key-poker-logoΤο Key Poker είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για όσους παίζουν σε πολλά τραπέζια πόκερ, γνωστό ως multitabling. Εξαιτίας της αποχής μου από το παιχνίδι του πόκερ, είχα μείνει αρκετά πίσω στις εξελίξεις των software όσον αφορά το multitabling. Το TableNinja φαινόταν ως η πιο ιδανική λύση μιας και είναι ένα από τα εργαλεία που προωθεί το [intlink id=”3959″ type=”post”]Holdem Manager[/intlink] – όπου έχω ήδη λογαριασμό – αλλά μια σύντομη επίσκεψη στο αντίστοιχο thread του forum του twoplustwo.com με έκανε να ψάξω για κάτι καλύτερο, καθώς τα τελευταία updates του λογισμικού χάλασαν αρκετές από τις λειτουργίες, κοστίζοντας αρκετά στους πελάτες που ήταν πλέον φανερά δυσαρεστημένοι. Παλαιότερα χρησιμοποιούσα το BetPot το οποίο ήταν ένα script που έτρεχε μέσω του AutoHotkey. Επειδή όμως συχνά έπρεπε να το διορθώνω μέσω κώδικα, κατέληξα στο Key Poker που φαίνεται να έχει πολλές δυνατότητες κι άπαιχτη τιμή. Δηλαδή δωρεάν, αν και στην αρχική του παρουσίαση το 2011 υπήρχε χρέωση.

key-poker-roomsΤο Key Poker βρίσκει εφαρμογή σχεδόν σε όλα τα δημοφιλή poker rooms όπως μπορείτε να δείτε κι από την εικόνα. Δε χρειάζεται να κάνετε κάποιες δύσκολες ρυθμίσεις, πέρα από την επιλογή του theme που προτιμάτε σε κάθε poker room. Προσωπικά δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα και ήμουν σε θέση να το χρησιμοποιήσω στα 5 πρώτα λεπτά μετά την εγκατάστασή του. Ωστόσο θα πρέπει να κάνετε πρώτα μερικές επιλογές στο αγαπημένο σας poker room ώστε να μπορέσει να «διαβάσει» τα κουμπιά του Bet/Call/Fold και το πεδίο όπου πληκτρολογούμε το ποσό πονταρίσματος. Εφόσον γίνουν όλες οι ρυθμίσεις, είστε σε θέση πια να ποντάρετε διαφορετικά ποσοστά του pot, να πηγαίνετε πάσο, να μπαίνετε ρέστα ή να κάνετε sit out με το πάτημα ενός πλήκτρου. Φυσικά η επιλογή των πλήκτρων ή του mouse είναι δική σας υπόθεση.

Το Key Poker προσφέρει κάποιες ενδιαφέρουσες επιπλέον λειτουργίες που ενδεχομένως φανούν χρήσιμες σε όσους αφιερώνουν πολλές ώρες στα τραπέζια του πόκερ. Χαρακτηριστικά σας δίνεται η δυνατότητα όταν τελειώνει ο χρόνος σας για να κάνετε κάποια ενέργεια, να πατιέται αυτόματα το Time Bank σας. Οι παίκτες των Sit’n’Go τουρνουά πόκερ θα βρουν μάλλον ακόμα περισσότερες χρήσιμες επιλογές από ό,τι διαβάζω, αλλά καθώς δεν ασχολούμαι με αυτά δεν ξέρω κατά πόσο έχουν βάση.

key-poker-key-settings

Κλείνοντας να τονίσω δύο σημεία που πρέπει να δώσετε προσοχή. Το πρώτο και βασικότερο είναι να επιλέξετε στο πεδίο «Activation» των ρυθμίσεων για τα τραπέζια το «Activate table under mouse», πριν σας κοστίσει πολύτιμα ευρώ! Διαφορετικά θα είστε σε ένα τραπέζι όπου θέλετε να κάνετε raise, αλλά το πρόγραμμα θα έχει στοχεύσει το τραπέζι που απαιτεί την προσοχή σας λόγω εναπομείναντος χρόνου πριν πάτε auto-fold. Έτσι ίσως κάνετε raise κρατώντας 7 2! Κι αν αυτό δε σας ακούγεται φοβερό, φανταστείτε να πατήστε «πάσο» και να κρατούσατε ΑΑ στο τραπέζι που θα εκτελεσθεί η εντολή σας!

Το δεύτερο σημείο έχει να κάνει με το chat. Θυμηθείτε να πατήσετε το shortcut του software για την ενεργοποίηση του chat πριν καν σκεφτείτε να πληκτρολογήσετε οτιδήποτε στο chat ή να απαντήσετε στον αντιπαθητικό αντίπαλό σας που σας προκαλεί – τώρα τελευταία μάλιστα τα σχόλια για τη χώρα μας έχουν την τιμητική τους! Στην αντίθετη περίπτωση μόλις θα πατήσετε τα πρώτα 2-3 γράμματα που αντιστοιχούν σε κάποια ενέργεια του Key Poker, θα βρεθείτε σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα ξαφνικά να μεταφερθούν όλα τα τραπέζια σε cascade διάταξη και να πρέπει να τα ξαναστήνετε όσο παίζετε, ακούγοντας δεκάδες «μπιπ μπιπ μπιπ» καλώντας σας να παίξετε στα 10 ανοιχτά τραπέζια! Τρομακτική εμπειρία.

Μην ξεχάσετε να δοκιμάζετε το πρόγραμμα σε τραπέζια των μικρότερων επιπέδων ή ακόμα και στα τραπέζια με εικονικά χρήματα, μέχρι να εξοικειωθείτε με το multitabling software. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Key Poker.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.