Sevilla FC

Η 26η αγωνιστική της La Liga ανοίγει την αυλαία της με πέντε αναμετρήσεις. Σε τρεις εξ αυτών, τα γκολ εκατέρωθεν μοιάζουν η καλύτερη δυνατή επιλογή ενώ σε αυτή του Ramon Sanchez Pizjuan, η Sevilla έχει όλα τα φόντα να κάνει την τρίτη διαδοχική της νίκη με αντίπαλο την Atletico Madrid.

Προσπερνάω τον πιθανό άσο της Rayo Vallecano (στο 1.82), που θα έχει τελικά τον πρώτο σκόρερ Michu (με 11 γκολ), καθώς ιδιαίτερους στόχους δεν έχει ενώ η Racing Santander (στο 4.65) “καίγεται” για βαθμούς επομένως πιο πιθανό μου φαίνεται το να σκοράρουν και οι δυο ομάδες (στο 1.86). Το ίδιο θα κάνω (θα προσπεράσω δηλαδή) και με τον πιθανό άσο της Mallorca (στο 1.90) που, λόγω παράδοσης αλλά και κινήτρου πρέπει να κερδίσει την Osasuna (στο 4.20), η οποία όμως έχει ψυχολογία και ευρωπαϊκές βλέψεις. Οσο για το ματς της Getafe (στο 2.40) με τη Malaga (στο 2.95); Εμπνέουν τόση πολύ… δυσπιστία αμφότερες που ναι μεν θα σκοράρουν (στο 1.75), αλλά δεν γνωρίζω αν θα αναδειχθεί και νικητής. Για το παιχνίδι της Barcelona (στο 1.08) με τη Sporting Gijon (στο 32.00), τα λόγια είναι περιττά…

Θα σταθώ στον πιθανότατο άσο της Sevilla (στο 2.35) που υποδέχεται την Atletico Madrid (στο 3.10) στο Sanchez Pizjuan. Κι έχω πολλούς λόγους για να το κάνω. Οι Ανδαλουσιανοί έρχονται από δυο σερί νίκες (2-0 την Osasuna εντός έδρας και 2-1 τη Valencia εκτός έδρας) υπό τις οδηγίες του Michel. Η Sevilla έχει συντριπτικά την παράδοση με το πλευρό της, μετρώντας οκτώ νίκες και πέντε ισοπαλίες τις 14 τελευταίες φορές που φιλοξένησε τους “rojiblancos” – ενδεικτικά 3-1 πέρυσι, 3-1 πρόπερσι και 1-0 πριν τρία χρόνια. Και, το σημαντικότερο, η Atletico έχει τρομερές απουσίες σε όλες της τις γραμμές: νοκ άουτ ο τραυματίας στόπερ Godin, νοκ άουτ ο επίσης τραυματίας επιτελικός μέσος Diego αλλά και ο τιμωρημένος πρώτος σκόρερ Radamel Falcao (15 γκολ). Επιπλέον, η Atletico του Diego Simeone δίνει μεσοβδόμαδα το πρώτο ματς για τους 16 του Europa League, υποδεχόμενη την Besiktas. Αρκεί να βάλει γκολ η Sevilla και τα άλλα θα έρθουν… φυσιολογικά.

Κι ένα σημείο… bonus από την Segunda Division, τον άσο της Huesca (στο 2.00) που φιλοξενεί την Gimnastic Tarragona (στο 3.60). Η οποία Huesca έρχεται από δυο διαδοχικές νίκες: 2-1 τη Guadalajara εντός έδρας και 3-0 την Alcoyano εκτός έδρας στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία! Απουσίες ιδιαίτερες δεν έχει και περιμένει με… άγριες διαθέσεις την ουραγό Tarragona που συμπλήρωσε τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία ματς (σε τρία εξ αυτών δεν σκόραρε καν). Επιπλέον, οι φιλοξενούμενοι μετρούν έξι ήττες στα οκτώ πιο πρόσφατα ταξίδια τους. Θα καταφέρουν να πάρουν απόψε βαθμό από την Huesca;

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Vallecano – Santander          Να Σκοράρουν και οι Δυο Ομάδες @ 1.86

Getafe – Malaga        Να Σκοράρουν και οι Δυο Ομάδες @ 1.75

Sevilla – Atletico Madrid      1 @ 2.35

Huesca – Tarragona 1 @ 2.00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).