gomez_ribery_bayernΗ προτελευταία πράξη της φάσης των “16” του Champions League πραγματοποιείται απόψε το βράδυ. Σε Allianz Arena και Giuseppe Meazza αναμένεται να πέσουν κορμιά, αφού το σκορ των πρώτων αγώνων (1-0 και στις δυο περιπτώσεις) άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για τις τέσσερις ομάδες.

Στη Γερμανία, η Bayern Munich (στο 1.20) υποδέχεται την Basel (στο 12.00) φιλοδοξώντας να πετύχει τη 12η νίκη της στα 13 τελευταία παιχνίδια Champions League στην Allianz Arena. Το κίνητρό της είναι ακόμα μεγαλύτερο, αν αναλογιστεί κανείς πως ο τελικός της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο γήπεδο. Βέβαια, αυτό σε παρόμοιες περιπτώσεις δεν λειτούργησε θετικά για την «οικοδέσποινα» ομάδα (θυμηθείτε προ διετίας την περίπτωση της Real Madrid που αποκλείστηκε σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης από τη Lyon). Εκτός από τη δύναμη της έδρας, η Bayern του Juup Heynckes θα έχει στο πλευρό της και τη δύναμη της παράδοσης, έχοντας ανατρέψει σε τέσσερις από τις πέντε περιπτώσεις ήττα με 1-0 από το πρώτο παιχνίδι.

Επιπλέον, οι Βαυαροί έρχονται με… φόρα από την επτάρα που φιλοδώρησαν στη Hoffenheim το Σάββατο, με τους Mario Gomez (στο 3.25 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ), Arjen Robben (στο 1.70 στην αγορά Να Σκοράρει στον Αγώνα) και Franck Ribery (στο 1.60 στην αγορά Να Σκοράρει στον Αγώνα) να δείχνουν πως βρίσκουν ρυθμό, σημειώνοντας τρία γκολ ο πρώτος και από δύο οι άλλοι δύο. Μάλιστα, ο Γάλλος ήταν ο σκόρερ των δυο από τα τρία τέρματα στην περυσινή συνάντηση της Bayern με την Basel στο Μόναχο, στη φάση των ομίλων του Champions League.

Όχι πως η Basel δεν είναι στα καλύτερά της. Ερχεται από τρεις διαδοχικές νίκες, έχει πάρει διψήφιο αριθμό πόντων διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες της και φέτος είναι αήττητη εκτός έδρας στο Champions League (μια νίκη, δυο ισοπαλίες), αποσπώντας, μεταξύ άλλων, το 3-3 από τη Manchester United στο Old Trafford. Στην Allianz Arena, όμως, δύσκολα θα αντέξουν οι Ελβετοί, όσο κι αν ο προπονητής τους Heiko Vogel γνωρίζει τα κατατόπια, μιας και ήταν προπονητής της ομάδας Νέων της Bayern!

Η επιστροφή του Bastian Schweinsteiger – τον οποίο ο Heynckes έβαλε στο ίδιο επίπεδο με τον Andres Iniesta της Barcelona – θα «δέσει» το κέντρο των Βαυαρών που μπορούνε να φτάσουν σε νίκη 2-0 (στο 6.50) ή και 3-0 (στο 7.50)  ακόμη, παίρνοντας το εισιτήριο της πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Bayern Munich      Θα Προκριθεί @ 1.40

Μία Μόνο Ομάδα θα Σκοράρει    Ομάδες που θα Σκοράρουν @ 1.85

Bayern Munich – Basel    3-0 Ακριβές Σκορ @ 7.50

M. Gomez   Πρώτος Σκόρερ @ 3.25

F. Ribery    Να Σκοράρει στον Αγώνα @ 1.60

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).