίως η διαφήμιση ενός και μόνο bookmaker κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής και λίγα περισσότερα για την προβολή banners σε ευρέως διαδεδομένης αθλητικής ιστοσελίδας! Κι όλα αυτά τα χρήματα μόνο για έναν bookmaker! Σπάνια υπάρχει ένας μόνο διαφημιζόμενος, οπότε γίνεται αντιληπτό το εύρος εσόδων ενός μέσου που προέρχεται από τις εταιρίες στοιχημάτων.

Με το νομοσχέδιο που θα ίσχυε από 1η Ιανουαρίου αλλά τελικά δόθηκε παράταση μέχρι 20 του μηνός, τα χρήματα αυτά κάνουν φτερά. Όπως γράφει κι ο Βασίλης Σαμπράκος στο sport-fm.gr της Nova, «η κυβέρνηση χάρη στο νόμο που πέρασε, κράτησε έξω όλα τα μεγάλα στοιχηματικά brands του πλανήτη κι έκανε χώρο στους αεριτζήδες». Πλέον ο λιγοστός ανταγωνισμός των ξένων bookmakers στην Ελλάδα θα καταρρακώσει τα έσοδα από διαφημίσεις και θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερες ζημιές τον ήδη πολύπαθο κλάδο των Μέσων Ενημέρωσης. Κι αν εμείς έχουμε αντιρρήσεις γιατί θέλουμε να συνεχίζουμε να στοιχηματίζουμε online με καλύτερες αποδόσεις και με καλύτερη αντιμετώπιση καθώς και να κάνουμε το κέφι μας παίζοντας online πόκερ, οι εργαζόμενοι στον κλάδο των ΜΜΕ έχουν πολύ σοβαρότερους λόγους να ανησυχούν.

Τελευταίες ανεπιβεβαίωτες φήμες λένε πως οι bookmakers προσανατολίζονται προς διαφήμιση μέσω mailing lists και τερματισμό συνεργασιών με ιστοσελίδες.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.