roberto-di-matteo-chelseaΟ Ιταλός Roberto Di Matteo, ο οποίος έχει αναλάβει να επιβλέπει προσωρινά το κλαμπ της Chelsea μετά την απόλυση του Andre Villas – Boas, έχει καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα στα ημιτελικά του Champions League μετά τη νίκη επί της Benfica.

Ο προηγούμενος manager Villas – Boas δε μπορούσε να συνεργαστεί σωστά με κάποια από τα μεγάλα ονόματα της ομάδας, σε αντίθεση με τον Di Matteo. Αυτή η αλλαγή στην Chelsea έγινε κατ’ αρχήν αντιληπτή από τις αποδόσεις των Terry και Cole στην Πορτογαλία, οι οποίες ήταν αξιοπρόσεκτες. Οι συγκεκριμένοι παίκτες είναι από τους καλύτερους που διαθέτει η ομάδα και οι θέσεις από τις οποίες παίζουν πλέον, μετά τις αλλαγές του Di Matteo, τους ταιριάζουν απόλυτα.

Επιπλέον, κάποιοι παίκτες, όπως οι Lampard και Drogba, δέχονται πιο εύκολα να κάτσουν στον πάγκο υπό τις οδηγίες του Di Matteo χωρίς να πέσει η απόδοσή τους όταν τους εντάσσει στον αγώνα.

Η ομάδα έχει μία αρκετά καλή πορεία υπό την καθοδήγηση του Ιταλού, έχοντας φτάσει στους ημιτελικούς για το Κύπελλο FA, ενώ έχει ακόμη την ευκαιρία να φτάσει στην πρώτη τετράδα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την καλή συνεργασία του Di Matteo με τους παίκτες, θα έπρεπε να βάλει σε σκέψεις τον Roman Abramovich προκειμένου να τον προσλάβει σε μόνιμη βάση. Ο Di Matteo βρίσκεται στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή.

Μία ακόμη επιτυχία του ήταν η τοποθέτηση του Ferreira ως δεξί αμυντικού, απόφαση με ρίσκο, η οποία φάνηκε να αποδίδει στον αγώνα με την Benfica οδηγώντας την Chelsea στους ημιτελικούς.

Ουσιαστική ήταν όμως η προσφορά του Di Matteo στην επαναφορά του ομαδικού πνεύματος στην Chelsea, το οποίο είχε υποστεί μεγάλο πλήγμα το τελευταίο διάστημα. Κάτι τέτοιο έγινε αντιληπτό και κατά τους πανηγυρισμούς μετά το γκολ του Kalou, κάνοντας αισθητό τον ισχυρό δεσμό που έχει χτιστεί πλέον ανάμεσα στους παίκτες της ομάδας. Ουσιαστικά ο Di Matteo έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει το κλίμα και να δημιουργήσει μία ατμόσφαιρα εντελώς διαφορετική από αυτή που υπήρχε με τον προηγούμενο manager. Πλέον φαίνεται να έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις μεταξύ των παικτών και αυτό προκύπτει και από τους πανηγυρισμούς των παικτών στον πάγκο όποτε σκοράρει η ομάδα.

Ο Di Matteo μέχρι στιγμής έχει δώσει πολύ καλές εντυπώσεις και φαίνεται πως αυτός θα είναι ο επόμενος full time manager της Chelsea.

stoixima-online-social-logo

Το Στοίχημα Online συχνά δημοσιεύει ανακοινώσεις και ειδήσεις εταιριών ή ιστοσελίδων που σκοπό έχουν την αμεσότερη ενημέρωση των πελατών ή επισκεπτών. Οι δημοσιεύσεις συνήθως αποτελούν κείμενα που έχουν αποσταλεί από τους ιδιοκτήτες των εν λόγω πηγών, αλλά δεν αποκλείεται να διαβάσατε και κάποιο πρωτότυπο κείμενο ενημερώνοντάς σας για κάποιου είδους συνεργασία του blog μας.