euroleague-basketballΗ αλήθεια είναι πως με το μπάσκετ δεν καταπιάνομαι εύκολα κι ας θεωρώ πως έχουμε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Αλλωστε, με τη διαφορά πόντων που δίνουν οι διάφορες στοιχηματικές ευκαιρίες – και ο ΟΠΑΠ μεταξύ αυτών – οι πιθανότητές μας είναι 50-50 επομένως καμιά φορά αξίζει να ρίξουμε μια ματιά και σε αυτή την πλευρά του κουπονιού.

Καλή ώρα όπως σήμερα. Τέσσερις αγώνες, για τον Ζ’ και Η’ όμιλο της Euroleague, από τους οποίους θα προκύψουν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στα play off της διοργάνωσης. Για να γίνω πιο ακριβής, τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει στον Η’ όμιλο, με την Barcelona να τερματίζει πρώτη και την Maccabi Tel Aviv δεύτερη, ανεξάρτητα του τι θα συμβεί στο μεταξύ τους παιχνίδι σήμερα στο “Palau Blaugrana”. Στον Ζ’ όμιλο, πάλι, μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει ήδη προκριθεί ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στο Καζάν, όμως η Unics μένει εκτός οκτάδας εάν χάσει και η Fenerbahce Ulker κερδίσει την αδιάφορη Armani στο Μιλάνο! Ενδιαφέρον…

Η Armani μπορεί να κέρδισε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ωστόσο η νίκη αυτή αποδείχθηκε άχρηστη. Τώρα, το αν θα “χτυπήσει” στα ίσια το ματς με τους Τούρκους, είναι ένα καλό ερώτημα. Το άγχος το έχουν οι φιλοξενούμενοι που θα περιμένουν και ευχάριστα μαντάτα από την Ρωσία. Οι εταιρείες δίνουν χαμηλό σύνολο πάντων, κάτι που έρχεται σε πλήρη αρμονία με τις επιδόσεις της Armani (στο 2.65), όχι όμως και της FB Ulker (στο 1.55) που στο τελευταίο της ματς, έδειξε να… ξεμπουκώνει. Οι 144,5 πόντοι (στο 1.90) μου φαίνονται ένα όριο που μπορούν οι δυο ομάδες να ξεπεράσουν.

Κάτι που νομίζω πως θα συμβεί και στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Barcelona (στο 1.20) με την Maccabi Tel Aviv (στο 5.20). Κι ας δυσκολεύονται και οι δυο ομάδες στο σκοράρισμα στη φάση του Top16. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Ισπανοί μόνο σε μια περίπτωση ξεπέρασαν τους 71 πόντους – στο 94-80 επί της Zalgiris – ενώ και η Maccabi μόνο μια φορά κατάφερε να πετύχει πάνω από 75 – στο 84-76 επί της… Zalgiris! Κι όμως, οι 145,5 πόντοι που θέτει ως όριο μπορεί κάλλιστα και εύκολα να ξεπεραστεί δεδομένης της… αδιαφορίας του αγώνα. Δυο ομάδες φύσει επιθετικές που θα αγωνιστούν για να προσφέρουν σκορ και θέαμα στο κοινό του “Palau Blaugrana”.

Οσο για τα άλλα δυο παιχνίδια; Νομίζω πως το ματς στο Καζάν θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις του Παναθηναϊκού (στο 1.55). Η ομάδα του Zeljko Obradovic θα το χτυπήσει το ματς με την Unics (στο 2.65) και για να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ αλλά και για να “καπαρώσει” την πρώτη θέση – που προσφέρει πλεονέκτημα έδρας στη συνέχεια. Οσο για το παιχνίδι της Zalgiris (στο 1.38) με την Cantu (στο 3.30); Δυο απογοητευμένες ομάδες που θα παίξουν μόνο και μόνο επειδή πρέπει…

Προγνωστικά μπάσκετ:

Armani Milano – FB Ulker  over 144,5       1.90

Barcelona – Maccabi Tel Aviv         over 145,5       1.90

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).