AEK-vs-PAOKΗ 19η αγωνιστική της Super League φιλοξενεί το ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Οι δύο «Δικέφαλοι», ο ένας του Νότου και ο άλλος του Βορρά, κοντράρονται στο Ολυμπιακό Στάδιο, με στόχο να κλείσουν μερικές από τις πολλές ανοιχτές πληγές τους.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ (στο 2.05) είναι λίγο πολύ γνωστά. Αφορούν κατά κύριο λόγο στο οικονομικό κομμάτι – αφού πρέπει ως τον Ιούνιο να βρεθούν κοντά στα 8 εκ. ευρώ – κατά δεύτερο στο διοικητικό – αφού ο Σταύρος Αδαμίδης και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ έχουν παραιτηθεί από τον Οκτώβρη αλλά ακόμα στις θέσεις τους είναι – και κατά τρίτο στο αγωνιστικό. Κι αν μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου ο Νίκος Κωστένογλου είχε την ΑΕΚ κοντά στην κορυφή, στον δεύτερο κι αυτό το όνειρο του τίτλου έχει σβήσει, με τις τρεις ισοπαλίες στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Οι δυο εξ αυτών, μάλιστα, στο ΟΑΚΑ κόντρα σε Δόξα Δράμας και Ξάνθη.

Στον ΠΑΟΚ (στο 3.75) η κατάσταση φάνηκε να ομαλοποιείται μετά τη νίκη-πρόκριση 2-0 επί της… ΑΕΚ στο Κύπελλο πριν από 10 μέρες. Όμως, την Τετάρτη ήρθε η ήττα-αποκλεισμός 2-1 από τον Ατρόμητο και μάλιστα μέσα στην Τούμπα και στην παράταση, για να εκτραχυνθούν και πάλι τα πράγματα. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου μετά τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου που αναμένεται να επισύρουν και οικονομική (πρόστιμο) αλλά και αγωνιστική (κεκλεισμένων των θυρών) ποινή. Κι όλα αυτά λίγες μόνο μέρες μετά την παραχώρηση των ποιοτικότερων (κατά γενική ομολογία) παικτών του ΠΑΟΚ, του Adelinho Vieirinha και του Pablo Contreras…

Η ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ μετράει έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες, με 13-4 γκολ και έξι under 2,5 γκολ (στο 1.55). Ο ΠΑΟΚ μακριά από την Τούμπα είναι κάτω του μετρίου με δυο νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες, με 9-9 γκολ και μοιρασμένα από τέσσερα τα under και τα over 2,5 γκολ (στο 2.30). Η «Ενωση» έρχεται από πέντε διαδοχικά under 2,5 γκολ. Οι «ασπρόμαυροι» συμπλήρωσαν εννέα αγωνιστικές αήττητοι με έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες, ωστόσο μακριά από τη Θεσσαλονίκη έχουν να πανηγυρίσουν από τα μέσα Σεπτέμβρη και το 2-1 στη Νέα Σμύρνη…

Η παράδοση δείχνει σαφέστατα ΑΕΚ και αν διατηρηθεί, καλά θα κάνει ο ΠΑΟΚ να μην ξεκινήσει καν για την Αθήνα. Η τελευταία εκτός έδρας νίκη του «Δικεφάλου του Βορρά» σημειώθηκε τη σεζόν 2002/03 (με σκορ 3-4). Εκτοτε, ακολούθησαν επτά νίκες των «κιτρινόμαυρων» και μια «λευκή» ισοπαλία, με 15-2 γκολ, στην κανονική διάρκεια της σεζόν ενώ στα play off η ΑΕΚ μέτρησε ακόμα δυο νίκες και μια ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΟΚ, με 6-1 γκολ!

Τι λέει η ΔΙΚΗ ΜΟΥ λογική; Η ΑΕΚ θα μπει δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας να εκμεταλλευτεί την κούραση και την πεσμένη ψυχολογία των παικτών του ΠΑΟΚ. Δεν αποκλείεται οι γηπεδούχοι να έχουν ανοίξει το σκορ από το πρώτο κιόλας τέταρτο (στο 6.00 στην αγορά Νικητής μεταξύ 1-15) και, συνεπακόλουθα, να πάνε προηγούμενοι στα αποδυτήρια στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (στο 2.75 στην αγορά Αποτέλεσμα Ημιχρόνου). Βάσει παράδοσης οι φιλοξενούμενοι δύσκολα θα σκοράρουν. Ισως, μάλιστα, να μην σημειωθεί κανένα άλλο γκολ ως το φινάλε του αγώνα. Οσο για τον σκόρερ; Τα… ρέστα μου στον Leonardo μετά τα όσα συνέβησαν με την προσφυγή του μέσα στην εβδομάδα.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ           1/1 (Η/Τ) @ 3.00

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ           Μία Μόνο Ομάδα θα Σκοράρει @ 2.00

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ           under 2,5 γκολ @ 1.55 

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).