uefa-champions-leagueΠροημιτελικά Champions League, μέρος 2ο. Το βράδυ της Τετάρτης στη μάχη για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης μπαίνουν ο ΑΠΟΕΛ και η Lyon αλλά και η Barcelona με την Bayer Leverkusen. Κι εμείς μπαίνουμε στη μάχη των προγνωστικών.

Ο ΑΠΟΕΛ (στο 3.00) έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο απόψε το βράδυ στο ΓΣΠ της Λευκωσίας απέναντι στη Lyon (στο 2.30). Το τέρμα του Alexandre Lacazette στο Stade de Gerland είναι αυτό που χωρίζει τις δυο ομάδες και κάνει τη διαφορά μέχρι στιγμής. Η ομάδα του Ivan Jovanović καλείται να ανατρέψει και την αρνητική παράδοση, μιας και έχει μόλις δυο νίκες στα 13 τελευταία παιχνίδια της στο Champions League (τουλάχιστον αμφότερες ήταν εντός έδρας) ενώ την τελευταία φορά που φιλοξένησε γαλλικό σύλλογο, έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι (0-1 από την Paris Saint Germain) από το γήπεδο. Και η Lyon είναι έμπειρη. Υπερβολικά έμπειρη, μιας και είναι η όγδοη διαδοχική φορά που βρίσκεται στους 16 του Champions League. Η ομάδα του Remi Garde έχει πάρει 14 προκρίσεις τις 16 φορές που κέρδισε το πρώτο ματς.

Ο ΑΠΟΕΛ, όμως, έχει λόγους να ελπίζει. Και στηρίζονται στην κάκιστη αγωνιστική εικόνα της Lyon στα τελευταία παιχνίδια. Στα οκτώ πιο πρόσφατα ματς για τη Ligue 1, η γαλλική ομάδα κέρδισε μόλις μια φορά. Μάλιστα, σε επτά εξ αυτών βρέθηκε πίσω στο σκορ, στοιχείο που πρέπει να εκμεταλλευτεί ο ΑΠΟΕΛ εάν θέλει να ελπίζει (στο 2.15 στην αγορά Επόμενο Γκολ). Οι Κύπριοι είχαν χάσει με 1-0 και στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, από την Wisła Kraków, κερδίζοντας 3-1 στη ρεβάνς. Κάτι αντίστοιχο φιλοδοξούν να πετύχουν και σήμερα. Ο Ailton (στο 3,75 στην αγορά Να Σκοράρει στον Αγώνα) – πρώτος σκόρερ του ΑΠΟΕΛ με 3 γκολ – στάθηκε στη βοήθεια του κόσμου που θα κατακλύσει το ΓΣΠ. Ο Gustavo Manduca (στο 4,50 στην αγορά Να Σκοράρει στον Αγώνα) είναι πλέον 100% έτοιμος. Αλλά από την άλλη, οι Lisandro Lopes (στο 5.50 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ) και Bafetimbi Gomis (στο 6.50 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ) ίσως αποδειχθούν πολύ καλοί για την άμυνα του ΑΠΟΕΛ που, θέλοντας και μη θα ανοιχτεί για να πετύχει το – τουλάχιστον – ένα γκολ που χρειάζεται.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

ΑΠΟΕΛ – Lyon        2 @ 2.30

Ailton  Να Σκοράρει στον αγώνα ΑΠΟΕΛ – Lyon @ 3.75

B. Gomis        Πρώτος Σκόρερ στον αγώνα ΑΠΟΕΛ – Lyon @ 6.50 

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).