Καθοριστική η εβδομάδα που διανύουμε. Για τον απλό λόγο πως σήμερα, αύριο και μεθαύριο θα προκύψουν οι ομάδες που θα δώσουν το παρών στους τελικούς του Champions League και του Europa League σε Μόναχο και Βουκουρέστι, αντίστοιχα. Ματς μεγάλης σημασίας, από τα οποία προσδοκάμε θέαμα και, φυσικά, κέρδη!

terry-messi-chelsea-barcelona

Αρχής γενομένης από το Barcelona (στο 1.28) εναντίον Chelsea (στο 10.00) στο Camp Nou. Με το 1-0 του Λονδίνου, χάρη στο γκολ του Didier Drogba (στο 4.50 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε), οι Blues έχουν πάρει προβάδισμα ή, μάλλον, για την ακρίβεια, έχουν αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισής τους στον δεύτερο τελικό της ιστορίας τους. Κακά τα ψέματα οι Blaugrana είναι το φαβορί κι ας ηττήθηκαν (και) το βράδυ του Σαββάτου 2-1 από τη Real Madrid, χάνοντας ουσιαστικά κάθε ελπίδα για διατήρηση των σκήπτρων στην Ισπανία.

Πάντως, από τους δυο αυτούς αγώνες, προέκυψαν κάποια συμπεράσματα: η Barcelona δεν έχει βάθος στον πάγκο, ειδικά στην άμυνα. Οι Xavi, Sergio Busquets, Javier Mascherano έχουν «ψοφήσει» από την κούραση. Ο Lionel Messi (στο 2.75 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ) δεν μπορεί να βγάζει πάντα τα κάστανα από τη φωτιά, ιδίως σε τόσο υψηλού επιπέδου παιχνίδια. Η άμυνα ζορίζεται όταν αναγκάζεται να παίξει ψηλά και απέναντί της έχει οργανωμένη και ταχύτατη ομάδα. Και ο Daniel Alves δεν είναι στόπερ, ούτε καν κανονικό δεξί μπακ. Οπως και ο Adriano από την άλλη… Εντάξει, κύριε Pep Guardiola;

Από την άλλη, η Chelsea είχε κι αυτή ντέρμπι, με την Arsenal στο Emirates Stadium και, παρά το ότι ο Roberto di Matteo πραγματοποίησε οκτώ (8) αλλαγές σε σχέση με το ματς της περασμένης Τετάρτης, πήρε τη «λευκή» ισοπαλία και διατήρησε τις όποιες ελπίδες για κατάληψη της τέταρτης θέσης στην Premier League, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου.

Πού θα κριθεί η σημερινή αναμέτρηση; Στο πόσο θα κρατήσει η άμυνα της Chelsea. Αν ο Petr Cech επαναλάβει την προ έξι ημερών εμφάνιση και οι τέσσερις των μετόπισθεν διατηρήσουν τα υψηλά στάνταρ απόδοσης, οι Λονδρέζοι μπορούν να ελπίζουν. Από την Barcelona γνωρίζουμε τι να περιμένουμε.

Γενικώς ο άσος της Barcelona παίζεται πολύ χαμηλά σε όλες τις εταιρείες που θεωρούν τόσο ακλόνητο φαβορί τους Blaugrana. Ο Messi δεν έχει σκοράρει σε επτά ματς κόντρα στην Chelsea! Θα σπάσει το ρόδι; Ο Fernando Torres (στο 6.00 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε) έχει καλή παράδοση κόντρα στους Καταλανούς. Θα θυμηθεί τις εμφανίσεις του με τη φανέλα της Atletico Madrid; Ή και ο Juan Mata (στο 8.00 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε) που σκόραρε κόντρα στην Barcelona με τη φανέλα της Valencia, μπορεί να το επαναλάβει;

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Barcelona – Chelsea  under 2,5 γκολ @ 2,62

F. Torres        Σκόρερ Οποτεδήποτε στον αγώνα @ 6.00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).