euroleague-basketballΕτσι όπως τα έφερε η κλήρωση, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο της β’ φάσης της Euroleague με τουρκικές ομάδες – οι «ερυθρόλευκοι», μάλιστα, με δύο! Στην 4η αγωνιστική του Top16 πολλά θα ξεκαθαρίσουν για το πού μπορεί να φτάσει κάθε ομάδα. Και το κίνητρο είναι αυτό που προσφέρει ευκαιρίες για κέρδος.

Εχοντας κερδίσει 83-65 πριν από μια εβδομάδα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Ολυμπιακός (στο 2.60) ταξιδεύει στην Πόλη για το δεύτερο ματς με την Anadolu Efes (στο 1.57). Οι δυο ομάδες έχουν μια νίκη και δυο ήττες μέχρι στιγμής τον Ε’ Ομιλο, όπου και ισοβαθμούν μαζί με την Galatasaray Medical Park. Αγχος και πίεση είναι στο πλευρό της Efes, όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής της, Ufuk Sarica αλλά επεσήμανε και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Dusan Ivkovic, θέλοντας να αυξήσει την πίεση στους γηπεδούχους. Η Efes κέρδισε τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια που υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στην Sinan Erden Arena, όμως στην πιο πρόσφατη οι Ελληνες κέρδισαν 93-85 πριν από δυο χρόνια ενώ μετρούν και τρεις διαδοχικές νίκες.

Το κακό για την Efes είναι πως δεν υπολογίζει στον σέντερ Ermal Kuqo (65,52% στα δίποντα και 50,00% στα τρίποντα) που θα μείνει δυο μήνες εκτός μάχης. Και σε αυτή τη β’ φάση της Euroleague η Efes έχει μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα. Σημείωσε 68 πόντους στην εντός έδρας νίκη επί της Galatasaray (68-62), άλλους τόσους στην εκτός έδρας ήττα από την CSKA Moskva (68-96) και μόλις 65 την προηγούμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός πάει τα παιχνίδια του σε πολύ πιο ανοιχτό τέμπο: ηττήθηκε 78-86 από την CSKA Moskva στην Ελλάδα, 77-78 από τη Galatasaray στην Τουρκία και επικράτησε 83-65 της Efes.

Οι 150,5 πόντοι που προσφέρει στην αγορά Συνολικοί Πόντοι (με ενδεχόμενη παράταση) δείχνουν – και είναι – οριακοί. Σημαίνει πως κατά μέσο όρο οι δυο ομάδες θα πρέπει να βάλουν από 75 πόντους. Κάτι τέτοιο δεν έχει δείξει η Efes πως μπορεί να κάνει. Ειδικά από τη στιγμή που θα λείψει ο Kuqo και θα χάσει τους πολύτιμους πόντους του. Αλλά και η κρισιμότητα του αγώνα, ειδικά για τους Τούρκους μιας και ο Ολυμπιακός έχει να περιμένει την Galatasaray στον Πειραιά, δείχνουν πως το ματς θα πάει σε χαμηλό σκορ.

Προγνωστικά μπάσκετ:

Anadolu Efes – Ολυμπιακός            Under 150,5 πόντοι @ 1.85 

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).