europa-leagueΜετά το διήμερο του Champions League, σειρά παίρνει η δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, με τους επαναληπτικούς για τη φάση των «16» του Europa League. Παίρνοντας το ματς χρονικά και… εθνικά, πάμε να βγάλουμε σημεία.

Η Athletic Bilbao (στο 2.70) θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα τξης προηγούμενης Πέμπτης κόντρα στη Manchester United (στο 2.50) προκειμένου να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Europa League. Η Bilbao του Marcelo Bielsa έχει το πάνω χέρι, καθώς επικράτησε 3-2 στο Old Trafford χάρη στα γκολ των Fernando Llorente (στο 2.50 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε), Oscar de Marcos και Iker Muniain (στο 4.33 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε), με τον Wayne Rooney (στο 6.00 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ) να ανοίγει και να κλείνει το σκορ για τους «κόκκινους διάβολους». Το θέμα για την Athletic είναι πως η συμμετοχή του πρώτου σκόρερ Llorente (21 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις) κρίνεται αμφίβολη.

Βέβαια, αυτή που θέλει γκολ και μάλιστα τουλάχιστον δύο για να προκριθεί, είναι η United του Sir Alex Ferguson. Τουλάχιστον το ηθικό θα είναι στα ύψη μετά τη νίκη 2-0 επί της West Brom, με τα δυο γκολ του Rooney (έφτασε τα 20 στο πρωτάθλημα), που επανέφεραν τη United στην κορυφή της Premier League. Όμως, η United έχει κερδίσει μόλις δυο φορές σε 19 επισκέψεις της στην Ισπανία (οκτώ ισοπαλίες, εννέα ήττες στα υπόλοιπα) και η Bilbao έχει ηττηθεί μόλις μια φορά στο San Mames από αγγλικό σύλλογο (έχει ακόμη τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες). Επιπλέον, οι Βάσκοι σκοράρουν ανελλιπώς στα 17 τελευταία παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις, με το over 2,5 γκολ (στο 1.53) να μοιάζει βέβαιο!

Δυο σερί ήττες σε Eredivisie, ήττα σε Europa League, έφεραν την λογική απόλυση του Fred Rutten από την Eindhoven (στο 2.37) που κόντρα στην Valencia (στο 2.80) θα έχει για πρώτη φορά στον πάγκο της τον Phillip Cocu, στην προσπάθειά της να ανατρέψει το 4-2 του Mestalla. Εκεί όπου οι «νυχτερίδες» προηγήθηκαν με τα γκολ των Victor Ruiz, Stanislav Manolev (αυτογκόλ), Roberto Soldado και Pablo Piatti, για να μειώσει στο φινάλε η PSV με τους Ola Toivonen (στο 2.87 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε) και Georginio Wijnaldum. Αλλά οι Ολλανδοί έχουν να κρατήσουν απαραβίαστη την εστία τους από τις αρχές του Δεκέμβρη ενώ στα έξι τελευταία παιχνίδια τους δέχονται κατά μέσο όρο τρία γκολ!

Η απουσία του Soldado θα δώσει την ευκαιρία στον Aritz Aduriz (στο 2.75 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε) να δείξει την αξία του ενώ θα είναι μια καλή ευκαιρία και για τον Unai Emery να αποδείξει πως η Valencia δεν κάνει… κοιλιά, όπως φάνηκε στο 2-2 με τη Mallorca. Η PSV χρειάζεται τουλάχιστον δυο γκολ για να ελπίζει σε πρόκριση, η Valencia είναι… μανούλα στην κόντρα, με το over 2,5 γκολ (στο 1.57) να είναι κι εδώ το λογικό σημείο.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Athletic Bilbao – Manchester United          over 2,5 γκολ @ 1.53

W. Rooney     Πρώτος Σκόρερ στον αγώνα Athletic Bilbao – Manchester United @ 6.00

F. Llorente     Σκόρερ Οποτεδήποτε στον αγώνα Athletic Bilbao – Manchester United @ 2.50

PSV Eindhoven – Valencia  over 2,5 γκολ @ 1.57

O. Toivonen   Σκόρερ Οποτεδήποτε στον αγώνα PSV Eindhoven – Valencia @ 2.87

A. Aduriz       Σκόρερ Οποτεδήποτε στον αγώνα PSV Eindhoven – Valencia @ 2.75

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).