Demba BaΜε το παρόν άρθρο θα δώσω συνέχεια σε περασμένο μου άρθρο όσον αφορά την αναμέτρηση ArsenalNewcastle για την Premier League σήμερα 12/03/12. Έχοντας δώσει ανάλυση βάσει στατιστικής αποδόσεων, παρακάτω θα δούμε κάποια άλλα πραγματάκια ελπίζοντας να αποτελέσουν δείκτες για το όσον το δυνατόν καλύτερη επιλογή.

  • Αναιρώντας τα παιχνίδια με τις Liverpool, Manchester United και Tottenham, η Arsenal έχει βάσει Ο.Π.Α.Π μέσο όρο άσσου 1,31 με ελάχιστο το 1,15 (1 φορά Wolves 1-1) και μέγιστο 1,45 (2 φορές Everton 1-0 & Stoke 3-1). Σε αυτά τα 10 λοιπόν παιχνίδια έχει 8-2-0 δηλαδή 80% επαλήθευση και θα έπρεπε κάποιος που θα έχει παίξει ολους τους άσσους της γηπεδούχου να πληρωνέται την νίκη της στο 1,25. Σε αυτά τα 10 παιχνίδια η έδρα της Arsenal προσφέρει ένα κερδος της τάξης των 0,6 μονάδων. Οριακό μεν κέρδος δε. Απο τα 10 αυτα ματς τώρα δεν θα λάβουμε υποψιν μας το ματς με Blackburn 7-1. Άρα καταλήγουμε σε 9 ματς στα οποία εχει σημειώσει 16 τέρματα, άρα μέσο όρο 1,80 τέρματα περίπου. Στο παθητικό τωρα έχει δεχτεί μόλις 4 δηλαδή 0,4 τέρματα ανά ματς. 5 στα 9 ματς έχουν έρθει <2,5 γκολ.
  • Θυμίζω ότι τα 3 τελευταία παιχνίδια του ζευγαριού έχουν δώσει 2-0-1. Το τελευταίο μάλιστα στις 7/11/2010 έδωσε 0-1 τελικό από ημίχρονο με την Arsenal προσφερόμενη τότε στο 1,20 μόλις.
  • Σε αυτά τα 3 τελευταία μάτς του ζευγαριού ο μέσος όρος του άσσου (Ο.Π.Α.Π) ήταν 1,25. Το φετινό 1,45 δικαιολογείται από την ήττα της Arsenal στο τελευταίο παιχνίδι όπως αναφέραμε πριν. Σε ποσοστά κάλυψης τώρα στα 3 προηγούμενα ο bookmaker μπορούσε να αποροφήσει σε μέσο όρο το 69% του τζίρου στον άσσο. Για το αποψινό ματς μπορεί να αποροφήσει κοντά στο 63%.
  • Η Newcastle στα 4 εκτός παιχνίδια της με Manchester City, Manchester United, Liverpool και Tottenham εχει 3 ήττες και 1 ισοπαλία (26/11/2011 Manchester United 1-1). Συνολικά έχει δεχτεί 12 τερματα και έχει σημειώσει μόλις 3.
  • Η Arsenal οπως αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Κώστας Βρουλής «έχει πλέον ως στόχο την είσοδο την τετράδα της Premier League και την εξασφάλιση μιας θέσης στο Champions League της επόμενης περιόδου. Κόντρα στη φιλόδοξη Newcastle (στο 7.00) στο Emirates Stadium, η νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα του Arsene Wenger που δήλωσε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει χώρος για άλλες απογοητεύσεις. Θέλουμε να τερματίσουμε με στυλ στο πρωτάθλημα». Το κίνητρο ειναι ολοφάνερο χωρίς αμφιβολία αλλά απο την άλλη αμφιβολίες υπάρχουν για εμένα προσωπικά όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσουν την αναμέτρηση οι 2 σύλλογοι. Τι θέλω να πω με αυτό. Το κίνητρο της γηπεδούχου αυτομάτως φέρνει και το άγχος της πιθανής αποτυχίας. Επίσης θέμα αποτελεί και αυτό που στην Αγγλία αποκαλείται «complacency» δηλαδή να μην εφησυχαστούν μετά τις τελευταίες τους πραγματικά απίστευτες εμφανίσεις. Επίσης ο αντίπαλος έχοντας ασφαλώς γνώση των τελευταίων αποτελεσμάτων θα προσαρμόσει το παιχνίδι του ώστε να «χαλάσει» με το λεγόμενο «αντιποδόσφαιρο» αυτό της γηπεδούχου. Ο Arsene Wenger δηλώνει οτι πλέον δεν υπάρχει ο κίνδυνος του λεγόμενου complacency και ότι έμαθαν απο τα παθήματα τους. Όμως για μένα προσωπικά πιστεύω ότι ο εφησυχασμός αν υπάρχει , υπάρχει υποσυνείδητα και χρειάζεται κάτι παραπάνω απο επιφανειακές προειδοποιήσεις απο τον προπονητή προς τους παίχτες.
  • Στο πρώτο παιχνίδι η Newcastle είχε μόλις το 38% της κατοχής της μπάλας αν και παίζοντας εντός. Απέναντι στις μεγάλες έδρες φέτος είχε 36% κατοχή 4 σουτ στην εστία και 5 κόρνερ απέναντι στην Manchester City, 40% κατοχή 5 σουτ στην εστία και 3 κόρνερ απέναντι στην Manchester United, 49% κατοχή 1 σουτ στην εστία και 0 κόρνερ απέναντι στην Liverpool, 35% κατοχή 2 σουτ στην εστία και 3 κόρνερ απέναντι στην Tottenham. Αρα μπορούμε να πούμε οτι βάσει των στοιχείων αυτών περιμένουμε ένα μέγιστο 35% κατοχή απο πλευράς Newcastle και ίσως 3 σουτ στην εστία και 3-4 κόρνερ.

Ας δούμε μερικές αγορές που ίσως μας δώσουν σημαντικές πληροφορίες

  1. Αγορά Home Team To Win To Nil (Η γηπεδούχος να νικήσει χωρίς να δεχτεί γκολ): Yes 2,50 – No 1,48 (Bwin).
  2. Αγορά Both Teams To Score (Να σκοράρουν και οι 2 ομάδες). Σε αυτήν την αγορά εντύπωση μου προκαλεί η τιμολόγηση από την Paddy Power. Yes 1.67 No 2.10. Η εν λόγω εταιρία ειναι προετοιμασμένη θα λέγαμε να δεχτεί μέχρι και το 60,50% του τζίρου στο να σκοράρουν και οι 2 ομάδες.
  3. Στην Αγορά How Many Teams To Score που στην ουσία είναι ίδια με την προηγούμενη απο τον William Hillέχουμε τα εξής:
      • Μόνο Arsenal 2,40
      • Μόνο Newcastle 11,00
      • Και οι 2 1,73
      • (Κανένας 15)

    Αν θεωρήσουμε τις 3 πρώτες αγορές αλληλένδετες τοτε ο WilliamHill μπορεί να δεχτεί αντίστοιχα τα ακόλουθα ποσοστά επί του τζίρου 38,38% 8,37% 53,25%.

  4. Αγορά Away Team To Score (Να σκοράρει η φιλοξενούμενη). Σε αυτή την αγορά έχουμε από την Bwin Yes 1,60 – No 2,20.
  5. Αγορά Home Clean Sheet (Να κρατήσει ανέπαφη την εστία της η γηπεδούχος). Σε αυτήν την αγορά η εταιρία 32Red πληρώνει 1,48 το No και 2,21 το Yes. Από τα παραπάνω υπάρχει μία κλίση ως πρός την πιθανότητα τουλάχιστον να σκοράρει η Newcastle.
  6. agora-korner-apodoseisΣαν 6η Αγορά θα επισημάνω αυτή απο τον William Hill όσον αφορά τα συνολικά κόρνερ των φιλοξενούμενων. Νομίζω οτι η γραμμή με την οποία παίζει ο William Hill ίσως περιέχει αξία. Το ρίσκο έχει να κάνει με το να αποκλείσουμε ή όχι το Over 6. Εγω προσωπικά θα το πάρω το ρίσκο. Οι επιλογές που ,μένουν δίδουν 2,16% κέρδος ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Έιναι αυτό που λέμε Sure Bet. Βασικά θεωρώ οτι το μέγιστο που μπορεί να κάνει η Newcastle είναι το 6.

Αυτά από εμένα για το αποψινό μάτς το οποίο σχεδόν θα μονοπωλήσει το στοιχηματικό ενδιαφέρον.

Καλή επιτυχία σε ότι επιλέξετε και πάντα να θυμάστε : Διαβάζουμε όσα πιο πολλά μπορούμε, αξιολογούμε όσα διαβάζουμε και πάντα επιλεγούμε εμείς και μόνο τι θα παίξουμε.

Η επαφή του με το Στοίχημα ξεκίνησε δουλεύοντας ως υπάλληλος σε πρακτορείο του Ο.Π.Α.Π. Είχε την τύχη ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου να είναι αρκετά ψαγμένος πάνω στην δουλειά του και συνδρομητής του περιοδικού «Τα Παιχνίδια της Τύχης» ,το οποίο και αποτέλεσε το πρώτο και καλύτερο «φροντιστήριο». Κατάλαβε βασικές έννοιες όπως τι είναι γκανιότα ,τι κρύβουν οι αποδόσεις , την ψυχολογική πίεση που ασκούν οι αποδόσεις και προσωπικά επέλεξε να δίνει σημασία στην συμπεριφορά των αποδόσεων μέσω στατιστικής ανάλυσης αυτών. Είναι δημιουργός και διαχειριστής του Oddstats.blogspot.com. Συνδεθείτε με τον Betako: Google+