la_liga_logoΗ 25η αγωνιστική της La Liga χωρίζεται, ουσιαστικά, σε δυο κομμάτια: τέσσερις αγώνες διεξάγονται σήμερα Σάββατο και οι υπόλοιποι έξι αύριο, Κυριακή. Θέλοντας να ασχοληθώ χρονικά με τις αναμετρήσεις, στις σημερινές προβάδισμα έχουν οι έδρες που προσφέρουν σημεία και αυξημένες πιθανότητες να πληρώσουν.

Στο Sardinero, η Racing Santander (στο 2.05) περιμένει τη Sporting Gijon (στο 3.70). Η Racing έρχεται από τη βαριά ήττα 4-0 από τη Real Madrid στο Santiago Bernabeu, όμως για την έκταση του σκορ οφείλεται εν πολλοίς η αποβολή στα μισά του πρώτου μέρους. Γενικώς, η Santander παλεύει όλα τα παιχνίδια της κι ας συμπλήρωσε πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη – ήττα, τρεις σερί ισοπαλίες και ήττα. Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τους γηπεδούχους, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα ματς “εξάποντο”. Πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη – δυο ισοπαλίες (αμφότερες με 1-1) και τρεις ήττες, με 3-14 γκολ– μετράει και η Gijon, αλλά τουλάχιστον την προηγούμενη αγωνιστική έγινε η πρώτη ομάδα που έβαλε γκολ στην Atletico Madrid (1-1), στο ντεμπούτο του Javier Clemente στον πάγκο της Gijon. Η Sporting απλά… δεν βλέπεται. Η παράδοση είναι αναφανδόν υπέρ της Santander που μετράει πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες τις οκτώ τελευταίες φορές που υποδέχθηκε τη Gijon. Δεν βλέπω να σπάει ο άσος.

Όπως επίσης και δεν μπορεί να χαλάσει ο άσος της Malaga (στο 1.43) που φιλοξενεί την ουραγό και καταδικασμένη Zaragoza (στο 7.75). Ο Manuel Pellegrini είναι υπό ασφυκτική πίεση μετά το βαρύ 3-0 από την Athletic Bilbao στο San Mames, αλλά το 7-2-2 στο Rosaleda δίνει στη Malaga μεγάλο προβάδισμα. Κατά σειρά ήττα – νίκη φέρνει στα πέντε τελευταία παιχνίδια της η Malaga και σήμερα είναι η σειρά για νίκη. Με μια νίκη στα 16 τελευταία παιχνίδια, δεν… πάει πουθενά η Zaragoza. Η μάλλον, πάει, στη Segunda Division. Ταφόπλακα για την ομάδα του Manolo Jimenez η εντός έδρας ήττα 2-0 από την Real Betis την προηγούμενη εβδομάδα – τρίτη ήττα στα τέσσερα τελευταία ματς. Το κακό για τη Zaragoza είναι πως έχει επτά ήττες στις εννέα τελευταίες εξόδους της. Κι ας κέρδισε 2-0 την Espanyol στην πιο πρόσφατη. Ασος για τη Malaga που θέλει να μείνει στο κυνήγι της τετράδας και, πιθανότατα, από το πρώτο ημίχρονο (στο 2.10).

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Racing Santander – Sporting Gijon            1 @ 2.05

Malaga – Zaragoza   1/1 (Η/Τ) @ 2.10

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).