bundesligaΠρογνωστικά σε αγώνες ποδοσφαίρου από Αγγλία και Γερμανία που διεξάγονται το Σάββατο περιλαμβάνουν οι σημερινές προτάσεις, με πρώτη και καλύτερη το μεγάλο ντέρμπι στο νησί μεταξύ Manchester United και Liverpool.

14:45 Manchester United – Liverpool Μanchester από τα παλιά θύμισε η ομάδα του Sir Alex στο 3-3 κόντρα στην Chelsea. Φαίνεται πως ο «τσίχλας» ακόμα το έχει το κοκκαλάκι της νυχτερίδας! Επιστρέφουν οι Smalling, Anderson και Nani, τραυματίες οι Jones και Lindegaard, εκτός για όλη τη σεζόν Vidic και Fletcher. Πλήρης η Liverpool, εκτός του Lucas, η τύχη της οποίας την βοηθάει μόνο στα κύπελλα, αφού στο πρωτάθλημα ούτε την «αποδεκατισμένη» Tottenham δε μπόρεσε να κερδίσει στο Anfield. Μετράει μία νίκη στα τελευταία πέντε. 8-0-2 η πρόσφατη προϊστορία των δύο ομάδων στο Old Trafford. Άσος! Suarez Evra

16:30 StuttgartHertha Με άλλα όνειρα ξεκίνησε η Stuttgart τη χρονιά, αλλιώς της βγήκε στην πορεία. Στενεύουν τα περιθώρια μετά από 11 αγώνες με 1 μόλις νίκη στο πρωτάθλημα. 56.000 μ.ο. εισιτήρια κόβουν οι φίλοι της, έχασε και εντός έδρας από τη Μπάγερν στο κύπελλο την Τετάρτη, πόση πίκρα να αντέξουν ακόμα; Αδύναμη εκτός έδρας η Hertha που φαίνεται πως θα παλέψει για τη σωτηρία μέχρι το τέλος της χρονιάς. Με σημαντικές απουσίες στο Mercedes-Benz-Arena, αφού λείπει ο ηγέτης Raffael (17 συμμ./5 γκ./6 ασίστ) και τέσσερις στην άμυνα (Lell, Mijatović, Janker και Franz). Άσος!

16:30 Werder Bremen – Hoffenheim «Σκόνταψε» απέναντι στη Freiburg η Werder και έφερε τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία στο πρωτάθλημα, μένοντας 4 αγώνες χωρίς νίκη. Παραμένει όμως στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να αποτύχει, αφού οι θέσεις του Champions League σιγά-σιγά απομακρύνονται. Ευκαιρία της Werder για επιστροφή στις νίκες στην ισχυρότατη έδρας της (7-1-1, η μόνη ήττα από τη Dortmund) απέναντι στη Hoffenheim (πλέον χωρίς τον Ibisevic), με 1 νίκη στα τελευταία 10 (και αυτή χάρη σε γκολ του Ibisevic) από την οποία θα απουσιάσουν δύο βασικοί αμυντικοί, Vorsah και Compper, ο οργανωτής Salihović και ο βασικότατος επιθετικός Ryan Babel. Σαν να μην έφταναν αυτά τα προβλήματα, την Πέμπτη απομακρύνθηκε και ο coach, Holger Stanislawski, και λογικά η Hoffenheim θα κατεβεί με υπηρεσιακό. Άσος!

17:00 SunderlandArsenal Τρομακτική αλλαγή επί ημερών Martin O’Neil στη Sunderland, η οποία έχει μόλις 2 ήττες (Tottenham και Chelsea) στα 13 ματς από τη στιγμή που την ανέλαβε. Θα στερηθεί των υπηρεσιών των αμυντικών Wes Brown και Bramble, των βασικών μέσων Vaughan και Cattermole και του επιθετικού Bendtner, που δεν θα αγωνιστεί απέναντι στην ομάδα στην οποία ανήκει. Αμφίβολος το «πολυεργαλείο» Sessègnon, σκόρερ του τέρματος που έδωσε την πρόκριση στην παράταση στον αγώνα κυπέλλου με την Middlesbrough. Αγωνίστηκε 120’ με βασικούς την Τετάρτη, και σίγουρα αυτό θα επηρεάσει την απόδοση της. Επιπλέον, είναι το 5ο της ματς σε διάστημα 13 ημερών. Η Arsenal έκανε την κοιλιά της και πριν αρχίσουν να «ηχούν για τα καλά οι καμπάνες» για τον Arsène Wenger, επέστρεψε στις νίκες συντρίβοντας την Blackburn με 7-1. Στο Κόπα Άφρικα ο Gervinho, λογικά θα επιστρέψει ο Chamakh. Σε εκπληκτική φόρμα ο van Persie, έφτασε τα 30 γκολ σε 29 φετινές εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Θέλει και μπορεί η Arsenal τη νίκη, πριν απομακρυνθεί κι άλλο από τις θέσεις που οδηγούν Ευρώπη. Διπλό!

Southampton17:00 SouthamptonBurnley Ο προπονητής των «Αγίων» Nigel Adkins, όπως συνηθίζει στους αγώνες κυπέλλου, ξεκούρασε αρκετούς βασικούς χρησιμοποιώντας έξι νεαρούς ποδοσφαιριστές, μεσοβδόμαδα απέναντι στη Millwal, από την οποία ηττήθηκε με 2-3. Μετά το τέλος του ματς δήλωσε «προτεραιότητα μας η άνοδος» και ελπίζουμε να το εννοεί, αφού πλέον μετράει μόλις 2 νίκες στα τελευταία 10 ματς της Championship, και «έπεσε» μετά από πολύ καιρό στη δεύτερη θέση πίσω από τη West Ham. Έχει τρία συνεχόμενα ατυχή αποτελέσματα εντός έδρας (1 ισοπαλία και 2 ήττες), που δεν αφήνουν περιθώρια για λάθη. Είναι από τα φαβορί για άνοδο φέτος και διαθέτει την καλύτερη επίθεση και τη τρίτη καλύτερη άμυνα της κατηγορίας. Απέναντι της η Burnley, που διαθέτει το νεαρότερο ρόστερ στη κατηγορία, τα πηγαίνει ανέλπιστα καλά (3 βαθμούς μακριά από τις θέσεις των αγώνων μπαράζ) με μόλις μια ήττα στα τελευταία οχτώ. Τελειώνουν οι πειραματισμοί για τον Adkins και η τύχη που συνοδεύει τη Burnley την τελευταία περίοδο. Άσος!

Προγνωστικά Ποδοσφαίρου:

Manchester United – Liverpool   1   (1.85)

Stuttgart – Hertha   1   (1.85)

Werder Bremen – Hoffenheim    1    (1.95)

Sunderland – Arsenal   2   (2.10)

Southampton – Burnley   1   (1.80)

Το νου σας… Και καλά κέρδη!

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Middlesex University του Λονδίνου. Έχει εργαστεί στους τομείς marketing, διαφήμισης και ανθρώπινου δυναμικού. Η ενασχόληση του με το στοίχημα ξεκίνησε το 2001 όταν και επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Αγγλία. Οι προτάσεις του στηρίζονται στις γνώσεις του γύρω από το ποδόσφαιρο, στην ειδησεογραφία αλλά και στη στατιστική των ομάδων ή των πρωταθλημάτων τα οποία παρακολουθεί.