Μετά από πάρα μα πάρα πολλά χρόνια, ένα ντέρμπι του Μάντσεστερ θα κρίνει τον τίτλο στην Premier League. Η Manchester City υποδέχεται τη Manchester United στο Etihad Stadium, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώνεται η 36η αγωνιστική στην μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας.

manchester-poli-fotografia

Τα πράγματα λίγο πολύ είναι γνωστά. Με 83 βαθμούς η Manchester United είναι στην πρώτη θέση της Premier League έπειτα από 35 αγώνες, έχοντας τρεις περισσότερους από τη συμπολίτισσα City. Ο Sir Alex Ferguson δήλωσε πως «εάν η City (στο 2.75 στην αγορά Νικητής διοργάνωσης) μας κερδίσει, πιθανότατα θα κερδίσει το πρωτάθλημα. Εάν πάρουμε ισοπαλία θα είμαστε το φαβορί, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε». Και ο Roberto Mancini συνέχισε τα mind games: «Ακόμη κι αν κερδίσουμε, η United (στο 1.44 στην αγορά Νικητής διοργάνωσης) θα είναι το φαβορί. Νομίζω πως έχουν περισσότερες πιθανότητες από εμάς». Μάλλον κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, λέω εγώ…

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Με νίκη, η Manchester City (στο 2.25) ουσιαστικά αγκαλιάζει τον τίτλο, αφού «θα έχει» την ισοβαθμία έναντι της United (ήδη είναι στο +60 έναντι του +54). Σε περίπτωση ισοπαλίας, η United θα κρατάει την τύχη στα χέρια της, καθώς θα χρειάζεται τέσσερις βαθμούς στα παιχνίδια που θα απομένουν, απέναντι σε Swansea (εντός) και Sunderland (εκτός). Την ίδια ώρα, η City θα ταξιδεύει σε Newcastle και στις 13 Μαΐου θα υποδέχεται την QPR. Και, φυσικά, σε περίπτωση νίκης της United (στο 3.50), ένας βαθμός στα δυο τελευταία παιχνίδια θα είναι αρκετός – ίσως και να μην χρειαστεί.

Πριν δυο βδομάδες η Manchester United έδειχνε ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο, ωστόσο η ήττα στο DW Stadium από τη Wigan και, πιο πρόσφατα, το 4-4 με την Everton στο Old Trafford έβαλαν ξανά στο «κόλπο» τη Manchester City. Και οι αμυντικές αρρυθμίες της United είναι κάτι στο οποίο θα «χτυπήσει» η City, η οποία στον πρώτο γύρο είχε διασύρει με 6-1 τη συμπολίτισσα! Ωστόσο, στα τρία τελευταία παιχνίδια που φιλοξένησαν την United, οι «Citizens» απέτυχαν να σκοράρουν.

Όμως ο Mancini έχει λόγους να αισιοδοξεί. Καταρχήν επειδή εξέτισε την τιμωρία του κι επιστρέφει ο Mario Balotelli (στο 3.75 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε). Αν και πιθανότατα ξεκινήσουν στο αρχικό σχήμα οι δυο Αργεντινοί Sergio Aguero και Carlos Tevez – αμφότεροι στο 3.00 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε – οι οποίοι έχουν βρεθεί τέσσερις φορές μαζί φέτος στην αρχική ενδεκάδα, με τη City να πετυχαίνει 15 γκολ – τα 12 τα δυο πατριωτάκια! Επιπλέον, στο Etihad η Manchester City είναι σχεδόν αλάνθαστη, με 21 νίκες στα 22 τελευταία παιχνίδια στην Premier League ενώ φέτος έχει δεχθεί μόλις 6 γκολ εκεί!

Φυσικά, η Manchester United έχει τον δικό της «ήρωα». Ο λόγος για τον Wayne Rooney (στο 3.00) που έχει πετύχει 16 γκολ στις 14 τελευταίες εμφανίσεις του με τους «Red Devils»! Ωστόσο, η United θα πρέπει να προσέξει να μην μείνει πίσω στο σκορ, καθώς φέτος, στην Premier League, δεν κατόρθωσαν να κάνουν καμία ολική επαναφορά – τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες! Όχι πως η ισοπαλία θα χαλούσε, φυσικά, την ομάδα του Sir Alex…

Από την μία η δίψα της Manchester City για τον τίτλο, από την άλλη η εμπειρία της Manchester United… Καλή τηλεθέαση και καλά κέρδη!

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Manchester City – Manchester United       Θα πετύχουν γκολ και οι 2 ομάδες @ 1.57

Manchester City – Manchester United       over 2,5 γκολ @ 1.67

S. Aguero       Σκόρερ Οποτεδήποτε @ 3.00

C. Tevez         Σκόρερ Οποτεδήποτε @ 3.00

W. Rooney     Σκόρερ Οποτεδήποτε @ 3.00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).