Barcelona-vs-ChelseaΟ δεύτερος ημιτελικός του Champions League ξεχωρίζει. Chelsea και Barcelona κοντράρονται στο Stamford Bridge και θέλουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού στη Βαρκελώνη. Εμείς θέλουμε απλά να… δικαιωθούν τα προγνωστικά, όπως ακριβώς συνέβη εχθές στο ματς της Bayern με τη Real Madrid!

Chelsea (στο 5.00) και Barcelona (στο 1.73) έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς. Προ τριετίας, οι Καταλανοί είχαν αποκλείσει – πάλι στα ημιτελικά – τους Λονδρέζους με τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ, που είχε σημειώσει στις καθυστερήσεις του αγώνα στο Stamford Bridge ο Andres Iniesta (στο 5.00 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε), αλλά και χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση του Tom Ovrebo που είχε… σπρώξει την ομάδα του Pep Guardiola στον τελικό της Ρώμης. Και σίγουρα ο Γερμανός Felix Brych θα είναι σήμερα στο… μικροσκόπιο των Λονδρέζων – τεχνικού επιτελείου, παικτών και οπαδών! Αρκετά έχουν αλλάξει έκτοτε. Η Chelsea έχει πτωτική πορεία ενώ η Barcelona είναι στα καλύτερά της και φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ομάδα μετά την AC Milan του 1990 που κατακτάει δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Ωστόσο, το Stamford Bridge πάντα είναι μια δυνατή έδρα που δύσκολα περνάει αντίπαλος – το μαρτυρά το φετινό πέντε στα πέντε της Chelsea εκεί, με 16-2 γκολ! Και η ομάδα του Roberto Di Matteo θα έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά την “πεντάρα” επί της Tottenham και την πρόκριση στον τελικό του FA Cup. Γενικώς, μετά την απομάκρυνση του Andre Villas-Boas, οι “blues” είναι σε ανοδική τροχιά χωρίς όμως να πείθουν πως μπορούν να αποκλείσουν την Barcelona (στο 1.17 στην αγορά Να Προκριθεί). Οι Καταλανοί θα το πάνε, πιστεύω, όπως και με την AC Milan στον προηγούμενο γύρο: δεν θα «σκιστούν» να βάλουν γκολ, θα προσέξουν τα μετόπισθεν και ειδικά τις στημένες φάσεις όπου βρίσκεται η δύναμη της Chelsea.

Οι “blaugrana” έχουν πρόβλημα στα πλάγια αλλά οι Λονδρέζοι δεν έχουν τους παίκτες για να κάνουν από τις πτέρυγες τη ζημιά. Ο Juan Mata (στο 6.00 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε) σίγουρα θα δώσει το κάτι παραπάνω κόντρα στους συμπατριώτες του ενώ καλή εμφάνιση αναμένεται να πραγματοποιήσει – βάσει και… παράδοσης – ο, επίσης Ισπανός, Fernando Torres (στο 4.33 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε). Ομως, εάν είναι κάποιος που μπορεί να κάνει τη διαφορά, είναι ακόμη και στα 33 του ο Didier Drogba (στο 4.33 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε).

Περιμένω από την “παλιά φρουρά” να οδηγήσει την Chelsea στο αποψινό ματς. Πολλά φάουλ, αργό τέμπο και, φυσιολογικά, λίγα γκολ. Προτεραιότητα στο under 2,5 γκολ (στο 2.00), δεν βλέπω να χάνει η Chelsea (στο 2.06 η Διπλή Ευκαιρία) – άλλωστε οι αποδόσεις στο διπλό της Barcelona είναι πολύ χαμηλές για τη σπουδαιότητα του αγώνα. Οσο για τον Lionel Messi (στο 3.75 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ), πρώτο σκόρερ του φετινού Champions League με 14 γκολ; Σε έξι αναμετρήσεις κόντρα στους «blues» του Λονδίνου δεν έχει σκοράρει καμία φορά!!!

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Chelsea – Barcelona under 2,5 γκολ @ 2.00

Chelsea – Barcelona 1X Διπλή Ευκαιρία @ 2.06

Didier Drogba      Σκόρερ Οποτεδήποτε @ 4.33

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).