Μετά το διήμερο του Champions League, με τους επαναληπτικούς αγώνες για τη φάση των 16, σειρά παίρνει το Europa League. Πρώτα ματς για τους 16 της διοργάνωσης και, αφού ασχοληθήκαμε σε δυο… δόσεις με τους αγώνες των 20:00 (Atletico Madrid – Besiktas και Metalist – Ολυμπιακός αλλά και Sporting Lisbon – Manchester City και Twente – Schalke) συνεχίζουμε με δυο από τις αναμετρήσεις των 22:05.

manchester-united-trophy-room
Manchester United Trophies Room

Η Manchester United (στο 1.45) συνεχίζει την προσπάθειά της να κατακτήσει ένα τρόπαιο που λείπει από την – πλούσια είναι η αλήθεια – συλλογή της, έχοντας ως αντίπαλό της στη φάση των 16 του Europa League την Athletic Bilbao (στο 6.25). Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας που αντιμετωπίσει ο Sir Alex Ferguson την αναμέτρηση ήταν οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου. Οι “Red Devils”, λογικά, θα έχουν μάθει από το πάθημά τους με τον Ajax – όταν ηττήθηκαν 2-1 στο Old Trafford αλλά πήραν την πρόκριση χάρη στο 2-0 της Ολλανδίας – και θα μπουν δυνατά από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό.

Προβλήματα απουσιών θα έχει ο Marcelo Bielsa. Αλλά μάλλον τον Χιλιανό τεχνικό των Βάσκων πιο πολύ προβληματίζει η παράδοση της Bilbao στην Αγγλία: σε επτά ταξίδια στη “Γηραιά Αλβιόνα” η Athletic μετράει έξι ήττες και μια ισοπαλία… Αυτό που θα προσπαθήσει να κάνει η Bilbao, είναι να διευρύνει το σερί της Manchester United: στα οκτώ τελευταία παιχνίδια κόντρα σε ισπανικούς συλλόγους (με εξαίρεση τους δυο τελικούς του Champions League κόντρα στην Barcelona), η ομάδα του Sir Alex έχει σημειώσει μόνο τέσσερα γκολ (στο 2.00 το under 2,5 γκολ)!

Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν για Standard Liege (στο 2.60) και Hannover (στο 2.60) που κοντράρονται στο Maurice Dufrasne στο πρώτο παιχνίδι για τους 16 του Europa League, καθώς οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί ήδη δυο φορές φέτος, στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης! Και σίγουρα οι Βέλγοι θα θέλουν να επαναλάβουν εκείνα τα αποτελέσματα, αποσπώντας ισοπαλία 0-0 στη Γερμανία και κερδίζοντας 2-0 στο Βέλγιο με τα γκολ των Mohamed Tchite (στο 2.95 στην αγορά Να Σκοράρει στον Αγώνα) και Gohi Bi Cyriac (στο 3.30 στην αγορά Να Σκοράρει στον Αγώνα)! Ηταν δυο από τα 10 φετινά παιχνίδια που έχει δώσει η Standard του Jose Riga στο φετινό Europa League έχοντας μείνει αήττητη σε όλα (έξι νίκες, τέσσερις ισοπαλίες). Επιπλέον, δεν έχει δεχθεί γκολ στις πέντε φετινές ευρωπαϊκές αναμετρήσεις στο Maurice Dufrasne. Ακόμα περισσότερο, η Standard βλέπει σαν… κελεπούρι το Hannover, αφού μέχρι την προ τριών μηνών νίκη της, μετρούσε 10 αγώνες κόντρα σε γερμανικούς συλλόγους χωρίς να πανηγυρίσει!

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Manchester United – Athletic Bilbao          under 2,5 γκολ @ 2.00

Standard Liege – Hannover under 2,5 γκολ @ 1.70

M. Tchite        Να Σκοράρει στον Αγώνα Standard Liege – Hannover @ 2.95

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).