europa-leagueΜετά το διήμερο του Champions League με τους ημιτελικούς της διοργάνωσης, σειρά παίρνει το Europa League. Το οποίο έχει… Ιβηρικό χρώμα, μιας και οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες που έχουν απομείνει είναι από την Ισπανία και η άλλη από την Πορτογαλία! Atletico Madrid – Valencia στο ισπανικό «εμφύλιο» και Sporting Lisbon – Athletic Bilbao στην ιβηρική «μάχη».

Στο Vicente Calderon, η Atletico Madrid (στο 2.10) έχει μόνο καλά να θυμάται από την μοναδική ευρωπαϊκή της αναμέτρηση κόντρα στη Valencia (στο 3.50). Προ διετίας οι «rojiblancos» είχαν αποκλείσει τη Valencia στα προημιτελικά (2-2 εκτός και 0-0 εντός) παίρνοντας την πρόκριση και φτάνοντας, εν τέλει, ως την κατάκτηση του (παρθενικού τότε) Europa League. Και η Atletico φαίνεται να έχει το momentum. Ο Diego Simeone έχει διαχειριστεί άψογα το υλικό και έχει κερδίσει τους παίκτες, σε αντίθεση με τον Unai Emery στη Valencia που αρχίζει να βλέπει την πόρτα της εξόδου από το Mestalla. Σίγουρα οι διοικούντες τη Valencia θα περιμένουν το φινάλε της σεζόν και μόνο η κατάκτηση του τροπαίου, σε συνδυασμό με την κατάληψη της τρίτης θέσης στη La Liga, ίσως σώσουν το κεφάλι του νεαρού Ισπανού. Προβάδισμα νίκης για την Atletico με τον Radamel Falcao (στο 4.50), που είναι ήδη στα 8 γκολ, να είναι ο υποψήφιος για Πρώτος Σκόρερ.

Το παιχνίδι στο Jose Alvalade είναι πιο… περίεργο. Συγκρούονται δυο ομάδες, η Sporting Lisbon (στο 2.70) και η Athletic Bilbao (στο 2.70) που έχουν εκπλήξει ευχάριστα με την συμμετοχή τους στα ημιτελικά και, φυσικά, θέλουν να κάνουν το παραπάνω βήμα. Εχοντας το απόλυτο εντός έδρας, με 16-1 γκολ (και μάλιστα αυτό το ένα με… πέναλτι(, τα «λιοντάρια» της Sporting δεν μπορεί να υποτιμηθούν. Ειδικά από την ημέρα που ανέλαβε ο Ricardo Sa Pinto τις τύχες της, η Sporting παρουσιάζεται πολύ ανεβασμένη.

Αλλά ποιος μπορεί να ξεχάσει τις δυο εκπληκτικές εκτός έδρας νίκες της Bilbao; Το 3-2 επί της Manchester United και το 4-2 επί της Schalke. Μάλιστα, αμφότερες ήρθαν στο πρώτο ματς των ζευγαριών, με την Athletic να σφραγίζει απλά την πρόκριση στο San Mames… Ο,τι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό… Νομίζω πως το άγχος θα κυριαρχήσει στις δυο ομάδες, με το under 2,5 γκολ (στο 1.91) να είναι η βασική μου επιλογή.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Atletico Madrid – Valencia  1 @ 2.10

R. Falcao        Πρώτος Σκόρερ στον αγώνα Atletico Madrid – Valencia @ 4.50

Sporting Lisbon – Athletic Bilbao   under 2,5 γκολ @ 1.91

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).