Radnicki-1923-serviaΒραδιά Champions League η αποψινή, που σημαίνει ότι το ενδιαφέρον θα είναι συγκεντρωμένο ακριβώς εκεί. Στον τίτλο χρησιμοποιώ 2 όρους. Ποια η διαφορά ή το κοινό τους;. Ένα μάτς με ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον έχει και στοιχηματικό, ενώ ένα μάτς με στοιχηματικό ενδιαφέρον δεν είναι απαραίτητο να έχει ποδοσφαιρικό.

Ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον σε ένα μάτς μπορεί να προσδώσουν τα ονόματα των αντιπάλων και η διοργάνωση στην οποία ανταγωνίζονται. Αυτό αυτομάτως δίδει και στοιχηματικό ενδιαφέρον διότι το όλο «σύστημα διασκέδασης» βασίζεται στο ότι το παιχτικό κοινό αρέσκεται στο να στοιχματίζει σε αναμετρήσεις τις οποίες και θα παρακολουθήσει.

Τι όμως προσδίδει στοιχηματικό ενδιαφέρον χωρίς να υπάρχει ποδοσφαιρικό; Τι μπορούμε να ορίσουμε ως Στοίχημα; Στοίχημα, μεταξύ άλλων, μπορούμε να ορίσουμε την προσπάθεια αναζήτησης «λαθών» από πλευράς bookmaker ή την ερμηνεία τάσεων που παρατηρούμε.

Παιχνίδι λοιπόν με στοιχηματικό ενδιαφέρον σήμερα είναι το Radnicki 1923 – Crvena Zvezda. Και έχει στοιχηματικό ενδιαφέρον εξαιτίας των μεταβολών των αποδόσεων και κυρίως του άσσου. Το εν λόγω παιχνίδι άνοιξε με μέσους όρους αποδόσεων: 6,31        3,69        1,45

Τριάδα ελάχιστων αποδόσεων ήταν η εξής: 4,50   3,40        1,35

ενώ τριάδα μέγιστων αποδόσεων: 8,50        4,43        1,53

Οι αποδόσεις άνοιξαν στο: 5,75    3,40        1,53 (15,51%       26,22%  58,27%) και μέχρι την στιγμή που γράφω δεν έχει παρουσιάσει καμία μεταβολή.

Το σημείο του άσσου παρουσιάζει σε αρκετούς bookmaker αυξομειώσεις. Μάλιστα φαίνεται καθαρή προτίμηση σε συγκεκριμένα μέγιστα της απόδοσης. Σε γνωστό bookmaker για παράδειγμα το σημείο άνοιξε στο 6,00 και έφτασε στο 8,50 (4/4 00:35) για να υποχωρήσει στο 7,50 (4/4 09:50). Παράλληλα όμως στον ίδιο bookmaker το διπλό άνοιξε στο 1,50 έφτασε στο 1,57 (3/4 21:37) για να υποχωρήσει στο 1,44 (4/4 00:35).

Τι παρατηρούμε δηλαδή; Εφόσον η ενημέρωση είναι ακριβής απο τον ιστοχώρο που τσέκαρα τις μεταβολές τότε στις 4/4 και ώρα 00:35 ο άσσος έπαιρνε την μέγιστη τιμή του 8,50 ενώ το διπλό την ελάχιστη 1,44. Τη ίδια όμως μέρα στις 09:50 ο άσσος παρουσίασε υποχώρηση στο 7,50 ενώ το διπλό έμεινε αμετάβλητο.

Σε γενικότερο πλάνο σε πολλούς bookmakers οι μεταβολές των 2 σημείων του άσσου και του διπλού παρουσιάζουν μια αρκετά «ενδιαφέρουσα» όσο και ανεξήγητη συμπεριφορά. Η στήριξη σε κάθε ένα απο τα 2 σημεία περιμένει την σειρά της για να εμφανιστεί. Δηλαδή καποια ποσά στο διπλό προκαλούν άνοδο της τιμής του άσσου για τον οποίο παρουσιάζεται ζήτηση όταν φτάνει το όριο του 6.5και άνω. Οπότε και πέφτει μέχρι ένα σημείο ώσπου εμφανίζεται και πάλι ζήτηση στο διπλό το οποίο είχε αυξηθεί σαν απόδοση λόγω της υποστήριξης στον άσσο. Μία κατάσταση «τραμπάλας» πιστεύω ταιριάζει γάντι σε αυτή την περίπτωση και την περιγράφει ολοκληρωμένα. Το να υπάρχουν τόσες μεταβολές φατάζομαι την εικόνα στα «λογιστήρια» των bookmakers, στην προσπάθεια τους να εξισώσουν τις καταστάσεις.

Μία «φανταστική» ερμηνεία θα μπορούσε να είναι η εξής. Αν οι 2 τάσεις είναι 2 διαφορετικών «ομάδων» τότε σε συνδιασμό με το ότι οι στοιχηματικές εταιρίες άνοιξαν όπως άνοιξαν και έμειναν αμετάβλητες υπάρχει το ενδεχόμενο το παιχνίδι να καταλήξει στο διπλό αλλά να έχει δώσει την ευκαιρία σε traders να αποκομίσουν κέρδος. Για να γίνει αυτό όμως σημαίνει ότι σε κάποια χρονική στιγμή η απόδοση του άσσου θα πέσει. Τι χρειάζεται για να πέσει μία απόδοση στο στοίχημα; Ακριβως! Να προηγηθεί κάποια στιγμή η γηπεδούχος.

Επίσης εάν το μάτς είναι όντως «ύποπτο» κάτι τέτοιο θα λάβει χώρα απο νωρίς. Το αν είναι «ύποπτο» ασφαλώς και δεν το γνωρίζουμε, αλλά άν είναι κάποιο μάτς να έιναι «ύποπτο», η σημερινή κάλυψη των αγώνων του Champions League είναι ότι πρέπει, αφού οι πολλοί τζίροι θα πέσουν εκεί ψηλά στα «αστέρια». Ποιός να γυρίσει να κοιτάξει ένα απλό ματσάκι;

Η θεωρία συνομωσίας λοιπόν βάσει της παράλογης εξ αρχής βάσης, στηριγμένη στις αφύσικες μεταβολές των αποδόσεων θα μπορούσε να προτείνει.

  • Γηπεδόυχος να σκοράρει πρώτος
  • Lay τον γηπεδούχο όταν προηγηθεί
  • Over 2,5
  • Over 3,5

(χωρίς αποδόσεις διότι δεν θα προλάβω να δημοσιευτεί)

Με χαμηλό ρίσκο εννοείται σε όλα τα παραπάνω.

Καλή επιτυχία σε ότι επιλέξετε και πάντα να θυμάστε : Διαβάζουμε όσα πιο πολλά μπορούμε, αξιολογούμε όσα διαβάζουμε και πάντα επιλεγούμε εμείς και μόνο τι θα παίξουμε.

Η επαφή του με το Στοίχημα ξεκίνησε δουλεύοντας ως υπάλληλος σε πρακτορείο του Ο.Π.Α.Π. Είχε την τύχη ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου να είναι αρκετά ψαγμένος πάνω στην δουλειά του και συνδρομητής του περιοδικού «Τα Παιχνίδια της Τύχης» ,το οποίο και αποτέλεσε το πρώτο και καλύτερο «φροντιστήριο». Κατάλαβε βασικές έννοιες όπως τι είναι γκανιότα ,τι κρύβουν οι αποδόσεις , την ψυχολογική πίεση που ασκούν οι αποδόσεις και προσωπικά επέλεξε να δίνει σημασία στην συμπεριφορά των αποδόσεων μέσω στατιστικής ανάλυσης αυτών. Είναι δημιουργός και διαχειριστής του Oddstats.blogspot.com. Συνδεθείτε με τον Betako: Google+