djebbour-olympiakosΜετά το διήμερο του Champions League, σειρά παίρνει η δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, με τους επαναληπτικούς για τη φάση των «16» του Europa League. Αφού ασχοληθήκαμε στοιχηματικά με τα παιχνίδια των 20:00, πάμε να τζογάρουμε και με τους αγώνες των 22:05.

Αρχικά, θα κοντράρω τον Ολυμπιακό (στο 1.83) που υποδέχεται την Metalist Kharkiv (στο 4.33) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Και γιατί ο Ολυμπιακός έχει αρνητική παράδοση όταν υποδέχεται ουκρανικούς συλλόγους (δυο ισοπαλίες, μια ήττα) και γιατί ο Ρουμάνος διαιτητής Ovidiu Alin Hategan που θα σφυρίξει στον Πειραιά φέρνει… γούρι σε ουκρανικές ομάδες και γιατί δεν θα παίξει ο Olof Mellberg στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να συμπλήρωσαν 10 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις που δεν έχουν δεχτεί γκολ, μπορεί να έρχονται από πέντε συνεχόμενες νίκες στο Europa League – οι τέσσερις εξ αυτών με 1-0 – αλλά τα σερί είναι για να σπάνε.

Η Metalist μπορεί να μην σκόραρε στο 0-1 του Χάρκοβο – με τον David Fuster (στο 3.00 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε) να σκοράρει για δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς του Ολυμπιακού του Ernesto Valverde όπως είχε κάνει και στη Μόσχα με τη Rubin Kazan – όμως διατηρεί την καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση με 23 γκολ ενώ κέρδισε σε τέσσερα από τα πέντε ταξίδια της στο Europa League και σε τρία εξ αυτών σημείωσε από τέσσερα γκολ! Αν, πάντως, επαναλάβει το σκηνικό με την Rubin Kazan ο Ολυμπιακός, τότε θα πρέπει να σκοράρει ο Rafik Djebbour (στο 2.25 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε).

Η Manchester City (στο 1.28) είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί κόντρα στη Sporting Lisbon (στο 11.00), τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τη νίκη στο σημερινό ματς στο Etihad Stadium. Γιατί για την πρόκριση (στο 1.50 η Manchester City), τα πάντα είναι ανοιχτά μετά το γκολ του Xandao για τη Sporting (στο 2.50 στην αγορά Να Προκριθεί) στην Πορτογαλία. Πάντως, αφού η Manchester City έβαλε τέσσερα γκολ στην περυσινή κάτοχο του τροπαίου, την Porto, στον προηγούμενο γύρο του Europa League, μπορεί να σκοράρει σίγουρα πάνω από δυο φορές και κόντρα στα «λιοντάρια», βγάζοντας το over 2,5 γκολ (στο ). Μάλιστα τα τέσσερα από τα έξι γκολ της Manchester City (έβαλε άλλα δυο στο Dragao), σημειώθηκαν στο διάστημα 76-90’ των αγώνων. Οι αρκετές απουσίες του Roberto Mancini στην άμυνα, δίνουν την ελπίδα και στη Sporting πως θα σκοράρει και θα διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Ολυμπιακός – Metalist Kharkiv    Χ2 (ΔΕ) @ 1.85

R. Djebbour   Σκόρερ Οποτεδήποτε στον αγώνα Ολυμπιακός – Metalist @ 2.25

Manchester City        Να Προκριθεί @ 1.50

Manchester City (-1) – Sporting Lisbon      1 @ 1.65

Manchester City – Sporting Lisbon            over 2,5 γκολ @ 1.61

Γκολ στον αγώνα Manchester City – Sporting Lisbon από το 76’ ως τη λήξη   Ναι @ 1.73

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).