terma-podosfairoy-toixos-touvlaΜετά το διήμερο του Champions League, σειρά παίρνει η δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, με τους επαναληπτικούς για τη φάση των «16» του Europa League. Αφού ασχοληθήκαμε στοιχηματικά με τα παιχνίδια Athletic Bilbao – Manchester United και PSV Eindhoven – Valencia, ας βρούμε σημεία και στα άλλα δυο ματς των 20:00.

Στο Friuli η Udinese (στο 2.00) υποδέχεται την Alkmaar (στο 3.75), θέλοντας να ανατρέψει το 2-0 με το οποίο ηττήθηκε στην Ολλανδία από τα γκολ των Maarten Martens και Eric Falkenburg (στο 6.00 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε). Και θα έχει η Udinese ως όπλο της το Friuli στο οποίο παραμένει αήττητη για εννέα αγώνες (έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες). Για να πάρει την πρόκριση, όμως, θα πρέπει να πετύχει τουλάχιστον δυο γκολ. Ωστόσο, πώς θα τα πετύχει δεν γνωρίζω.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε εννέα αναμετρήσεις φέτος στο Europa League, η Udinese του Francesco Guidolin έχει σημειώσει όλα κι όλα εννέα γκολ – ένα κατά μέσο όρο. Και η AZ στα τελευταία παιχνίδια της έχει «σφίξει» την άμυνά της. Μάλιστα, στα τρία πιο πρόσφατα η Alkmaar δεν δέχθηκε γκολ, στα πέντε τελευταία έχει δεχθεί μόλις ένα ενώ συμπλήρωσε 10 αγώνες αήττητη στη διοργάνωση (από πέντε νίκες και ισοπαλίες)! Δύσκολα θα ξεφύγει το ματς από το under 2,5 γκολ (στο 1.70) ενώ με μεγαλύτερο ρίσκο μπορούμε να κρατήσουμε και το under 1,5 γκολ (στο 3.25).

Κλειστό παιχνίδι νομίζω πως θα έχουμε και στην Hannover Arena, με το Hannover (στο 1.67) να υποδέχεται τη Standard Liege (στο 5.50) έχοντας ως παρακαταθήκη του 2-2 στο Βέλγιο. Κύριο γνώρισμα της Standard του Jose Riga η καλή αμυντική της λειτουργία – παρά τα δυο γκολ που δέχθηκε στο πρώτο ματς – αφού έχει δεχθεί μόλις 4 γκολ σε 9 αγώνες από τη φάση των ομίλων κι έπειτα. Το Hannover, όμως, παραμένει αήττητο εντός έδρας με τέσσερις νίκες και δυο ισοπαλίες ενώ στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε έναν άλλο βελγικό σύλλογο, την Club Brugge.

Πάντως, το Hannover θα πρέπει να προσέξει πολύ τον Mohamed Tchite (στο 2.87 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε) που στα τρία προηγούμενα παιχνίδια μεταξύ των δυο ομάδων, σκόραρε δυο φορές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως Hannover και Standard Liege κοντραρίστηκαν και στη φάση των ομίλων του Europa League, μένοντας στο 0-0 στη Γερμανία, με τη Standard να κερδίζει 2-0 στο Βέλγιο – ήταν ένα από τα 11 ματς στα οποία παραμένει αήττητη στη φετινή διοργάνωση (έξι νίκες, πέντε ισοπαλίες). Under 2,5 γκολ (στο 2.00) θα έχουμε και σήμερα.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Udinese – Alkmaar   under 2,5 γκολ @ 1.70

Hannover – Standard Liege under 2,5 γκολ @ 2.00

M. Tchite        Σκόρερ Οποτεδήποτε στον αγώνα Hannover – Standard Liege @ 2.87

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).