kodikos-xristis-eggrafiΗ ασφάλεια των λογαριασμών στις εταιρίες στοιχημάτων κατά μεγάλο ποσοστό αφορά τον προσωπικό κωδικό των πελατών. Συνήθως οι παίκτες ανησυχούν για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων και έχουν την προδιάθεση να κατηγορήσουν τις ίδιες τις εταιρίες σε περίπτωση υποκλοπής, πριν αντιληφθούν τη σημασία των κωδικών που έχουν οι ίδιοι επιλέξει στους λογαριασμούς τους. Έχοντας πέσει πρόσφατα θύμα των hackers στις διάφορες ιστοσελίδες που διατηρώ, διαπίστωσα πόσο εκτεθειμένος ήμουν αφού η επίθεση σύμφωνα με την εταιρία που φιλοξενεί το server μου κατέληξε πως επρόκειτο για παραβίαση μέσω υποκλοπής των κωδικών! Μπορεί να έχετε το καλύτερο antivirus, το καλύτερο πρόγραμμα για malware/spyware κλπ. αλλά στο τέλος εάν οι κωδικοί σας είναι απλοί στην επινόησή τους, δε θα έχετε καμία δικαιολογία σε περίπτωση παραβίασης του στοιχηματικού σας λογαριασμού.

Παλαιότερα απέφευγα να χρησιμοποιώ προγράμματα antivirus. Με τον καιρό και κυρίως με την επέλαση του διαδικτύου αναγκάστηκα να υποχωρήσω. Ο λόγος που δεν ήθελα να εγκαταστήσω antivirus ήταν πως τα προγράμματα αυτά καταναλώνουν πόρους από το σύστημα. Ακόμα και την εποχή που έκανα [intlink id=”1086″ type=”post”]trading στην betfair[/intlink], η λέξη antivirus ήταν απαγορευμένη προσωπικά αφού η ταχύτητα του υπολογιστή ήταν μεγίστης σημασίας στην επίτευξη κέρδους. Με τον καιρό έβαλα νερό στο κρασί μου και ήρθε πλέον και η στιγμή της αναθεώρησής μου όσον αφορά τους προσωπικούς κωδικούς.

dimioyrgia-aytomatos-kodikosΕάν είστε από εκείνους που δημιουργούν κωδικούς μέσω αυτοματοποίησης (ένα πρόγραμμα επινοεί και προτείνει κωδικούς κάθε φορά που το τρέχετε) ή χρησιμοποιείτε ειδικούς χαρακτήρες και κεφαλαία γράμματα, τότε αυτό το κείμενο περιέχει λίγη αξία για εσάς. Όμως για όλους τους υπόλοιπους που επιλέγουν κανονικές λέξεις ή σχετικά εύκολους συνδυασμούς λέξεων για τους κωδικούς που υποτίθεται θα προστατεύσουν τα χρήματά τους, ελπίζω να αλλάξουν γνώμη με την ολοκλήρωση της ανάγνωσης. Στο παρελθόν αναφέρθηκα σε [intlink id=”1883″ type=”post”]5 μεθόδους για την καλύτερη ασφάλεια των χρημάτων[/intlink], ενώ σας προτείνω να διαβάσετε και τις [intlink id=”4266″ type=”post”]3 συμβουλές για την προστασία των συναλλαγών σας online[/intlink].

Εάν διαβάσετε το αγγλικό κείμενο σχετικά με το πρόσφατο hacking που δέχθηκαν οι ιστοσελίδες μου, θα διαπιστώσετε πως η παραβίαση ενός σχετικά απλού κωδικού ήταν αρκετή για να επέλθει το χάος. Συνήθως χρησιμοποιώ φαινομενικά δύσκολους κωδικούς, αλλά μερικές φορές προφανώς αυτό δεν φτάνει. Αν και ο λόγος δεν ήταν αποκλειστικά και μόνο η ύπαρξη αδύναμου κωδικού, εντούτοις ήταν μια εμπειρία αρκετή ώστε να δώσω περισσότερη σημασία στη δημιουργία κωδικών και κυρίως στην υποσημείωση που συνήθως υπάρχει: «Αδύναμος, Μέτριος, Δυνατός» και με διάφορες ενδιάμεσες καταστάσεις. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί συχνά πυκνά κάνουν την εμφάνισή τους στις διάφορες ιστοσελίδες που δημιουργούμε online λογαριασμούς. Προσωπικά οι κωδικοί μου ήταν κοντά στο «μέτριοι» όσον αφορά τη δυναμικότητα και πίστευα πως ήταν αρκετό. Τι κωδικό πρέπει να επιλέξετε για να είστε σίγουροι πως έχετε τη μέγιστη ασφάλεια;

1)      Χρήση ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ και μικρών γραμμάτων ανακατεμένα.

2)      Μη χρήση οποιασδήποτε λέξης που μπορεί να βρει κανείς σε λεξικό.

3)      Ενσωμάτωση αριθμών.

4)      Χρήση ειδικών χαρακτήρων, όπως $, #, &, >, ?, } και άλλοι.

dynatos-kodikos

Ακολουθώντας αυτούς τους κανόνες θα εισάγετε πραγματικά περίπλοκους κωδικούς που θα αποτρέψουν την παραβίαση του λογαριασμού σας, τουλάχιστον από την πλευρά σας. Μπορεί να είναι δύσκολοι στην απομνημόνευσή τους, αλλά με απλές πρακτικές που έχουμε ήδη περιγράψει στα παραπάνω κείμενα και σε συνδυασμό με λύσεις για [intlink id=”2786″ type=”post”]μεγαλύτερη προστασία στην πρόσβαση λογαριασμών[/intlink], μπορούμε να διευκολύνουμε την είσοδό μας στους λογαριασμούς που διατηρούμε στις εταιρίες στοιχημάτων και να είμαστε πλέον ήσυχοι πως τα χρήματά μας είναι ασφαλή.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.