Olympiakos FCΗ 21η αγωνιστική της Superleague ανοίγει… πρόωρα την αυλαία της και μάλιστα με ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Παρασκευή κι αυτό επειδή οι «ερυθρόλευκοι» την Τρίτη αγωνίζονται στη Μόσχα με τη Rubin Kazan για τους 32 του Europa League.

Εχοντας την ψυχολογία στα ύψη, μετά τη νίκη 2-0 επί του ΠΑΟΚ στην «Τούμπα» και τη μείωση της διαφοράς από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός (στο 1.30) φιλοξενεί την ΑΕΚ (στο 11.00) έχοντας την ευκαιρία να περάσει, έστω και προσωρινά, στην κορυφή της βαθμολογίας. Εύκολο; Σίγουρα δυνατό αλλά σίγουρα και όχι τόσο πιθανό βάσει των αποδόσεων των στοιχηματικών εταιρειών.

Τι εννοώ; Δεν είναι λίγες οι φορές που η ΑΕΚ έχει πάει κόντρα στα προγνωστικά, έχει ανατρέψει τα δεδομένα κι έχει πάρει θετικό αποτέλεσμα στην έδρα των «ερυθρόλευκων». Μάλιστα, την τριετία 2002-05, η «Ενωση» μέτρησε δυο σερί νίκες (1-2 και 0-1) και μια ισοπαλία (1-1) με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό. Πάντως, την τελευταία εξαετία, οι Πειραιώτες μετρούν πέντε νίκες στις οποίες μάλιστα δεν δέχθηκαν γκολ (στο 1.571 στην αγορά Να Σκοράρει Μία Μόνο Ομάδα), με μοναδική «παραφωνία» το 1-2 της περιόδου 2009/10. Κοινώς, την τελευταία δεκαετία και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όποτε Η ΑΕΚ σκοράρει φεύγει με θετικό αποτέλεσμα από την έδρα του Ολυμπιακού. Το ερώτημα είναι, θα σκοράρει η ΑΕΚ;

Η ομάδα του Ernesto Valverde θα ψάξει το γρήγορο γκολ, όπως συνέβη και με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή. Τότε, ο Ολυμπιακός στο 18ο λεπτό είχε καταφέρει να προηγείται ήδη με 2-0… Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί και σήμερα, δηλαδή να σημειώσει κάποια ομάδα γκολ στο πρώτο 15λεπτο, η απόδοση είναι στο καλοπληρωμένο 3.50. Εάν η ΑΕΚ βρεθεί πίσω στο σκορ, τότε δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής γι’ αυτή. Τουλάχιστον αυτό έχει αποδείξει η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου τη φετινή σεζόν, αφού δεν μπόρεσε να «γυρίσει» κανένα παιχνίδι! Το πολύ πολύ να καταφέρει να αποσπάσει το βαθμό της ισοπαλίας, όπως συνέβη στο ματς του Α’ γύρου της Superleague με τον Ολυμπιακό (1-1) αλλά και με την Ξάνθη (1-1), πρόσφατα.

Σε περίπτωση που η ΑΕΚ βρεθεί πίσω στο σκορ, δύσκολα θα μπορέσει να αντιδράσει και το πιθανότερο είναι να σκοράρει εκ νέου ο Ολυμπιακός. Γι’ αυτό και μοιάζει πιθανό να καλύψουν οι «ερυθρόλευκοι» και το χάντικαπ γκολ που προσφέρεται στο 1.909. Κάτι που, αυτόματα, σημαίνει πως οι πρωταθλητές Ελλάδας θα είναι νικητές τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο (στο 1.727 στην αγορά Ημίχρονο/Τελικό). Εκτός κι αν οι απλήρωτοι παίκτες της ΑΕΚ βγάλουν ψυχή και γόητρο και όλες αυτές οι θεωρίες πάνε… στον κουβά!

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Ολυμπιακός – ΑΕΚ  Να Σημειωθεί Γκολ στο διάστημα 1-15 Λεπτό @ 3.50

(-1) Ολυμπιακός – ΑΕΚ       1 @ 1.909

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).