panathinaikos_greece_clubΗ τελευταία, μέχρι την επόμενη, ελληνο-τουρκική σύγκρουση είναι αυτή που διεξάγεται απόψε το βράδυ στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Top16, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται την Fenerbahce Ulker. Με νίκη οι «πράσινοι» εξασφαλίζουν την πρόκριση στα προημιτελικά της Euroleague.

Κι αυτό γιατί πριν από μια βδομάδα ο Παναθηναϊκός (στο 1.14) επικράτησε 77-56 της Fenerbahce Ulker (στο 6.55) στην Κωνσταντινούπολη, χάρη σε 19 πόντους του Κώστα Καϊμακόγλου – ρεκόρ σεζόν. Φυσικά η FB Ulker είναι σε πιο δύσκολη κατάσταση, έχοντας ρεκόρ 1-2 στο Top16, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό του Zeljko Obradovic που είναι στο 2-1 και σε περίπτωση νέας νίκης απόψε εξασφαλίζει την πρόκριση στους «8». Κάτι που φαντάζει αρκετά πιθανό, αν αναλογιστεί κανείς πως οι «πράσινοι» μετρούν πέντε διαδοχικές εντός έδρας νίκες επί της FB Ulker.

Ο Παναθηναϊκός δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση επιθετικά στο Top16 σημειώνοντας 79,3 πόντους κατά μέσο όρο, έχοντας και υψηλά ποσοστά ευστοχίας στα δίποντα (57%). Αντίθετα, με μόλις 64 πόντους κατά μέσο όρο, η FB Ulker δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά. Είναι χαρακτηριστικό πως οι περισσότεροι πόντοι που έβαλε σε αυτή τη φάση της Euroleague ήταν οι 71 στην εκτός έδρας ήττα από την Unics Kazan (71-76)!

Η λογική λέει πως ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει εκ νέου την FB Ulker, έχοντας ως κύριο όπλο του την άμυνα. Η διαφορά των 10,5 πόντων που δίνει προβάδισμα στους Τούρκους δεν είναι απαγορευτική. Χρειάζεται, όμως, σκέψη αν αναλογιστεί κανείς πως ο Παναθηναϊκός παίζει το Σαββατοκύριακο το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την Α1. Ένα σκορ, πάντως, της τάξης του 75-65 μοιάζει λογικό βάσει των επιδόσεων των δυο ομάδων μέχρι τώρα στο Top16.

Με το σκεπτικό αυτό οι 148,5 πόντοι που δίνει στην αγορά Συνολικοί Πόντοι ίσως είναι υπερβολικοί. Εκτός κι αν ο Παναθηναϊκός πάρει από νωρίς διαφορά και στο τέλος χαλαρώσει, δίνοντας την ευκαιρία στην FB Ulker να ξεπεράσει τους 70 πόντους. Τότε… αλλάζει το πράγμα. Αλλά ένα σκορ του στυλ 80-70 δεν μου φαντάζει και τόσο πιθανό.

Προγνωστικά μπάσκετ:

Παναθηναϊκός – Fenerbahce Ulker Under 148,5 Πόντοι @1.90

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).