uefa-champions-leagueΤο Champions League είναι και πάλι εδώ! Η φάση των 16 της διοργάνωσης ανοίγει την αυλαία της την Τρίτη με δυο αναμετρήσεις, αυτή ανάμεσα σε Bayer Leverkusen και Barcelona και αυτή μεταξύ της Lyon και, της έκπληξης της φάσης των ομίλων, του ΑΠΟΕΛ.

Με την παράδοση στο πλευρό της, η Barcelona (στο 1.40) ταξίδεψε στο Leverkusen για να αντιμετωπίσει την Bayer (στο 8.00). Οι Καταλανοί είναι αήττητοι στις επτά τελευταίες επισκέψεις τους στη Γερμανία – με τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες – ωστόσο η τελευταία ομάδα που τους κέρδισε ήταν η… Bayer τη σεζόν 2001/02, με 2-1 στη φάση των ομίλων του Champions League! Και το ευχάριστο για τον Pep Guardiola είναι πως έχει ξανά στη διάθεσή του τους Pedro Rodriguez (στο 2.60 Να Σκοράρει Στον Αγώνα) και Sergio Busquets, βασικά γρανάζια στη μηχανή της Barcelona… Το 3-2 από την Osasuna ήταν μόλις η δεύτερη ήττα σε 47 αναμετρήσεις για την Barcelona και η πρώτη φορά που δέχθηκε τρία γκολ μετά από έναν χρόνο (από τις 19 Γενάρη 2011, για την ακρίβεια).

Το πρωτάθλημα κάνει… φτερά με τη Real Madrid στο +10, αλλά ακόμα χειρότερα είναι η Leverkusen που μετά την ήττα 1-0 από την πρωταθλήτρια Dortmund μετρά μόλις μια νίκη στα επτά τελευταία παιχνίδια της. Ο Robin Dutt δεν υπολογίζει στους βασικότατους επιθετικούς Sidney Sam και Eren Derdiyok, στον πρώτο τερματοφύλακα Rene Adler και στον βασικό εξτρέμ Tranquillo Barnetta ενώ νοκ άουτ τέθηκε και ο ηγέτης Michael Ballack. Παρά τις τρεις νίκες της Leverkusen μέσα στην BayArena στη φάση των ομίλων του Champions League, η Barcelona είναι το φαβορί για να κερδίσει. Και με την Leverkusen να έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της μόλις σε πέντε από τους 23 τελευταίους αγώνες της, ο Lionel Messi (στο 3.50 στην αγορά Πρώτο Γκολ) θα κάνει πάρτι!

Ο Remi Garde υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου πως η Olympique Lyonnais (στο 1.45) του δεν θα υποτιμήσει τον ΑΠΟΕΛ (στο 8.00), στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους 16 του Champions League. Το ίδιο, όμως, υποστήριζαν και οι προπονητές των Porto, Zenit St Petersburg και Shakhtar Donetsk που εν τέλει είδαν την… πλάτη των Κύπριων στον 7ο Ομιλο! Το κακό για τον ΑΠΟΕΛ είναι πως η Lyon έρχεται από την εντός έδρας ήττα 2-1 από την Caen, αποτέλεσμα που την έθεσε εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Αξίζει να αναφερθεί πως κόντρα στην Caen η Lyon βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι, κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο ΑΠΟΕΛ (στο 1.84 στην αγορά Να Σκοράρει η Φιλοξενούμενη Ομάδα) στις αντεπιθέσεις με τους επικίνδυνους Gustavo Manduca (στο 8.50 στο Να Σκοράρει στον Αγώνα) και Ailton (στο 4.30 στο Να Σκοράρει στον Αγώνα).

Στη φάση των ομίλων ο ΑΠΟΕΛ είχε απολογισμό δυο νίκες, τρεις (εκτός έδρας) ισοπαλία μια ήττα, δεχόμενος μόλις τρία γκολ και κρατώντας ανέπαφη την εστία του σε τρεις αγώνες. Κάτι τέτοιο δύσκολα θα συμβεί σήμερα, με τους Lisandro Lopez και Bafetimbi Gomis – στο 5.00 και στο 5.50, αντίστοιχα, στην αγορά Πρώτο Γκολ – απέναντί τους. Το θέμα είναι να βάλουν ένα γκολ οι παίκτες του Ivan Jovanovic, αλλά κι αυτό φαντάζει δύσκολο όταν στα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια τους σκόραραν μόλις πέντε φορές!

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Leverkusen – Barcelona       2/2 (Η/Τ) @ 2.00

Lionel Messi   Πρώτο Γκολ στον Αγώνα Leverkusen – Barcelona @ 3.50

Lyon – ΑΠΟΕΛ        under 2,5 γκολ @ 1.78

Lisandro Lopez         Να Σκοράρει στον Αγώνα Lyon – ΑΠΟΕΛ @ 2.15

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version