Milan FCChampions League, φάση των 16, μέρος 2ο. Μετά τις λίγο πολύ αναμενόμενες νίκες των Lyon και Barcelona, η κορυφαία διοργάνωση συνεχίζεται με τις αναμετρήσεις AC Milan – Arsenal και Zenit – Benfica. Μαζί συνεχίζονται και οι ευκαιρίες για κέρδη.

Στο πρώτο, χρονικά, σημερινό παιχνίδι της κορυφαίας διοργάνωσης, η Zenit (στο 2.50) υποδέχεται την Benfica (στο 2.875). Μια ομάδα “Porto Νο2” όπως υποστήριξαν στις δηλώσεις τους ο προπονητής Luciano Spalletti και ο αρχηγός Aleksandr Anyukov, από την πλευρά του συλλόγου της Αγίας Πετρούπολης. Και κόντρα στην Porto, στη φάση των ομίλων, η Zenit κέρδισε εντός έδρας και απέσπασε ισοπαλία εκτός… Σε τέτοιου είδους παιχνίδια μετράει πάρα πολύ η δύναμη της έδρας. Και η Zenit έχει καλή παράδοση κόντρα σε συλλόγους από την Πορτογαλία. Η απουσία του Dani, όμως, της αφαιρεί μεγάλο μέρος από τη δυναμική της, ειδικά στο δημιουργικό κομμάτι ενώ και η αποχή από επίσημους αγώνες από τις αρχές του Δεκέμβρη, μόνο καλό δεν θα κάνει στους γηπεδούχους.

Από την άλλη πλευρά, για την Benfica δεν θα παίξει ο Javi Garcia, ο ανασταλτικός χαφ των “αετών” της Λισσαβόνας. Με Pablo Aimar και Oscar Cardozo (στο 3.10 στην αγορά Να Σκοράρει στον Αγώνα) μπροστά, η Benfica μπορεί να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Αλλά η λογική λέει πως θα δεχτεί και γκολ. Οι Πορτογάλοι είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έρχονται από 11 διαδοχικές νίκες και ο Cardozo έχει σκοράρει και στα οκτώ τελευταία ματς που ξεκίνησε βασικός σημειώνοντας 11 γκολ στο διάστημα αυτό! Πιστεύω πως το ματς θα πάει σε ένα σκορ 1-1 ή 2-1, μιας και η αγωνιστική απραξία δεν θα επιτρέψει στη Zenit να τρέξει πολύ.

Σαφώς και τα περισσότερα φώτα θα πέσουν στο “San Siro”, όπου η AC Milan (στο 2.05) υποδέχεται την Arsenal (στο 3.60). Οι δυο ομάδες είχαν συναντηθεί και πριν από μια τετραετία, με τους “κανονιέρηδες” να παίρνουν την πρόκριση κερδίζοντας 2-0 στο Μιλάνο, έχοντας κολλήσει στο 0-0 στο πρώτο ματς στο Λονδίνο. Λίγα πράγματα έχουν μείνει ίδια έκτοτε: το μόνο που παρέμεινε – και μάλιστα μεγάλωσε – είναι οι αποτυχίες της AC Milan κόντρα σε αγγλικούς συλλόγους στη φάση των 16 του Champions League.

Τώρα, όμως, οι “ροσονέρι” έχουν Zlatan Ibrahomovic (στο 2.30 στην αγορά Να Σκοράρει στον Αγώνα). Και μάλιστα ο Σουηδός επιθετικός καλείται να δώσει και απαντήσεις για την ανόητη αποβολή του πριν από μερικές ημέρες στο ματς με τη Napoli. Επιπλέον, πολλοί βασικοί επιστρέφουν για την ομάδα του Massimiliano Allegri που έχει όλα σχεδόν τα “όπλα” του στη διάθεσή του. Η Arsenal μπορεί να ανέκαμψε βαθμολογικά και ψυχολογικά με τις δυο σερί νίκες στην Premier League, όμως της λείπουν οι παίκτες-προσωπικότητες. Δεν νομίζω πως θα αντέξει στο “San Siro”, με τη Milan να φτάνει στη νίκη, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

AC Milan – Arsenal  1 @ 2.05

Z. Ibrahimovic           Να Σκοράρει στον Αγώνα AC Milan – Arsenal @ 2.30

Zenit – Benfica          Και οι Δυο Ομάδες θα Σκοράρουν @ 1.85

O. Cardozo    Να Σκοράρει στον Αγώνα Zenit – Benfica @ 3.10

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).