mpasketΓια δεύτερη συνεχόμενη ημέρα θα ασχοληθώ με το μπάσκετ και την Euroleague. Δεν το συνηθίζω, αλλά η έλλειψη αγώνων στην ποδοσφαιρική πλευρά του κουπονιού με… αναγκάζει να κινηθώ σε πορτοκαλί ρυθμούς. Και ειδικά από την στιγμή που οι τρεις από τους τέσσερις σημερινούς αγώνες – τελευταίοι της φάσης του Top16 – μοιάζουν με τελικούς, υπάρχει ένας λόγος παραπάνω.

Για τον Ε’ όμιλο υπάρχουν οι αναμετρήσεις Anadolu Efes – CSKA Moscow και Ολυμπιακός – Galatasaray Medical. Το ματς στην Τουρκία είναι αδιάφορο. Η μεν Efes (στο 3.10) είναι ουραγός και δεν έχει την παραμικρή ελπίδα πρόκρισης στα προημιτελικά, η δε CSKA (στο 1.37) είναι πρώτη στον όμιλο ό,τι κι αν γίνει καθώς υπερτερεί της Galatasaray σε περίπτωση ισοβαθμίας. Αξίζει, πάντως, να αναφέρουμε πως ντεμπούτο στον πάγκο της Efes θα κάνει ο προπονητής της εθνικής Ελλάδας, Ηλίας Ζούρος, και πιθανόν οι παίκτες να θέλουν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Πάντως σίγουρα η CSKA είναι σκάλες ανώτερη ομάδα.

Εκεί που θα πέσουν κορμιά είναι στο “Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας”, με τον Ολυμπιακό (στο 1.30) να υποδέχεται την Galatasaray (στο 3.55). Οι “ερυθρόλευκοι” χρειάζονται νίκη με δυο πόντους προκειμένου να τερματίσουν στη δεύτερη θέση και να αφήσουν εκτός τους Τούρκους, καθώς εάν ο Ολυμπιακός κερδίσει με έναν πόντο, θα προκριθεί η ομάδα του Oktay Mahmuti λόγω καλύτερης διαφοράς πόντων! Το ΣΕΦ θα είναι κατάμεστο, η παράδοση είναι με την ομάδα του Dusan Ivkovic που έδειξε πως ξέρει να εκμεταλλεύεται την έδρα της σε όλη τη διάρκεια της φετινής Euroleague. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα περάσει, αλλά οι 6,5 πόντοι που έχει πλεονέκτημα η Galatasaray μου μοιάζουν πολλοί. Μάλλον προς το διπλό (στο 1.87) το βλέπω…

Στον ΣΤ’ όμιλο, γίνονται τα ματς Unicaja Malaga – Gescrap Bilbao Basket και Montepaschi Siena – Real Madrid. Στον ισπανικό “εμφύλιο” τα πράγματα είναι λίγο πολύ απλά. Η Malaga (στο 2.87) έχει πέντε ήττες σε ισάριθμα ματς και, φυσικά, καμία ελπίδα πρόκρισης. Η Bilbao (στο 1.42), με 8 βαθμούς, σε περίπτωση νίκης στην Ανδαλουσία προκρίνεται χωρίς να νοιάζεται τι θα συμβαίνει την ίδια ώρα στην Ιταλία. Νομίζω πως το κίνητρο και το πάθος των φιλοξενούμενων θα τους δώσει τη νίκη, με την Bilbao να είναι σε θέση να καλύψει ακόμα και τη διαφορά των 4,5 πόντων (στο 1.87). Πάντως, καλύτερο ποντάρισμα θεωρώ το under 155,5 πόντους (στο 1.87) αφού η Malaga επιθετικά απλά δεν… μπορεί.

Στην Ιταλία, Siena (στο 1.70) και Real Madrid (στο 2.15) θα παίξουν με… τους αριθμούς. Η Siena, μετά την ήττα της από την Bilbao στην Ισπανία, κινδυνεύει, θεωρητικά, να αποκλειστεί, εάν ηττηθεί με πάνω από 37 πόντους! Ενώ αν χάσει με πάνω από 29 θα χάσει την πρωτιά του ομίλου και το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Αστεία πράγματα… Η Real, από την πλευρά της, πρέπει και να κερδίσει στην Ιταλία και να ελπίζει πως η Malaga θα της κάνει ένα… δωράκι, κερδίζοντας την Bilbao. Απίθανο; Όχι, αλλά δύσκολο σίγουρα. Λογικά οι δυο ομάδες θα τρέξουν, με το σκορ να ανοίγει από νωρίς. Με εξαίρεση τους 59 πόντους κόντρα στην Bilbao, η Siena στο Top 16 βάζει σταθερά πάνω από 81 πόντους ενώ και η Real έχει κατά μέσο όρο πάνω από 75. Οι 156,5 πόντοι είναι στο όριο, αλλά πιθανότατα θα τους ξεπεράσουν (στο 1.87) δυο ομάδες φύσει επιθετικές.

Προγνωστικά μπάσκετ:

Ολυμπιακός – Galatasaray Medical (+6,5) 2 @ 1.87

Montepaschi Siena – Real Madrid  Over 156,5 πόντοι @ 1.87

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).