Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα φτάνουν σιγά σιγά στο τέλος τους. Το ενδιαφέρον σε ότι έχει να κάνει με τη μάχη του τίτλου, στις περισσότερες χώρες έχει κριθεί και το βάρος πέφτει στις ομάδες που θα αγωνιστούν στην Ευρώπη και σε αυτές που θα υποβιβαστούν κατηγορία. Σ’ αυτές πέφτουν και… τα στοιχήματα και τα περισσότερα χρήματα.

Στην Premier League, Everton (στο 1.83) και Fulham (στο 4.80) είναι δυο ομάδες που δεν έχουν (φανερούς) στόχους. Η Everton όμως, παρά τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του FA Cup, βρήκε το σθένος – και το κίνητρο – και όχι μόνο φιλοδώρησε με τέσσερα (4) γκολ την Sunderland, αλλά απέσπασε και ισοπαλία με 4-4 από τη επίδοξη πρωταθλήτρια Manchester United στο Old Trafford, σκοράροντας δυο φορές στα πέντε τελευταία λεπτά! Γι’ αυτό και ο προπονητής της Everton, David Moyes, θεωρείται από πολλούς ο επικρατέστερος διάδοχος του Sir Alex Ferguson στη United… Στόχος της Everton – που συμπλήρωσε πέντε ματς αήττητη (τρεις νίκες) – να τερματίσει πάνω από τη «μισητή» Liverpool και η παράδοση που έχει κόντρα στη Fulham – που κι αυτή έχει τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της – είναι εκπληκτική: η Everton κερδίζει ανελλιπώς τη Fulham στο Goodison Park από το 1959, συνολικά 18 αγώνες! Με τον Nikica Jelavic (στο 2.00 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε) να έχει οκτώ γκολ σε 12 ματς με την Everton και τη Fulham να έχει μόλις τρεις εκτός έδρας νίκες φέτος, ο άσος γίνεται πιο ισχυρός.

mpala-podosfairo-xorto-gipedo

Στη Super League της Ελβετίας, η αδιάφορη και ταλαιπωρημένη από διοικητικές και προπονητικές αλλαγές Servette (στο 3.30) υποδέχεται τους Young Boys (στο 2.00). Για τους Young Boys τα πράγματα είναι απλά: η νίκη – που θα είναι η πρώτη μετά από τρεις  αγωνιστικές (δυο ισοπαλίες, αμφότερες με σκορ 2-2) και μια ήττα – είναι μονόδρομος εάν θέλουν να πάρουν την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League. Στη Servette, μεσοβδόμαδα, υπήρξαν διοικητικές αλλαγές, με τον μέχρι το Νοέμβρη πρόεδρο να επανέρχεται στη ηγεσία και να επαναφέρει και τον προπονητή, τον Πορτογάλο Joao Alves! Μύλος… Στη Servette υπάρχουν και δυο σημαντικές απουσίες που ενισχύουν ακόμη περισσότερο το διπλό. Αξία έχει και το over 2,5 γκολ (στο 1.65), αφού η Servette μετράει δυο συνεχόμενα και τέσσερα στα πέντε τελευταία παιχνίδια ενώ οι Young Boys έχουν τέσσερα διαδοχικά!

Στη La Liga, απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε. Levante (στο 1.91) και Granada (στο 4.00) έχουν εντελώς διαφορετικούς στόχους, αλλά βρίσκονται κοντά στο να τους επιτύχουν. Η Levante, με την ισοπαλία που πήρε την προηγούμενη αγωνιστική στη Sevilla, διατηρήθηκε στην πέμπτη θέση κρατάει στα χέρια της ένα εισιτήριο για το Europa League της νέας περιόδου. Μπορεί η Levante να έχει μόλις μια νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια της, όμως έβγαλε δύσκολο πρόγραμμα παίζοντας, μεταξύ άλλων, με Barcelona, Atletico Madrid και Valencia. Η Granada επικράτησε της Getafe την προηγούμενη εβδομάδα σε ένα ματς «τελικό» γι’ αυτήν και αποσπάστηκε οκτώ βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Κοινώς, μόνο αν έρθουν τα πάνω κάτω θα υποβιβαστεί η Granada – πράγμα δύσκολο μιας και την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την αδιάφορη Espanyol, οπότε μπορεί να ελπίζει εκεί σε βαθμό ή βαθμούς. Επιπλέον, η Levante δεν έχει απουσίες σε αντίθεση με τη Granada που θα παραταχθεί με τουλάχιστον πέντε απόντες… Νίκη Ευρώπης για τη Levante!

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Everton – Fulham     1 @ 1.83

N. Jelavic        Σκόρερ Οποτεδήποτε στον αγώνα Everton – Fulham @ 2.00

Servette – Young Boys          2 @ 2.00

Servette – Young Boys          over 2,5 γκολ @ 1.65

Levante – Granada   1 @ 1.91

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).