Europa-LeagueΕκτός από τα δύο παιχνίδια για τους 16 του Champions League, υπάρχει δράση και στο Europa Leagueστη φάση των 32 – με τη Manchester City να ετοιμάζεται να «κλειδώσει» την πρόκριση εις βάρος της Porto. Αναμέτρηση με ξεκάθαρο φαβορί και σχετικά εύκολη σε προβλέψεις στα Eastlands.

Μετά τη νίκη 2-1 στο Dragao, με τον Sergio Aguero (στο 2.20 στην αγορά Να Σκοράρει στον Αγώνα) να μπαίνει αλλαγή και να σκοράρει λίγο πριν το φινάλε, η Manchester City (στο 1.55) μόνο αν αυτοκτονήσει θα μείνει εκτός της φάσης των 16 του Europa League. Σε καμία μα καμία περίπτωση η Porto (στο 5.20) δεν είναι η ομάδα που όλοι θαυμάσαμε πέρυσι και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου και αυτό είναι λογικό, μιας και αποχώρησε ο φοβερός και τρομερός Radamel Falcao. Ο Hulk (στο 3.30 στην αγορά Να Σκοράρει στον Αγώνα) έμεινε μόνος του για να βγάζει τα “κάστανα από τη φωτιά” ενώ ο James Rodriguez (στο 4.00 στην αγορά Να Σκοράρει στον Αγώνα) μπορεί να είναι ταλαντούχος, ωστόσο ακόμη δεν έχει το ειδικό βάρος για να κάνει τη διαφορά στα μεγάλα ματς. Σαν το σημερινό…

Πάντως, οι «Δράκοι» δεν έχουν να χάσουν τίποτε απόψε στο Etihad Stadium. Γνωρίζουν πως χρειάζονται τουλάχιστον δυο γκολ για να έχουν ελπίδες πρόκρισης και η λογική λέει πως θα τα παίξουν όλα για όλα. Όμως… Η ήττα της Benfica το βράδυ της Δευτέρας, έφερε τη μεταξύ τους διαφορά στους δυο βαθμούς και με το ντέρμπι να είναι προγραμματισμένο για την μεθεπόμενη Παρασκευή, ίσως το μυαλό των παικτών του Vitor Pereira να βρίσκεται σε εκείνο το ματς. Επιπλέον, κόντρα στη Manchester City θα έχουν κι ακόμα έναν αντίπαλο: την παράδοση! Σε 14 ταξίδια στην Αγγλία, η Porto δεν έχει κερδίσει ούτε μία φορά, μετρώντας μόλις δυο ισοπαλίες και 12 ήττες!

Νομίζω πως η νίκη της ομάδας του Roberto Mancini θα έρθει και μάλιστα από το πρώτο ημίχρονο (στο 2.20 στην αγορά Ημίχρονο/Τελικό). Αλλωστε, ο Ιταλός τεχνικός της Manchester City έχει καλή επίδοση κόντρα στην Porto, με δυο νίκες και μια ισοπαλία. Επιπλέον, η στάση των οπαδών της Porto στο πρώτο παιχνίδι, να φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα στους Yaya Toure και Mario Balotelli (στο 4.50 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ) ίσως δώσει ένα έξτρα κίνητρο στους παίκτες της Manchester City. Το ματς θα ανοίξει και θα έχουμε αρκετά γκολ με το over 2,5 γκολ (στο 1.80) να είναι πιθανό – γιατί όχι και το over 3,5 γκολ (στο 3.20).

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Manchester City – Porto      1/1 (Η/Τ) @ 2.20

Manchester City – Porto      over 2,5 γκολ @ 1.80

Balotelli          Πρώτος Σκόρερ στον αγώνα Manchester City – Porto @ 4.50

Hulk    Να Σκοράρει στον Αγώνα Manchester City – Porto @ 3.30

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).