europa-league2 στα 2 στις προχθεσινές μας προτάσεις και στις σημερινές μας προτάσεις για στοίχημα θα συνεχίσουμε με τρία σπουδαία παιχνίδια για τη φάση των «16» του Europa League: το ματς του προπέρσινου πρωταθλητή Ελλάδας με την Metalist και αυτά των δύο ομάδων από το Manchester που αντιμετωπίσουν ομάδες της Ιβηρικής χερσονήσου. Για να τα δούμε…

20:00 Athletic Club BilbaoManchester United

Sir Alex FergusonΜε τον αέρα της πρωτοπόρου στην Premier ταξιδεύει η United στο Bilbao, αλλά δεν έχει να επιδείξει ανάλογες επιτυχίες στις υπόλοιπες διοργανώσεις: αποκλείσθηκε από το FA Cup και το League Cup, ενώ βρέθηκε εκτός Champions League λόγω… Βασιλείας! Ο μόνος στόχος, εκτός του πρωταθλήματος, είναι το Europa League, και όπως έχουμε αναφέρει, είναι το μόνο τρόπαιο που λείπει από τον Sir Alex και θα ήθελε να το κατακτήσει πριν τη συνταξιοδότηση του. Παρά την πορεία της στο πρωτάθλημα, προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες στο Europa League, εντός από Ajax και Bilbao. Μόλις μία φορά έχουν χάσει οι Βάσκοι από αγγλικό σύλλογο εντός, αλλά με τον ενθουσιασμό που έχουν μετά το 3-2 του πρώτου αγώνα, το ματς με τη Manchester θα είναι η δεύτερη ήττα. Συμπαθέστατη ομάδα η Bilbao, αλλά είτε συνεχίσουν είτε όχι, η United θα βρει τον τρόπο να πάρει τη νίκη στο San Mamés. Διπλό!

22:05 Ολυμπιακός – Metalist Kharkiv

mirallasΟ Valverde έχει φτιάξει ένα πολύ δυνατό σύνολο στον Ολυμπιακό και μετά την νίκη στο Χάρκοβο βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Μόλις σε ένα ματς (με Marseille, ουσιαστικά το πρώτο της χρονιάς) δεν κατάφεραν να σκοράρουν οι ερυθρόλευκοι στα 19 εντός που έχουν δώσει για όλες τις διοργανώσεις και ελπίζουμε να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό. Αυτό που ΔΕΝ ελπίζουμε είναι να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα (δεν έχει δεχτεί κανένα τέρμα στα δέκα τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις). Η Metalist μετά την ήττα στην έδρα της δεν έχει τίποτα να χάσει και θα έρθει στον Πειραιά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δε θα κάνουν το ίδιο λάθος με τον πρώτο αγώνα οι Ουκρανοί, παίζοντας το ίδιο επιπόλαια στην επίθεση, και χωρίς τον Mellberg στην άμυνα των Πειραιωτών θα βρουν χώρους για να μας αποδείξουν ότι παραμένουν μία πολύ ποιοτική, επιθετικά, ομάδα. G/G!

22:05 Manchester CitySporting CP

AgueroΑπό δύο συνεχόμενες ήττες προέρχεται η ομάδα του Mancini, και μάλιστα χωρίς να σκοράρει, ενώ συνολικά μετράει τρία συνεχόμενα under. Στο παιχνίδι με τη Sporting στο Etihad Stadium, πρέπει να κυνηγήσει τουλάχιστον δύο γκολ για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση (πρώτος αγώνας 1-0 υπέρ των Πορτογάλων). Σε αντίθεση με την αρχή της χρονιάς, από τότε που ανέλαβε τη Sporting ο Sá Pinto, η ομάδα έχει «συμμαζευτεί» αρκετά, ειδικά στα μετόπισθεν, αλλά αν κλεισθεί για να κρατήσει το σκορ μπορεί να το πληρώσει πολύ ακριβά. Άλλωστε στο τελευταίο της παιχνίδι στην Πορτογαλία (5-0 τη Vitória Guimarães) έδειξε και της επιθετικές της αρετές, οπότε με αυτή τη φιλοσοφία πρέπει να αντιμετωπίσει και τη Manchester City. Είτε το κάνει μόνη της η City, είτε συνδράμει και η Sporting, θα σημειωθούν πάνω από 2.5 γκολ στην αναμέτρηση. Over!

Προγνωστικά Ποδοσφαίρου:

Bilbao – Manchester Utd   2   2.50

Ολυμπιακός – Metalist   G/G   2.05

Manchester City – Sporting CP   Over   1.61

Το νου σας… και καλά κέρδη!

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Middlesex University του Λονδίνου. Έχει εργαστεί στους τομείς marketing, διαφήμισης και ανθρώπινου δυναμικού. Η ενασχόληση του με το στοίχημα ξεκίνησε το 2001 όταν και επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Αγγλία. Οι προτάσεις του στηρίζονται στις γνώσεις του γύρω από το ποδόσφαιρο, στην ειδησεογραφία αλλά και στη στατιστική των ομάδων ή των πρωταθλημάτων τα οποία παρακολουθεί.