Sergio_Aguero-premier-leagueΟ δεύτερος γύρος στην Premier League ξεκίνησε ήδη και τα πάντα είναι ρευστά. Από το ποια ομάδα θα κατακτήσει τον τίτλο, ποιες θα δώσουν το παρών στο Champions League, ποιες θα «συμβιβαστούν» με τη συμμετοχή στο Europa League αλλά και ποιες θα πιουν το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού. Αυτά σε επίπεδο συλλόγων. Γιατί σε επίπεδο προσώπων γίνεται μεγάλη μάχη για το ποιος θα βγει Πρώτος Σκόρερ.

Για την ώρα, στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας φιγουράρει ο Robin van Persie της Arsenal με 17 γκολ. Ο Ολλανδός επιθετικός κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ σκοραρίσματος περισσοτέρων γκολ μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος, το οποίο κατείχε ο Thierry Henry. Όμως… Ο Henry επέστρεψε με τη μορφή δανεισμού στο Emirates και πλέον ο Van Persie (στο 2.10 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ) θα έχει ακόμα έναν «εσωτερικό ανταγωνιστή». Το θετικό για τον Van Persie είναι πως είναι ο μοναδικός σταθερός σκόρερ της Arsenal, αφού δεύτερος είναι ο Gervinho (στο 101.00) με… 4. Το κακό είναι πως οι Gunners δεν έχουν το εύκολο γκολ, αφού έχουν σημειώσει μόλις 36 μετά από 20 αγωνιστικές. Επιπλέον, έχουν και υποχρεώσεις (και) στο Champions League…

Παρόμοια είναι τα πράγματα στη Newcastle. Εκεί που ο Demba Ba (στο 10.00), αποκάλυψη της σεζόν, έχει σημειώσει τα 15 από τα 29 γκολ της Newcastle ενώ ακολουθεί ο Leon Best με 3. Η Newcastle θα διεκδικήσει και μέσω των άλλων διοργανώσεων ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο ενώ το γεγονός πως ο Ba έχει ρήτρα μόλις 3 εκατομμύρια ευρώ, ήδη έχει κινήσει το ενδιαφέρον μεγαλύτερων ομάδων. Στη Manchester United πάντως τα γκολ μοιράζονται σαφώς περισσότερο! Ο Wayne Rooney (στο 4.75) είναι στα 13 γκολ ενώ ακολουθούν τρεις παίκτες με 6: οι Dimitar Berbatov (στο 41.00), Javier Hernandez (στο 51.00) και Nani (στο 101.00)! Ελλιπές ρόστερ, συμμετοχή σε όλες τις διοργανώσεις και ποικιλία στο σκοράρισμα, κάνουν μάλλον δύσκολο το έργο του Rooney.

Η συμπολίτισσα City στρέφει το ενδιαφέρον της κυρίως στην κατάκτηση της Premier League, έχοντας αποκλειστεί από το Champions League (συνεχίζει στο Europa League) αλλά και το FA Cup. Η Manchester City διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 56 γκολ, αλλά και εδώ υπάρχει πλουραλισμός: ο Sergio Aguero (στο 3.50) είναι στα 14, ο Edin Dzeko (στο 26.00) στα 10 και ο Mario Balotelli (στο 26.00) στα 8. Με τον Aguero βασικό στα ματς πρωταθλήματος και τους άλλους δυο να παίρνουν χρόνο στο Europa League, ο Αργεντινός έχει ελπίδες να ξεπεράσει τον Van Persie.

Στο στυλ της Manchester City είναι και η Tottenham, αφού οι Emmanuel Adebayor (στο 17.00), Gareth Bale (στο 81.00) και Jermain Defoe (στο 101.00) έχουν σημειώσει από 9 (ο πρώτος) κι 7 (οι άλλοι δυο) γκολ, αντίστοιχα. Η Chelsea έχει με 9 γκολ τον νεαρό Daniel Sturridge (στο 29.00) και με 8 τον μέσο Frank Lampard (στο 81.00) ενώ κάποια στιγμή θα ανέβουν οι Didier Drogba και Fernando Torres – αμφότεροι στο 101.00 – που έχουν 2 και 3 γκολ αντίστοιχα.

Ακόμη, με την Blackburn να είναι πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό, ο Yakubu (στο 41.00) δύσκολα θα προσθέσει πολλά ακόμα στα 12 γκολ του, ενώ και ο Steven Fletcher (στο 81.00) με 8 γκολ, είναι μάλλον μέσος παρά επιθετικός και οι Wolves θα πρέπει να βρουν κι άλλο σκόρερ.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Aguero           Πρώτος Σκόρερ στην Premier League @ 3.50

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).