Ζορίζουν τα πράγματα στο Europa League καθώς μπαίνουμε και εδώ στην τελική ευθεία, αλλά τουλάχιστον προκύπτουν δυνατά σημεία για στοίχημα με αρκετά καλές αποδόσεις. Για να τις δούμε…

20:00 Metalist Kharkiv – Ολυμπιακός

«Η Metalist είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα, που έχει Αργεντινούς και Βραζιλιάνους πολύ γρήγορους και ανά πάσα στιγμή μπορεί να βγάλει μια καλή επίθεση», τάδε έφη Valverde ενόψει του αγώνα για το Europa League, και συμπεριλαμβάνει εν ολίγοις όλα όσα περιγράφουν την ουκρανική ομάδα. Άκρως επιθετική ομάδα η Metalist, έχοντας σκοράρει στα 21 από τα 22 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτου διοργάνωσης, στηριζόμενη στην ταχύτητα και την τεχνική κυρίως των αρκετών νοτιαμερικανών που διαθέτει. Δεν είναι και κανένα «μεγαθήριο» (μεγαλύτερη επιτυχία η συμμετοχή της στον τελικό κυπέλλου Ουκρανίας το ’92!) αλλά φέτος ακολουθεί από κοντά τους δύο μεγάλους (Shakhtar Donetsk και Dynamo Kyiv) στο πρωτάθλημα, ενώ παραμένει αήττητη στα 10 παιχνίδια που έδωσε στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Ουκρανία με πολύ καλή ψυχολογία, μετρώντας οχτώ σερί νίκες σε κύπελλο, πρωτάθλημα και Ευρώπη, στις οποίες δεν έχει δεχτεί μάλιστα κανένα γκολ, ενώ παραδόξως έρχεται από έξι σερί under. «Ευκαιρία» να δεχτεί επιτέλους, από μία ομάδα που δεν τα πάει και πολύ καλά με την άμυνα. Εύκολα-δύσκολα θα δούμε πάνω από 2.5 τέρματα στην αναμέτρηση. Over!

22:05 Manchester UnitedAthletic Club Bilbao

Sir Alex Ferguson Το Europa League είναι το μόνο κύπελλο που λείπει από την τροπαιοθήκη της Manchester United, και ο Sir Alex φαίνεται πως το έχει βάλει στο μάτι πριν τη συνταξιοδότηση του. Σε 41 αγώνες που έχει δώσει φέτος η ομάδα του μόνο σε έναν (με Newcastle) δεν έχει καταφέρει να σκοράρει. Στο Champions League σημειώνονταν 3.16 μ.ο. τερμάτων στα παιχνίδια της, ενώ στο πρωτάθλημα 3.44. Η Bilbao έχει 5 στα 8 (3 στα 4 εκτός έδρας) over στο φετινό Europa League, έχει σκοράρει σε 15 συνεχόμενα παιχνίδια, ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης, ενώ ο εγχώριος μ.ο. της φτάνει τα 2.92 τέρματα. Και μόνη της μπορεί να το φέρει το σημείο η United, αλλά για σιγουριά ας ελπίσουμε να βοηθήσουν και οι φιλοξενούμενοι. Over!

22:05 Standard LiègeHannover

Stade-Maurice-DufrasneΈνα από τα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια αυτού του γύρου, όχι γιατί είναι από τις πιο «εμπορικές» ομάδες, αλλά γιατί ήδη έχουν αναμετρηθεί και στην φάση των ομίλων, με τους Βέλγους να μαζεύουν τέσσερις πόντους από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Η Standard δεν βρίσκεται και στα καλύτερα της, αφού δεν έχει κερδίσει στα τελευταία έξι σε Βέλγιο και Ευρώπη, αλλά στο φετινό Europa League είναι αήττητη (6 νίκες, 4 ισοπαλίες). Το Hannover ήδη απέκλεισε μία βέλγικη στον προηγούμενο γύρο με δύο νίκες (Club Brugge), δύσκολα να πάρει και δεύτερο συνεχόμενο διπλό στο Βέλγιο, απέναντι στη Standard η οποία δε θέλει να «στενοχωρήσει» για τέταρτο συνεχόμενο εντός τους φιλάθλους της (2 ισοπαλίες, 1 ήττα) και έχει ήδη κερδίσει εντός έδρας τους Γερμανούς στις 30 Νοεμβρίου (2-0). Άσος!

Προγνωστικά Στοιχήματος:

Metalist Kharkiv – Ολυμπιακός   Over   2.25

Manchester United – Athletic Club Bilbao   Over   1.72

Standard Liège – Hannover   1   2.60

Το νου σας… και καλά κέρδη!

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Middlesex University του Λονδίνου. Έχει εργαστεί στους τομείς marketing, διαφήμισης και ανθρώπινου δυναμικού. Η ενασχόληση του με το στοίχημα ξεκίνησε το 2001 όταν και επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Αγγλία. Οι προτάσεις του στηρίζονται στις γνώσεις του γύρω από το ποδόσφαιρο, στην ειδησεογραφία αλλά και στη στατιστική των ομάδων ή των πρωταθλημάτων τα οποία παρακολουθεί.