Real-Madrid-2012Η προημιτελική φάση του Champions League ανοίγει την αυλαία της το βράδυ της Τρίτης με δυο αναμετρήσεις. Στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται τη Real Madrid ενώ στο Da Luz η Benfica περιμένει την Chelsea. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση προσφέρει και… κορυφαία σημεία!

Ιστορική βραδιά για τον ΑΠΟΕΛ (στο 11.00). Η ομάδα του Ivan Jovanovic θα προσπαθήσει να προσθέσει το σκαλπ της Real Madrid (στο 1.30) σε αυτά των Porto, Shakhtar Donetsk και Lyon αν και το έργο της κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι. Και πώς να είναι… Ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει κερδίσει ισπανικό σύλλογο (πέντε ισοπαλίες, πέντε ήττες), ωστόσο εντός έδρας έχει να λέει πως μετράει τέσσερις ισοπαλίες και μόλις μια ήττα. Επιπλέον, στο φετινό Champions League έχει κερδίσει τα πέντε από τα επτά παιχνίδια του στο ΓΣΠ, καταβάλλοντας την αντίσταση των FC Porto και Zenit St Petersburg – αμφότερες με 2-1 – στη φάση των ομίλων και της Lyon στον προηγούμενο γύρο. Ωστόσο, η απουσία του Gustavo Manduca – σκόρερ κόντρα στους Γάλλους – ίσως αποδειχθεί καταλυτική για τον ΑΠΟΕΛ. Τη θέση του θα πάρει ο Ivan Trickovski (στο 6.00 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε).

Η Real, από την άλλη, με επτά νίκες σε οκτώ αγώνες στο Champions League, άφησε πίσω της τις δυο ισοπαλίες στη La Liga, κερδίζοντας 5-1 τη Sociedad. Cristiano Ronaldo (στο 2.10 στην αγορά Σκόρερ 2 και άνω), Karim Benzema (στο 3.75 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ) και Gonzalo Higuain (στο 1.50 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε) βρέθηκαν στη λίστα των σκόρερ, ωστόσο μόνο οι δυο πρώτοι αναμένεται να ξεκινήσουν βασικοί στην Κύπρο. Ο Benzema είναι ο παίκτης-κλειδί της ομάδας του Jose Mourinho και αυτός που θα δώσει τη λύση απέναντι στην κλειστή άμυνα του ΑΠΟΕΛ. Δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα αν θα ανοίξει το σκορ για τη Real. Ελπίζω πως όχι (στο 2.10 στην αγορά over/under 2,5 γκολ)… Αρκεί οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ να μην αρχίσουν να ζητάνε αυτόγραφα, όπως έκαναν κι αυτοί της Bayer Leverkusen από τους ομολόγους τους της Barcelona, στην προηγούμενη φάση.

Το άλλο ζευγάρι, αυτό της Benfica (στο 2.40) με την Chelsea (στο 3.10) σαφώς και είναι πιο ισορροπημένο. Οι Λουζιτανοί θέλουν να περάσουν για πρώτη φορά από το 1990 στα ημιτελικά, την ώρα που οι Λονδρέζοι σαφώς και είναι πιο έμπειροι. Όμως… Μακριά από το Stamford Bridge φέτος η Chelsea του Didier Drogba (στο 2.75 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε) μετράει (αρχικά) δυο ισοπαλίες και (εν συνεχεία) δυο ήττες, την ώρα που η Benfica του Oscar Cardozo (στο 2.75 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε) συμπλήρωσε 10 αγώνες χωρίς ήττα στο Da Luz. Δύσκολα θα ηττηθεί η Benfica, δύσκολα θα ξεφύγει και το σκορ, με το under 2,5 γκολ (στο 1.61) να έχει προβάδισμα.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

ΑΠΟΕΛ – Real Madrid        under 2,5 @ 2.10

K. Benzema   Πρώτος Σκόρερ στον αγώνα ΑΠΟΕΛ – Real Madrid @ 3.75

Benfica – Chelsea      1X (ΔΕ) @ 1.33

O. Cardozo    Σκόρερ Οποτεδήποτε στον αγώνα Benfica – Chelsea @ 2.75

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).