rexach-messiΟ Lionel Messi, αν και μόλις 24 ετών, θεωρείται από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Είναι ο βασικός σκόρερ της Barcelona και αξίζει να γίνει μία αναφορά στην πορεία του, το πώς βρέθηκε στην ομάδα και βοήθησε στην ανάδειξή της.

Ο Carles Rexach, ένας πρώην παίκτης της Barcelona, είναι ο άνθρωπος που έφερε το Messi στην ομάδα με την υπόσχεση ότι η Barcelona θα πλήρωνε για την ορμονοθεραπεία του.

Η κίνηση αυτή αποδείχτηκε σωτήρια για την ομάδα, καθώς μέσα σε μία σεζόν κατάφερε να την ανεβάσει πέντε επίπεδα και έγινε ο πιο νέος ποδοσφαιριστής της Barca που συμμετείχε σε αγώνα του La Liga ισπανικού πρωταθλήματος, καθώς εμφανίστηκε στο γήπεδο για πρώτη φορά το 2004-5 και σε ηλικία μόλις 17 ετών. Την περασμένη, μόλις, εβδομάδα ανακηρύχθηκε ως ο κορυφαίος σκόρερ της La Liga με συνολικά 232 γκολ.

Ο Guillem Balague αποκάλυψε ότι κάποιες ομάδες, όπως η Real Madrid, θα μπορούσαν να είχαν κλέψει τον Messi μέσα από τα χέρια της Barcelona. Όταν ο Messi αποφάσισε να έρθει στην Barca, διότι η ομάδα προθυμοποιήθηκε να πληρώνει τις ενέσεις του, υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τη γραφειοκρατία διότι είναι Αργεντινός. Εκείνη την περίοδο υπήρξαν και άλλες ομάδες που πλησίασαν την οικογένεια του Messi με υποσχέσεις, όπως η Real και η Espanyol. Για καλή τύχη, όμως, της Barcelona, ο Messi αποφάσισε να περιμένει και να μην κάνει βιαστικές κινήσεις, με αποτέλεσμα να καταφέρει η ομάδα να τον έχει στο δυναμικό της. Ο Messi είναι ένας παίκτης που θέλει να παίζει ποδόσφαιρο κάθε μέρα και ένας παίκτης που κάθε ομάδα θα επιθυμούσε να έχει.

Ο Pep Guardiola είναι αυτός που βοήθησε το Messi να εξελιχθεί αλλά και αυτός που μπορεί να τον χειριστεί. Γενικότερα έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην άνοδο του παίκτη, καθώς μπορεί να τον καταλάβει και να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του. Ο Messi ανεβάζει συνεχώς τον πήχη και γίνεται κάθε μέρα όλο και καλύτερος. Ο Guardiola αντιλήφθηκε από την αρχή τις ανάγκες του ποδοσφαιριστή καλύτερα από όλους, δεδομένου ότι ο Messi ήταν πολύ μικρός και ντροπαλός όταν ξεκίνησε στη Barcelona. Έχει καταφέρει να τον κάνει το κέντρο της ομάδας και όλα να γυρίζουν γύρω από αυτόν.

stoixima-online-social-logo

Το Στοίχημα Online συχνά δημοσιεύει ανακοινώσεις και ειδήσεις εταιριών ή ιστοσελίδων που σκοπό έχουν την αμεσότερη ενημέρωση των πελατών ή επισκεπτών. Οι δημοσιεύσεις συνήθως αποτελούν κείμενα που έχουν αποσταλεί από τους ιδιοκτήτες των εν λόγω πηγών, αλλά δεν αποκλείεται να διαβάσατε και κάποιο πρωτότυπο κείμενο ενημερώνοντάς σας για κάποιου είδους συνεργασία του blog μας.