Μετά το διήμερο του Champions League, με τους επαναληπτικούς αγώνες για τη φάση των 16, σειρά παίρνει το Europa League. Πρώτα ματς για τους 16 της διοργάνωσης και, αφού ασχοληθήκαμε σε δυο… δόσεις με τους αγώνες των 20:00 αλλά και με τα ματς Manchester City – Athletic Bilbao και Standard Liege – Hannover, συνεχίζουμε με τις άλλες δυο αναμετρήσεις των 22:05.

mpala-terma-goal

Την τελευταία φορά που η Valencia (στο 1.571) αντιμετώπισε την Eindhoven (στο 5.25) σημείωσε μια νίκη με σκορ 2-0, νίκη που σίγουρα θα ήθελε να επαναλάβει και απόψε το βράδυ στο Mestalla, με τις δυο ομάδες να ξεκινούν την προσπάθειά τους για πρόκριση στους 8 του Europa League. Και με βάση την παράδοση κόντρα σε ολλανδικές ομάδες, οι «νυχτερίδες» μπορούν να ελπίζουν ακόμα περισσότερο, παραμένοντας αήττητοι μετά από οκτώ αναμετρήσεις (τρεις νίκες, πέντε ισοπαλίες). Επιπλέον, η Valencia του Ουνάι Εμερι είναι αήττητη στα επτά πιο πρόσφατα παιχνίδια της στο Mestalla, με πέντε νίκες και δυο ισοπαλίες.

Για να έχει ελπίδες πρόκρισης η PSV, σίγουρα θα πρέπει να βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την άμυνά της και να μην παρουσιάσει την εικόνα του περασμένου Σαββάτου, όταν και διασύρθηκε 6-2 από την Twente! Και θα πρέπει να κάνει κάτι καλύτερο σε σχέση με τις 11 προηγούμενες φορές που επισκέφτηκε την Ισπανία, καθώς ο απολογισμός της μέχρι σήμερα είναι απογοητευτικός: τέσσερις ισοπαλίες, επτά ήττες! Ο Fred Rutten θα στηριχθεί στο φετινό αήττητο της PSV στην Ευρώπη: 11 αγώνες χωρίς ήττα για την Eindhoven, με οκτώ νίκες και τρεις ισοπαλίες, αλλά και τέσσερις νίκες στα ισάριθμα τελευταία ταξίδια της!

Με την δύναμη του AFAS Stadium, η Alkmaar (στο 2.05) θα προσπαθήσει να κάνει το πρώτο βήμα υποδεχόμενη την Udinese (στο 3.30). Όπως έδειξε κόντρα στην Anderlecht, η AZ γνωρίζει πώς να μπλοκάρει τα επιθετικά ατού των αντιπάλων. Και η Udinese, παρά το 3-0 επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη στον προηγούμενο γύρο, δεν είναι ομάδα που φημίζεται για τα πολλά γκολ που πετυχαίνει – μόλις εννέα στα οκτώ φετινά ματς του Europa League. Νίκη που ήταν η πρώτη έπειτα από οκτώ εκτός έδρας αναμετρήσεις για τις «ζέβρες» (τρεις ισοπαλίες, πέντε ήττες) ενώ η Udinese τις δυο τελευταίες φορές όχι μόνο ηττήθηκε, αλλά δεν σημείωσε ούτε γκολ!

Επιπλέον, η AZ τα πηγαίνει περίφημα φέτος στην Ευρώπη, παραμένοντας αήττητη εδώ και εννέα αγώνες (τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες) ενώ είναι αήττητη στα επτά πιο πρόσφατα παιχνίδια της εντός έδρας, με πέντε νίκες και δυο ισοπαλίες. Δύναμη της Alkmaar, το διάστημα 16-45’ όπου και έχει πετύχει τα 8 από τα 12 γκολ της στο Europa League.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Valencia – Eindhoven           over 2,5 γκολ @ 1.727

Alkmaar – Udinese   under 2,5 γκολ @ 1.70

Alkmaar         Νικήτρια στο Πρώτο Ημίχρονο @ 2.80

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).