liverpool-fcΜε την Cardiff City να είναι ήδη στον τελικό, μετά την δραματική πρόκρισή της στα πέναλτι επί της Crystal Palace, αυτόματα γίνεται φανερό πως όποια εκ των Liverpool και Manchester City πάρει την πρόκριση στον αποψινό επαναληπτικό ημιτελικό του Anfield, θα είναι και το φαβορί για την κατάκτηση του League Cup.

Η Liverpool (στο 2.55) μπορεί να έχει το πλεονέκτημα μπαίνοντας σε αυτόν τον αγώνα ρεβάνς για τα ημιτελικά του League Cup, μετά τη νίκη 1-0 επί της City (στο 2.55) στο Manchester με το εύστοχο πέναλτι του Steven Gerrard (στο 3.30 να σκοράρει στον αγώνα), ωστόσο οι δυο ομάδες θα μπουν στο Anfield με εντελώς διαφορετική ψυχολογία μετά τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου.

Οι «Reds» διασύρθηκαν 3-1 από την Bolton, ακόμα ένα παιχνίδι το οποίο έβγαλε από τα ρούχα του τον προπονητή Kenny Dalglish. Ο οποίος, πάντως, φρόντισε κι αυτός να βάλει τα χέρια του και να βγάλει τα μάτια του, κρατώντας στον πάγκο ή εκτός αποστολής κάποια από τα βασικά του στελέχη στο ματς του Reebok. Αντίθετα, η Manchester City του Roberto Mancini επικράτησαν 3-2 της Tottenham χάρη στο πέναλτι του Mario Balotelli (στο 3.10 να Σκοράρει στον Αγώνα) στις καθυστερήσεις και διατήρησαν διαφορά τριών βαθμών από τη δεύτερη Manchester United στον βαθμολογικό πίνακα της Premier League.

Ωστόσο, ο Balotelli πιθανότατα δεν θα δώσει καν το παρών στον αγώνα μιας και κινδυνεύει με τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών. Το ίδιο ισχύει και για τον Vincent Kompany που θα εκτίσει την τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του, αλλά και για τον Luis Suarez της Liverpool που έχει ακόμα μπόλικες αγωνιστικές τιμωρίας να εκτίσει.

Η νίκη στο Anfield είναι μια λέξη άγνωστη για τη Manchester City από την περίοδο 2002-03. Τις επόμενες εννέα σεζόν, στο πλαίσιο της Premier League, η Liverpool μετράει έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες. Τρεις νίκες με σκορ 1-0 (στο 8.00), δυο με σκορ 2-1 (στο 10.00) και μία με το επιβλητικό 3-0 (στο 29.00). Και από την άλλη, δυο ισοπαλίες με σκορ 1-1 (στο 6.00) και μια με σκορ 2-2 (στο 15.00).

Το θέμα είναι πως η Liverpool θέλει να πάει για πρώτη φορά από το 1996 στο Wembley. Αλλωστε είναι η πλέον πετυχημένη ομάδα στην ιστορία του League Cup με επτά κατακτήσεις – έχει κι άλλες τρεις παρουσίες στον τελικό! Σε 43 αγώνες για τη διοργάνωση, έχει σκοράρει σε όλους πλην ενός. Η Manchester City τρεις φορές βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και τις δυο εξ αυτών δεν μπόρεσε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Επιπλέον, μετά από 12 αγώνες στο League Cup απέτυχε να σκοράρει στον πρώτο αγώνα με τους «Reds».

Το Kop θα βράζει, ο Dalglish θέλει να επαναφέρει τη Liverpool στους τίτλους, η Manchester City σκέφτεται περισσότερο την κατάκτηση της Premier League… Λίγα γκολ!

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Liverpool – Manchester City           Under 1,5 γκολ @ 3.30

Liverpool – Manchester City           Θα Προκριθεί η Liverpool

Liverpool – Manchester City           Σύνολο Τερμάτων 0-1 @ 3.20

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).