jazz-systima-grafimaΤα κέρδη του συστήματος ποδοσφαίρου που εφαρμόζει στο στοίχημα Over 2.5 γκολ δημοσιεύει εδώ κι ένα μήνα ο «jazz», μέλος του φόρουμ του Infobeto. Η πορεία που διαγράφει η απόδοση του συστήματος είναι όντως εντυπωσιακή και σε αρκετά μεγάλο δείγμα. Σε σύνολο 420 στοιχημάτων στην αγορά του over 2.5 γκολ έχει πετύχει 54.5% σωστές προβλέψεις με μέσο όρο απόδοσης 2.12, επιτυγχάνοντας έτσι ένα μακροχρόνιο κέρδος 13.67% επί του τζίρου! Στοιχηματίζοντας 1 ευρώ/μονάδα ανά πρόβλεψη το σύστημα ποδοσφαίρου έχει μέχρι σήμερα κέρδος της τάξης των 57 μονάδων, 27 εκ των οποίων σημειώθηκαν τις τελευταίες 30 ημέρες. Εισάγοντας τα δεδομένα αυτά στην εξομοίωση απόδοσης ενός συστήματος, ακόμα και το χειρότερο σενάριο σε σύνολο 100 δοκιμών αποφέρει κέρδος, με την καλύτερη των περιπτώσεων να εμφανίζει κέρδη των 107 μονάδων σε 385 στοιχήματα.

jazz-eksomoiosi-systima

Σύμφωνα με τον Jazz, το σύστημα αυτό προέρχεται από την εφαρμογή πολλών φίλτρων και κριτηρίων στο φύλλο Excel που έχει σχεδιάσει. Τα κριτήρια αυτά βασίζονται κυρίως στη φόρμα των ομάδων, χωρίς όμως να αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν. Σύμφωνα με τον παίκτη και δημιουργό του συστήματος, τα κέρδη είναι αποτέλεσμα σκληρής και πολύωρης δουλειάς μέχρι να καταλήξει στη βαρύτητα που πρέπει να δώσει σε κάθε φίλτρο που χρησιμοποιεί (μια αυτοματοποιημένη μέθοδο για αυτό το σκοπό αποτελούν τα νευρωνικά δίκτυα). Μάλιστα στα τελευταία του μηνύματα οπότε και ανακάλυψα το νήμα στο forum, επιθυμεί να εισάγει ως μεταβλητή στο σύστημά του το στατιστικό μέγεθος «shots on target», δηλαδή το σύνολο των προσπαθειών των ομάδων που κατευθύνθηκαν προς την εστία της αντίπαλης ομάδας. Ωστόσο μια τέτοια ιδέα θα οδηγήσει στη περαιτέρω παραμετροποίηση του συστήματος και στην αφιέρωση περισσότερου χρόνου.

jazz-statistika-systimatosΤο σύστημα στοιχήματος που παρουσιάζει κι ακολουθεί ο Jazz βασίζεται όπως λέει στο value betting. Και αυτός άλλωστε είναι ο τρόπος για να βγει κανείς κερδισμένος από το στοίχημα. Δεν αποτελεί πρόβλεψη που προκύπτει από τη δικιά του προσωπική γνώμη, αλλά συγκρίνει την θεωρητική πιθανότητα που υπολογίζει το σύστημά του και στη συνέχεια τη συγκρίνει με τις διαθέσιμες αποδόσεις. Εφόσον η απόδοση επί την πιθανότητα δίνει αποτέλεσμα μεγαλύτερο της μονάδας, το στοίχημα πρέπει να τοποθετηθεί αφού υπάρχει «value».

Αξίζει κανείς να παρακολουθήσει την πορεία του συστήματος που ακολουθεί ο φίλος μας στα στοιχήματα over 2.5 γκολ, ειδικά τις επόμενες εβδομάδες που τα πρωταθλήματα φτάνουν στην ολοκλήρωσή τους και τα στατιστικά επαληθεύονται περισσότερο από πριν λόγω του σχετικά μεγαλύτερου δείγματος αγώνων του εκάστοτε πρωταθλήματος.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.