Το εξ αναβολής ντέρμπι του Merseyside για την Premier League ανάμεσα σε Liverpool και Everton, συμπίπτει με τον εορτασμό της 10ης επετείου του David Moyes στον πάγκο των «Toffees». Η Everton είναι σε καλύτερη κατάσταση από τη Liverpool, αλλά η τελευταία μεταμορφώνεται προς το καλύτερο στα ντέρμπι ανατρέποντας τα προγνωστικά.

Ο David Moyes γιορτάζει – την Τετάρτη για την ακρίβεια – μια δεκαετία στον πάγκο της Everton (στο 5.00) κατά την οποία ο σύλλογος έχει φτάσει σε αρκετές επιτυχίες, ωστόσο ένα πράγμα δεν έχει καταφέρει: να κερδίσει την Liverpool (στο 1.70) μέσα στο Anfield! Οι οπαδοί των «Toffees» έχουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης στην άλλη πλευρά του Stanley Park από το 1999. Πάντως, στα εννέα αυτά χρόνια, η Everton έχει αποδράσει με πέντε ισοπαλίες από το «σπίτι» της Liverpool. Και η στιγμή είναι ιδανική, δεδομένου πως η Everton έρχεται από αήττητο σερί επτά αγωνιστικών (τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες).

Μια νίκη στο ντέρμπι του Merseyside θα είναι ό,τι καλύτερο για την ανασύνταξη της Liverpool, η οποία μετά την κατάκτηση του League Cup έχει γνωρίσει τρεις διαδοχικές ήττες, για πρώτη φορά από το 2003! Το αποτέλεσμα ήταν να χαθεί κάθε ελπίδα για είσοδο στην τετράδα που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Εκτός από τον Moyes, «γενέθλια» έχει και ο αρχηγός των «Reds», Steven Gerrard (στο 2.95 στην αγορά Να Σκοράρει στον Αγώνα), ο οποίος θα πραγματοποιήσει την 400η του εμφάνιση σε αγώνα της Premier League, επιστρέφοντας από μικροτραυματισμό. Ο Gerrard θα πρέπει, πάντως, να προσέξει να μην αποβληθεί για τρίτη φορά σε ντέρμπι του Merseyside, όπως και ο Phil Neville, από την πλευρά της Everton. Η παράδοση, πάντως, είναι με το μέρος του Kenny Dalglish, ο οποίος ως προπονητής της Liverpool είναι αήττητος στα 11 τελευταία παιχνίδια κόντρα στην Everton.

Και οι δυο ομάδες θα έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τα παιχνίδια που ακολουθούν για τα προημιτελικά του FA Cup. Η μεν Liverpool θα υποδεχθεί στο Anfield τη Stoke City, θέλοντας να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την ολοκλήρωση ενός ιδιότυπου double (League Cup και FA Cup), η δε Everton θα φιλοξενήσει στο Goodison Park τη Sunderland (τελευταία ομάδα που υποχρέωσε σε ήττα τη Liverpool).

Η Everton μπορεί να έχει την καλύτερη άμυνα της Premier League μετά τις Manchester United, Manchester City και… Liverpool, ωστόσο μόνο οι Stoke και Wigan έχουν σημειώσει λιγότερα γκολ. Επιπλέον, η Everton ακόμα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει εκτός έδρας ομάδα που είναι από πάνω της στο βαθμολογικό πίνακα.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Liverpool – Everton  1 @ 1.70

Liverpool – Everton  under 2,5 γκολ @ 1.70

Ομάδες που θα Σκοράρουν  Μία Μόνο Ομάδα θα Σκοράρει @ 1.95

S. Gerrard     Να Σκοράρει στον Αγώνα @ 2.95

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

1 Comment

  1. Νομίζω πως μεγαλύτερη δικαίωση δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Ο Gerrard όχι μόνο σκόραρε, αλλά έβαλε και τα τρία γκολ, βγάζοντας πανηγυρικά τον άσο για τη Liverpool. Δυστυχώς με το τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις μας χάλασε το under 2,5 γκολ, αφού η Everton απλά… δεν μπορούσε!

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version