deltio-pame-stoiximaΤο πρόγραμμα της Τετάρτης περιλαμβάνει αρκετούς αγώνες – λες και είναι Κυριακή… Αυτό σημαίνει πως αυξάνονται οι επιλογές μας για ποντάρισμα, αλλά και οι πιθανότητες να αποπροσανατολιστούμε και να πάμε… κουβά. Θα κάνω μια γρήγορη βόλτα στα παιχνίδια, κρατώντας από κάθε χώρα τα σημεία που ξεχώρισα. Η… χημεία είναι δική σας!

Στην Premier League, η Arsenal έχει βρει ρυθμό κι έχει την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά της από την πέμπτη θέση, μιας και η Chelsea δοκιμάζεται στο Manchester από τη City. Όχι πως η Arsenal (στο 2.40) έχει εύκολο έργο, όντας φιλοξενούμενη από την Everton (στο 3.00). Όμως, η Arsenal έρχεται από πέντε διαδοχικές νίκες με συντελεστή γκολ 18-6 ενώ στις τέσσερις τελευταίες επιτυχίες της έφτασε ανατρέποντας το εις βάρος της σκορ. Επιπλέον, έχει την παράδοση στο πλευρό της: 1-4 το 2008, 1-1 το 2009, 1-6 το 2010, 1-2 πέρυσι «γράφει» το κοντέρ στο Goodison Park. Και η Everton έχει να σκέφτεται τη ρεβάνς του FA Cup με τη Sunderland, για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Παραμένοντας στην Αγγλία, αλλά πηγαίνοντας στην Championship, η Blackpool (στο 2.40) υποδέχεται τη Leicester (στο 3.00) και το παιχνίδι «μυρίζει» πολλά γκολ. Η μεν Blackpool έρχεται από έξι διαδοχικά παιχνίδια στα οποία σκόραραν και οι δυο ομάδες (στο 1.57) – τα συνολικά γκολ είναι 10-12 – αλλά και πέντε over 2,5 γκολ (στο 1.70) στο διάστημα αυτό. Επιπλέον, τα τέσσερα εξ αυτών ήταν και over 3,5 γκολ. Από την άλλη, η Leicester στα τρία τελευταία παιχνίδια της και σκόραρε αλλά και είδε την εστία της να παραβιάζεται – τα συνολικά γκολ είναι 6-7 – ενώ και τα τρία ήταν over 3,5 γκολ (στο 3.00)! Διαλέγετε και παίρνετε…

Ημιτελικά Κυπέλλου στη Γερμανία, το λεγόμενο DFB Pokal, με την Gladbach (στο 4.75) να υποδέχεται την Bayern (στο 1.70) σε αγώνα νοκ-άουτ. Οποια ομάδα κερδίσει, είτε στο 90λεπτο είτε στην παράταση είτε στα πέναλτι, περνάει στον τελικό όπου την περιμένει από χθες η Dortmund. Για την Bayern ό,τι και να γράψουμε είναι λίγο. Στα τρία τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, σημείωσε 20 γκολ! Και σίγουρα θα θέλει να πάει στον τελικό για να αντιμετωπίσει την Dortmund, ομάδα από την οποία φαίνεται πως θα χάσει τον φετινό τίτλο στην Bundesliga, κερδίζοντας την Gladbach από την οποία ηττήθηκε 3-1 στο ίδιο γήπεδο πριν δυο μήνες περίπου. Η παράδοση «λέει» πως και οι δυο ομάδες θα σκοράρουν (στο 1.70) και πως, πιθανότατα, θα σημειωθούν τουλάχιστον τρία γκολ (1-1, 2-2, 1-1, 3-3 και 3-1 από το 2007 μέχρι και φέτος). Βάσει των επιθετικών γραμμών που διαθέτουν Gladbach και Bayern το over 2,5 γκολ (στο 1.70) φαντάζει εξαιρετική επιλογή.

Στη Γαλλία, μια ομάδα ονόματι GFCO Ajaccio (στο 5.00), που αγωνίζεται στην γ’ κατηγορία, φιλοδοξεί να αποκλείσει την Montpellier (στο 1.70) από τα προημιτελικά του Coupe de France, έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας. Πρόκειται, ουσιαστικά, για τη θυγατρική της Ajaccio που παίζει στη Ligue 1. Αλλά εάν η «μεγάλη» ομάδα δίνει μάχη για την παραμονή στην κατηγορία, τι μπορεί να κάνει η «μικρή»; Με το πρωτάθλημα να οδεύει προς το Παρίσι, η Montpellier έχει μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσει στο Coupe de France, ειδικά μετά και τον αποκλεισμό της Marseille.

Πάμε και στην La Liga, στην Ισπανία, για την αναμέτρηση της Atletico Madrid (στο 1.80) με την Athletic Bilbao (στο 4.20) στο Vicente Calderon. Αμφότερες έρχονται από ήττες, η Atletico υπέκυψε 2-1 στη Mallorca εκτός έδρας με τον Radamel Falcao (στο 1.91 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε) να χάνει πέναλτι ενώ η Athletic διασύρθηκε 3-0 από τη Valencia εντός έδρας, γνωρίζοντας τη δεύτερη διαδοχική της ήττα! Η απουσία του πρώτου σκόρερ της Athletic, Fernando Llorente (14 γκολ) σε συνδυασμό με αυτές των βασικών πλάγιων μπακ Iraola και Amorebieta, ισχυροποιούν τον άσο για την Atletico που φαίνεται πιο φρέσκια.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Everton – Arsenal     2 @ 2.40

Everton – Arsenal     over 2,5 γκολ @ 1.91

Blackpool – Leicester            Και οι 2 ομάδες θα πετύχουν έστω ένα γκολ @ 1.57

Blackpool – Leicester            over 3,5 γκολ @ 3.00

Gladbach – Bayern   Και οι 2 ομάδες θα πετύχουν έστω ένα γκολ @ 1.70

GFCO Ajaccio – Montpellier           2 @ 1.70

Atletico Madrid – Athletic Bilbao    1 @ 1.80

R. Falcao        Σκόρερ Οποτεδήποτε στον αγώνα Atletico Madrid – Athletic Bilbao @ 1.91  

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).